6 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ·      ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (7/11 και ώρα 11 π.μ.) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

·        ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11-2μ.μ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

·        ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

·   ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ-ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ-ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ.

·        ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όνομα δήθεν της «αριστεράς», εξαπολύει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε μορφωτική, εργασιακή, οικονομική και κοινωνικο-ασφαλιστική κατάκτηση στο χώρο της εκπαίδευσης, επιβάλλοντας την αντιδραστική πολιτική της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α και των αντιλαϊκών συνθηκών της Ε.Ε, στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου δρακόντειου μνημονίου της λαϊκής ληστείας, που η ίδια η συγκυβέρνηση ψήφισε, αθετώντας απροκάλυπτα όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις της. Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση κατάργησε, ουσιαστικά, τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, προσλαμβάνοντας με… το σταγονόμετρο μόνο αναπληρωτές (διαιρεμένους και αυτούς σε πλήρους και μειωμένου ωραρίου), κυρίως μέσω των ΕΣΠΑ, με συμβάσεις που καθρεπτίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος επιβάλλεται ως «φιλολαϊκή πολιτική!».
Με την αντιδραστική αυτή εκπαιδευτική πολιτική, η κυβέρνηση γενικεύει την ελαστική απασχόληση, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μια απέραντη ευέλικτη ζώνη απασχολισιμότητας, με τον εκπαιδευτικό-λάστιχο, απασχολίσιμο σε τρία έως πέντε σχολεία (!). Ετσι, με στόχο την περικοπή των δαπανών, μειώνει το ωράριο σε πολλές ειδικότητες (εργαστηριακά μαθήματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, πληροφορικής, μαθήματα ελληνικών κλπ), ενώ με τη μέθοδο «της σκούπας», συγκαλύπτει την αδιοριστία, αναθέτοντας σε συναφείς ειδικότητες (!) τη διδασκαλία πολλών μαθημάτων. Ισοπεδώνει με αυτόν τον τρόπο θεμελιώδεις μορφωτικές κατακτήσεις, καταδικάζοντας τα λαϊκά στρώματα στην αμορφωσιά και την κοινωνική περιθωριοποίηση και τους εκπαιδευτικούς στην αδιοριστία, την εργασιακή ομηρία, στους μισθούς και τις συντάξεις της πείνας.
Παράλληλα, θεσπίζει «το νέο σχολείο» του μορφωτικού αποκλεισμού, με το τετραετές Γυμνάσιο και το διετές Λύκειο, αποκλείοντας, ουσιαστικά, από τη δεύτερη βαθμίδα την πλειονότητα των παιδιών από τα λαϊκά στρώματα. Γιατί το «Νέο Λύκειο» θα είναι το σχολείο των «συγχωνεύσεων» (!) που θα λειτουργεί μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και μάλιστα κατηγοριοποιημένο, ανάλογα με τις κατευθύνσεις του και με κριτήριο τον αριθμό των μαθητών (!) που συγκροτούν τα τμήματα. Πρόκειται για το πιο στυγνό ταξικό μέτρο των τελευταίων 50 χρόνων, που θα οδηγήσει στο λουκέτο τα περισσότερα επαρχιακά λύκεια και θα μετατρέψει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε προνομιακό χώρο φοίτησης αποκλειστικά και μόνο των οικονομικά ισχυρών.
Η συγκυβέρνηση της «αριστεράς» επιφυλάσσει την ίδια πολιτική της απόρριψης, αμορφωσιάς και περιθωριοποίησης για τους μαθητές των Ε.Π.Α.Λ, αφού επιβάλλει την πολιτική των συγχωνεύσεων, καταργώντας ειδικότητες, προσφέροντάς τις δηλαδή ως δώρο στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα επαναφέρει το αντιδραστικό μέτρο της διαθεσιμότητας των συναδέλφων. Επίσης θεσπίζει τη βαρβαρότητα «της μαθητείας», της προσφοράς δηλαδή νεανικής εργασίας στους εργοδότες… έναντι βεβαιώσεων ειδίκευσης, παίζοντας το κράτος το ρόλο της διευκόλυνσης των εργοδοτών για την εκμετάλλευση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της μορφωτικής λαϊκής απόρριψης και εκμετάλλευσης προσπαθεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση με… ανασχηματισμούς (αντικατάσταση υπουργών), αλλά και με «ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ», τους οποίους ασμένως ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ οι δυνάμεις του νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ), σε αγαστή συμπόρευση με την πρώην κυβερνητική Π.Ε.Κ (ΠΑΣΚ) που άλλαξε… κοστούμι, για να συνεχίζει τον ίδιο αντιδραστικό ρόλο της στο συνδικαλισμό, συγκατοικώντας με την ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στο προεδρείο και διαγκωνιζόμενη μαζί της στο ρόλο της συναίνεσης στα αντιδραστικά μέτρα. Στο ίδιο πλαίσιο και η ΔΑΚΕ, σταθερή στο δρόμο του κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης στην αντιλαϊκή καταιγίδα, εξαγνίζει «τους διαλόγους της απάτης», απέχοντας από τους συλλογικούς αγώνες.
Συνάδελφοι, και οι τρεις συνδικαλιστικές δυνάμεις του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ(ΠΑΣΚ)-ΔΑΚΕ) συμπορεύονται στη στήριξη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Και οι τρεις υποστήριξαν και υποστηρίζουν το «διάλογο της απάτης». Εν χορώ και οι τρεις ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ στο πρόσφατο εκπαιδευτικό συνέδριο τις αντιδραστικές θέσεις για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ, για το βάρβαρο θεσμό της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, για το «νέο σχολείο» της υποχρηματοδότησης, της ελαστικής απασχόλησης και της αμορφωσιάς.
Είναι οι δυνάμεις που …διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τη συμμετοχή τους στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, σπεύδοντας στα σχολεία για… τη συλλογή ψήφων, αλλά... ξεχνούν (!) τις επισκέψεις στα σχολεία, όταν πρόκειται για διεκδικήσεις. Είναι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που δίδουν πάντα το «παρών» στα κυβερνητικά κελεύσματα και επικροτούν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά σταθερά δηλώνουν «απών» από τους αγώνες ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, την οποία σταθερά υποστηρίζουν ως συνδικαλιστικοί στυλοβάτες όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Απέναντι στο συνδικαλισμό της υποταγής, της γραφειοκρατίας και της αποδυνάμωσης των σωματείων να ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ τη ιστορικά αποδειγμένη ΔΥΝΑΜΙΚΗ των λαϊκών αγώνων και της ενωτικής συλλογικής πάλης. Τα σωματεία πρέπει να αποτελούν συλλογικά μέσα πάλης των εργαζομένων και όχι μηχανισμούς έγκρισης των εκάστοτε αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων, όπως το επιθυμούν και τα ποδηγετούν οι παρατάξεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ø  ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Ø  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ-Π.Ε.Κ(ΠΑΣΚ)-Δ.ΑΚ.Ε)
Ø  ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
Ø  ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.