22 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ» ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΠΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ(!) ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,  ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΜΕΝΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  (24/11) -ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ(!).

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε  ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ  ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΕΝΩ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ  ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ  ΣΤΟ Δ.Σ

Συνάδελφοι, η κυβερνητική παράταξη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ», δυο η μέρες πριν την Πανδημοσιο-υπαλληλική απεργία την Πέμπτη(24/11),  λειτουργώντας ως συνδικαλιστικός στυλοβάτης της  αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής- που ετοιμάζεται να σαρώσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας -κατέθεσε στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε(Δευτέρα 21/11) μια αντικαταστατική και αντιδημοκρατική πρόταση για ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ των ΕΚΛΟΓΩΝ του σωματείου ανά ΔΙΕΤΙΑ(!), επιβεβαιώνοντας στην πράξη ποιο μέτωπο επιλέγει την κρίσιμη στιγμή του απεργιακού αγώνα , κατά την οποία απαιτείται  ενεργοποίηση της βάσης και  αντίσταση    στα βάρβαρα μέτρα της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ»  και της  κατεδάφισης των  δικαιωμάτων μας.

Η   «αριστερή»(!) κυβερνητική παράταξη, ακριβώς την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζει να ..προλειαίνει το έδαφος, για  να ψηφίσει το νέο  αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο, το θεσμικό ολετήρα που  θα ξεθεμελιώσει  τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις,  τα συλλογικά δικαιώματα και τις ελευθερίες ,  γίνεται ο  προπομπός της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Ετσι, κατέθεσε    στο Δ.Σ του σωματείου μας την αντιδημοκρατική και αντικαταστατική πρόταση για διενέργεια των εκλογών ανά διετία(!), με στόχο την απονέκρωση και αυτής ακόμη της ετήσιας εκλογο-απολογιστικής διαδικασίας , την πλήρη γραφειοκρατικοποίηση του σωματείου και τη μετατροπή του σε μακρύ χέρι εφαρμογής  της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα,  η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, μυημένη καλά  από την κυβέρνηση στο παραπλανητικό περιτύλιγμα των αντιδραστικών μέτρων, επεδίωξε να συγκαλύψει τους αντιδραστικούς στόχους, με παραπλανητικά τεχνάσματα και λαϊκιστικά επιχειρήματα, που αποτελούν βάναυση προσβολή  των συλλογικών  δημοκρατικών  κατακτήσεων, αλλά και της λογικής μας.

Συγκεκριμένα, ενώ  γνωρίζει  η κυβερνητική παράταξη ότι δε μπορεί-λόγω των δημοκρατικών άρθρων του καταστατικού μας-να ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ για αλλαγή της δομής της Ε.Λ.Μ.Ε,  εντούτοις κατέθεσε  την αντιδεοντολογική και αντικαταστατική πρόταση, έχοντας  την ..απαίτηση να συζητηθεί, δρομολογώντας έτσι  μια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ αλλαγής του καταστατικού. Εντυσε μάλιστα την πρότασή της  με ένα  δημοκρατικοφανή μανδύα, έτσι ώστε να εξαπατηθεί ευκολότερα η βάση. Γιατί πρότεινε .. να  αποφασίσει το Δ.Σ να στήσει μια ΚΑΛΠΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ(!) , κατά τις εκλογές του σωματείου, για να ερωτηθούν δήθεν  οι συνάδελφοι(!), εάν θέλουν αλλάξει το καταστατικό της ΕΛ.Μ.Ε(!), κατά το πρότυπο του κυβερνητικού δημοψηφίσματος που έγινε το άλλοθι για την επιβολή του τρίτου δρακόντειου μνημονίου(!)…

Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική , αντικαταστατική διαδικασία ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ, αναδεικνύοντας την υποχρέωση του σεβασμού της καταστατικής και δημοκρατικής δεοντολογίας και καλέσαμε τον πρόεδρο να μην εντάξει το αντικαταστατικό  θέμα στην Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων του Δ.Σ. Ο πρόεδρος όμως επέμενε στην κατάθεση της αντιδημοκρατικής πρότασής της παράταξης  του , γεγονός που ανάγκασε την εκπρόσωπό μας να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ  από το Δ.Σ καταγγέλλοντας την αντισυλλογική και αντιδημοκρατική τακτική της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ  και δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα το Δ.Σ να συζητεί θέματα που αφορούν την Καταστατική ΓΗΣ..

