22 Ιουνίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛΣυνάδελφοι, με τη λήξη του  διδακτικού έτους, επέλεξε  το ΥΠΕΠΘ   να ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση,  από τη  μια εγκαινιάζοντας το αντιλαϊκό καθεστώς της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΑΠΟΛΥΣΗΣ και από την  άλλη  στέλνοντας στα σχολεία  μια εγκύκλιο για την  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ των μαθητών των ΕΠΑΛ, σε πολύ ασφυκτικά  μάλιστα χρονικά πλαίσια και με απώτερο στόχο  την  ΕΠΙΒΟΛΗ - με τη στήριξη του  υποταγμένου  συνδικαλισμού-   του στυγνού αντιλαϊκού  καθεστώτος  των ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ και  την επιτάχυνση των όρων  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ  της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης
 Η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΤΑΡΓΕΙ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΦΟΙΤΗΣΗΣ των μαθητών  στο σχολείο τους, καλώντας τους, κατά το πρότυπο της αγοράς, να ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΡΙΑ ΕΠΑΛ (!)  ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ώστε  να…μπορέσουν να πετύχουν τον τομέα ή την ειδικότητα που ζητούν. Γιατί   πολλές  ειδικότητες, τομείς, αλλά και   μικρά  ΕΠΑΛ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ,  με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- που μέσα στη ραστώνη του θέρους -επιδιώκει να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα  της ΔΙΑΛΥΣΗΣ ενός  από τους δυο βασικού πυλώνες της δημόσιας εκπαίδευσης που είναι η Τ.Ε.Ε.

Με το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής, επιβάλλεται το ΚΑΘΕΣΤΩΣ των ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ  πολλών  τομέων, ειδικοτήτων και σχολείων στο όνομα του…εξορθολογισμού (!) της Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, με βάση τη νομολογία της κυβέρνησης,  ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ στα ΕΠΑΛ, των οποίων  η λειτουργία  εγκρινόταν μέχρι τώρα από τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Γιατί αυτή η δυνατότητα ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ πλέον. Αφορά   μόνο  το διδακτικό έτος   2017-2018 και  περιορίζεται  αποκλειστικά  στη Γ’  Τάξη  του ΕΠΑΛ.
Με αυτή την καταιγίδα των αντιδραστικών μέτρων, η… φιλολαϊκή(!) Κυβέρνηση της «για δεύτερη φορά Αριστεράς», ουσιαστικά, ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ σε  πολλά ΕΠΑΛ,,  αποκλείει  τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα από το αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης και  της ειδίκευσης, ενώ συγχρόνως ΣΥΝΔΕΕΙ τα ΕΠΑΛ με την ΑΤΥΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στη  βάση της  «δια βίου μάθησης» που επιτάσσουν όλες οι αντιδραστικές συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ για την εκπαίδευση(Μπολόνια, Πράγα, Λισαβόνα, Βερολίνο κλπ)
Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΠΘ –με το βάρβαρο μέτρο της «ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»-  μετατρέπει τα ΕΠΑΛ σε….ελεύθερο τοπίο εκμετάλλευσης των νεανικών χεριών από τους επιχειρηματίες, ενώ επαναφέρει  και εδραιώνει το καθέτως  της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ των εκπαιδευτικών, που αναλαμβάνουν το ρόλο του διεκπεραιωτή-μεσολαβητή στη διαδικασία  διευκόλυνσης του επιχειρηματικού κεφαλαίου και στην επιβολή των  όρων ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία της Τ.Ε.Ε
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ξανά  την απόλυτη προσήλωσή  στις αξιώσεις της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών της , του Σ. Ε. Β, του Ο.Ο.Σ.Α,  των αντιλαϊκών συνθηκών του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού της Ε.Ε, που επιτάσσουν:  απογύμνωση των λαϊκών στρωμάτων από κάθε μορφωτικό δικαίωμα,  πολυκατηγοριοποίηση των σχολείων, επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση, περικοπή των δαπανών για τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, άρση της μονιμότητας, κατάργηση της αργανικής θέσης και σταθερής εργασίας και παγίωση του καθεστώτος της ελαστικής απασχόλησης και της ανεργίας.

ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  •  ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Ε.Ε,
  • ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ
  • ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ –ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛ
  • ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ «ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ»
  • ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ –ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
  • ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

  • ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ Ε.ΛΜΕ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ.
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
  • Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ  ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ  ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ  ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΜΑΣ .