14 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.


  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.
  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε τα μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης, αλλά επιπλέον φόρτωσε στις πλάτες του καθημαγμένου λαού άλλα δύο(!), για να αποδειχθεί  εξίσου  πρόθυμη  με  τους προκατόχους της(Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ) και συνεπής στην υπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστικών κέντρων(ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο).
Στη βάση αυτή, ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ όλα τα υπολείμματα των  εργασιακών, μορφωτικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων στο χώρο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, στο όνομα μάλιστα της «σωτηρίας»(!) του λαού. Ετσι, αφού ψήφισε το 3ο δρακόντειο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, έρχεται τώρα με το 4ο  στη σειρά να ΕΠΙΒΑΛΕΙ το ΚΑΘΕΣΤΩΣ της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ», δηλ της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ στο Δημόσιο, μέσω των «αξιολογικών κρίσεων» που θα ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ  τους  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και συνολικά τους υπαλλήλους εργασιακά και μισθολογικά, εδραιώνοντας την «κινητικότητα», δηλ την ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και εξωθώντας στην ΑΠΟΛΥΣΗ τους κρινόμενους ως «ανεπαρκείς ή προβληματικούς»(!).
Πρόκειται για τις επιταγές του 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που αφορούν στη δραματική περικοπή των δαπανών και στη ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, επιταγές που αποτυπώνονται παραστατικά  στη θέσπιση του «ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ» των ολίγων και εκλεκτών,   στην  επίταση των ταξικών φραγμών  στη γνώση και  στην  επιβολή κανόνων  ιδιωτικό-οικονομικής λειτουργίας της εκπαίδευσης, όπως δείχνει η εφαρμογή του αντιλαϊκού μέτρου της «Μαθητείας».

Στο πλαίσιο αυτό, η συγκυβέρνηση της λαϊκής παραπλάνησης, επιδιώκει να προσδώσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ στο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» και για το λόγο αυτό επιδιώκει να καταστήσει το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ(!), ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ  τον  στην  ΕΠΙΛΟΓΗ  των  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ,  σε μια διαδικασία που προβλέπεται από τον αντιδραστικό νόμο για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» στο δημόσιο και  επιπλέον είναι άρρηκτα δεμένη με την ΕΦΑΡΜΟΓΗ όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών νόμων για την «αξιολόγηση»  που θέσπισαν οι αλήστου μνήμης υπουργοί Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλος.. Στην πραγματικότητα, η συγκυβέρνηση της «αριστερής» λογοκοπίας και της δεξιάς πολιτικής στοχεύει στην ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ των  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  από κάθε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ και στη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ τους σε προέκταση του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Πρόκειται δηλ για ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ που  έχει διπλό στόχο:  από τη μια την εφαρμογή του αντιδραστικού μέτρου των απολύσεων και  από την άλλη τη σύγχρονη συνενοχή των θυμάτων της «αξιολόγησης» και τον  ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ τους από κάθε ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Για τους λόγους αυτούς, ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την ΕΜΠΛΟΚΗ τους  στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που ισοπεδώνουν τις κατακτήσεις μας, όπως εξάλλου προβλέπει και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τα Α/θμια σωματεία να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αλλά και την ΟΛΜΕ να ΔΗΛΩΣΕΙ ξεκάθαρα την ΑΝΤΙΘΕΣΗ  της στην ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και στην κατεδάφιση των συνδικαλιστικών και συλλογικών κατακτήσεών μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΒΑΣΗ του κλάδου να ορθώσει την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ της στη βάρβαρη πολιτική που συγκαλύπτει το αντιδραστικό περιεχόμενό της με μεθοδεύσεις δημοκρατικοφάνειας, λαϊκού εμπαιγμού και παραπλάνησης.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ –ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. 
  •  ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ-ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ  ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
  • ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.