Η κυρίαρχη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ γνωρίζει καλά ότι στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε δε μπορεί να καταθέτει ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ προτάσεις που αφορούν στη δομική λειτουργία του συνδικαλισμού. Γιατί τα ζητήματα της ΔΟΜΗΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ τα αποφασίζει μόνο η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ που απαιτεί διευρυμένη πλειοψηφία(τα 2/3 των μελών) για την αλλαγή του χρόνου διενέργειας των εκλογών. Παρά ταύτα, η κυβερνητική παράταξη,   προσβάλλοντας βάναυσα τη συνδικαλιστική συνείδηση, τις κατακτήσεις, αλλά και την κρίση μας, επιδιώκει με πλάγια μέσα να προετοιμάσει  το έδαφος, ώστε να είναι ευκολότερη η παραίτηση των συναδέλφων και από αυτήν ακόμη τη συνδικαλιστική λειτουργία της συμμετοχής στα συλλογικά όργανα. σε μια ιστορική φάση που η συλλογική αντίσταση  απέναντι στα βάρβαρα μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ είναι αδήριτη ανάγκη.

Μάλιστα, όλα αυτά τα  αποπροσανατολιστικά τεχνάσματα τα  συγκάλυψε η κυβερνητική παράταξη, με … δακρύβρεχτα επιχειρήματα για την ..απώλεια χρημάτων(!) και  επικαλούμενη το  εκλογικό βάρος που αφήνουν οι τρεις αναμετρήσεις(εκλογές Ε.Λ.Μ.Ε-Ο.Λ.Μ.Ε-Υπηρεσιακά συμβούλια).Πρόκειται για επιχειρήματα που λειτουργούν σαν φύλλο συκής, μπροστά στον προφανή στόχο: να  ΑΠΟΝΕΚΡΩΘΕΙ το σωματείο και να ΠΑΓΙΩΘΟΥΝ οι αρνητικοί και αντιλαϊκοί συσχετισμοί που υπάρχουν τώρα στην Ε.Λ.Μ.Ε, ώστε ανεμπόδιστα η κυβέρνηση να εφαρμόζει τα αντιδραστικά μέτρα.
Εξ άλλου, τα διάτρητα αυτά επιχειρήματα είναι εύκολα ανασκευάσιμα. Γιατί   όποιος κόπτεται… για την απώλεια  των χρημάτων των συναδέλφων, δίδει-πρώτα και κύρια- το βάρος στην απεργία και τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή  πολιτική της πείνας, της αδιοριστίας και της ανεργίας που επιβάλλει η κυβέρνηση, με την επίνευση των κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ).Ομως η…κοινωνικά ευαίσθητη(!) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ,  από τη θέση του προεδρείου ,δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον  για την οργάνωση της απεργίας. Δε διεκδίκησε(όπως αποφάσισε το Δ.Σ) διευκόλυνση από τη διοίκηση για συνδικαλιστική ενημέρωση των σχολείων της πόλης και της  επαρχίας, ενώ απουσίασε  από τα σχολεία όλες τις ημέρες της προετοιμασίας της απεργίας, καθώς και από  τη σύσκεψη των σωματείων που κάλεσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με στόχο την οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης. Για ποια απώλεια λοιπόν μιλάει η κυβερνητική παράταξη; Αυτή του μισθού, της δουλειάς και της σύνταξης , απώλεια που η ίδια  συγκαλύπτει και στηρίζει με τη συνδικαλιστική γραμμή της υποταγής που τηρεί; Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα, γιατί οι δραματικές   λαϊκές απώλειες απαιτούν αγώνες, τους οποίους η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ   αποστρέφεται και  επιπλέον, όταν γίνονται, τους  αγνοεί ή  τους περιφρονεί, όπως  έπραξε στο  πρόσφατο μαθητικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο αρνήθηκε να στηρίξει τους μαθητές στην παράσταση τους στον περιφερειακό διευθυντή. κλπ

Επιπλέον για ποιο εκλογικό βάρος κάνει λόγο η Κυβερνητική Παράταξη; Γιατί δεν αρνήθηκε τις άδειες(από 2-5 ημέρες) που αναγνωρίζει το κράτος στους υποψήφιους αιρετούς, προκειμένου να επισκέπτονται προεκλογικά τα σχολεία κατά τις εκλογές  για τα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ , εκλογές που  διενεργεί  μάλιστα η διοίκηση και όχι το σωματείο; Αυτές οι μέρες δεν συνιστούν απώλεια; Εξ άλλου η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ είχε πρωτοστατήσει και παλιότερα στην επίμονη προάσπιση μιας αντιδημοκρατικής και αντικαταστατικής διαδικασίας, προτείνοντας την  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΡΓΙΑΣ των εκλογών για το σωματείο, επικαλούμενη πάλι την περίφημη απώλεια των ωρών. Αλήθεια, συνάδελφοι της κυβερνητικής παράταξης, την απώλεια τόσο χιλιάδων ωρών διδασκαλίας, λόγω της αδιοριστίας ,τη βλέπετε ή τη βαφτίζετε… «κανονικότητα»,  κατά το πρότυπο του πρώην υπουργού;. Την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που κυνικά δηλώνει η κυβέρνηση, τη βλέπετε ή τη θεωρείτε και  αυτή «κανονικότητα» και μέτρο αναβάθμισης «της συντεχνίας»,  όπως δηλώνει ο νέος υπουργός και εκπρόσωπος των συμφερόντων του…Λάτση; Επιπλέον, τη σιδερένια πυγμή του νέου υπουργού που δηλώνει ότι θα επιβάλει την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ τη βλέπετε ή θέλετε να την ξεχάσουμε κι εμείς και  γι΄ αυτό  μας καλείτε στην ..ανάπαυλα της διετίας, ώστε απερίσπαστη η κυβέρνηση να ψηφίζει και να εφαρμόζει τη μνημονική κατιγίδα;

Είναι βέβαια γνωστό ότι η αυτή η αντισυνδικαλιστική, αντιδημοκρατική και αντισυλλογική στάση της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ έχει και τα ανάλογα στηρίγματα στους συμμάχους της, στις πρώην κυβερνητικές παρατάξεις Π.Ε.Κ(ή ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ, που ασμένως συμπορεύονται σε αυτόν τον αντιδραστικό κατήφορο με την κατά τα άλλα «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Γιατί  πρώτες αυτές και ιδιαιτέρα η πρώην ΠΑΣΚ και νυν Π.Ε.Κ εισηγήθηκαν τα τεχνάσματα της κάλπης του δημοψηφίσματος και επανέφεραν διαρκώς  το θέμα , ευελπιστώντας να κάμψουν την αγωνιστική μας στάση και αντίσταση στη διάλυση των συλλογικών λειτουργιών του σωματείου.

Στο κυβερνητικό συνδικαλισμό της «αριστερής» επίθεσης  στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις μορφωτικές και εργασιακές κατακτήσεις , δηλώνουμε ότι , όπως και παλιότερα, θα προασπιστούμε με όλα τα συλλογικά μέσα τις αιματηρές συλλογικές κατακτήσεις στο συνδικαλισμό, το σχολειό, τη μόρφωση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (24/11).

Ø  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (15/12).

Ø  ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Ø  ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ.