5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
  • ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ.
  • ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
  • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ.

            Συνάδελφοι, οι εκλογές στο σωματείο μας διεξάγονται σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία του λαϊκού κινήματος μεταπολεμικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ), στο όνομα δήθεν της «αριστεράς», επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της (Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ), με την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του 3ου δρακόντειου μνημονίου, ενώ ετοιμάζεται να υπογράψει και το 4ο μνημόνιο. Εδραιώνει το καθεστώς νεοαποικιακού ελέγχου, καταδικάζει ακόμα περισσότερο το λαό μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, κατεδαφίζοντας και τα υπολείμματα των κατακτήσεών μας στο χώρο της Εκπαίδευσης, της Υγείας και Κοινωνικής ασφάλισης και παραδίδοντας τη δημόσια περιουσία στα αρπακτικά του κεφαλαίου. Συγχρόνως, υποδέχεται με υποκλίσεις τον εκπρόσωπο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αναθέτει τη φύλαξη των συνόρων στο Ν.Α.Τ.Ο, αναγνωρίζοντας, ουσιαστικά, το καθεστώς των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εμπλέκοντας τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο επίθεσης στους γειτονικούς λαούς και σε δεσμωτήριο των προσφύγων και μεταναστών, μέσω της εφαρμογής της βάρβαρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.


            Η συγκυβέρνηση της «αριστεράς» ξεθεμελιώνει τις εργασιακές κατακτήσεις, θεσπίζοντας μόνιμο καθεστώς ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στην εκπαίδευση και συνολικά στο δημόσιο, με τη λαιμητόμο της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ», την οποία ο νέος υπουργός-και εκπρόσωπος των συμφερόντων του Λάτση- δηλώνει ότι θα εφαρμόσει με σιδερένια πυγμή, σύμφωνα και με το αντιδραστικό πόρισμα του «ΔΙΑΛΟΓΟΥ της ΑΠΑΤΗΣ, συντάκτης του οποίου είναι ο ίδιος και ο συνεργάτης του Λιάκος. Συγχρόνως, θα επιβάλει το «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» των ολίγων και πλουσίων που θα παρέχει το «Εθνικό Απολυτήριο» μόνο στους εκλεκτούς, θα επαναφέρει την Τράπεζα θεμάτων και θα καταδικάσει τους πολλούς και φτωχούς στην αμορφωσιά, επιβάλλοντας τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ σε πολλά Λύκεια, καταδικάζοντας τους εκπαιδευτικούς στην ελαστική απασχόληση και την ανεργία, σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α. και τις αντιλαϊκές συνθήκες της ΕΕ. Η αντιλαϊκή επίθεση στη μόρφωση, και τη δουλειά συνοδεύεται από την ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΓΩΝΩΝ, μέσω του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου, που στην πράξη απαγορεύει τις απεργίες, επιβάλλει την ανταπεργία (lock out), με στόχο την τρομοκράτηση του λαού και τον ιδεολογικοπολιτικό αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος.

            Η κυβέρνηση επιτείνει την αντιλαϊκή καταιγίδα στην εκπαίδευση, ενώ ήδη έχει μειώσει το κονδύλι για την παιδεία (κάτω του 2%), έχει καταργήσει πολλές ώρες εργαστηριακών μαθημάτων (πληροφορικής, φυσικής, χημείας κλπ), αλλά και γενικής παιδείας (π.χ. ελληνικών, ιστορίας, γεωγραφίας κλπ) στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ, ενώ τοπικά αποφάσισε να ΚΛΕΙΣΕΙ το σχολείο στο ΤΕΦΕΛΙ (απόφαση που αναστείλαμε με τους ανυποχώρητους αγώνες μας).Παράλληλα, συγχώνευσε τομείς στα ΕΠΑΛ, όπου επέβαλε το βάρβαρο εκπαιδευτικό καθεστώς «της μαθητείας», της μαύρης απλήρωτης εργασίας, και της διαθεσιμότητας των συναδέλφων Αφήνει στη μέση της χρονιάς ακάλυπτες βασικές ειδικότητες στο ΜΟΥΣΙΚΟ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ Σχολείο και σε όλα τα σχολεία του νομού, ενώ η λειτουργία της Ενισχυτικής και Πρόσθετης στήριξης… αποτελεί πολυτέλεια (!). Με τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα καθιερώνεται ο «εκπαιδευτικός-λάστιχο» (εκπαιδευτικοί σε πάνω από τρία σχολεία), συγκαλύπτονται τα κενά με πολλαπλές αναθέσεις, ενώ οι ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ βλέπουν κλειστή την πόρτα του σχολείου, αφού οι εξαγγελλόμενοι 20.000 διορισμοί μονίμων, μετατράπηκαν σε προσλήψεις ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με το... ΣΤΑΓΟΝΌΜΕΤΡΟ, που επίσης είναι πολυκατηγοριοποιημένες. Παράλληλα, το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ της ΠΕΙΝΑΣ, η φοροληστεία και η σφαγή των... συντάξεων συμπληρώνουν τη μνημονιακή έρημο.

            Η αντιλαϊκή επέλαση της Κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ σε όλο το φάσμα των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας βρίσκει ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ στις παρατάξεις του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, Π.Ε.Κ. (ή Π.Α.Σ.Κ) και Δ.Α.Κ.Ε., που εξωραϊζουν τα βάρβαρα μέτρα και στοχεύουν στην απονέκρωση του σωματείου. Αυτό επιβεβαιώνει και η συμπόρευσή τους στο αντιδραστικό μέτρο της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ., μέσω ενός κάλπικου δημοψηφίσματος (!), με στόχο την καλλιέργεια κινηματικής απάθειας, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο.

            Η κυρίαρχη «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, ξέχασε εύκολα την αντιμνημονιακή προεκλογική ρητορεία, για να..προσαρμοστεί, σαν έτοιμη από καιρό, στο νέο τοπίο της «αριστερής» μνημονιακής καταιγίδας, στηρίζοντας τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα και αντιγράφοντας τις αντιδημοκρατικές τακτικές των πρώην κυβερνητικών παρατάξεων (Π.Α.Σ.Κ και Δ.ΑΚ.Ε) και συμπορευτών της. Ετσι, ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕ στο προεδρείο με την αλήστου μνήμης μνημονιακή Π.Α.Σ.Κ που μετονομάστηκε σε Π.Ε.Κ, ενώ πρότεινε αξίωμα και στη ΔΑΚΕ, συγκροτώντας φιλοκυβερνητικό, γραφειοκρατικό μέτωπο στο Δ.Σ. (6 έδρες) και απορρίπτοντας κάθε αγωνιστική πρόταση. Διατράνωνε όλη τη χρονιά ότι τα μέτρα έχουν «θετικό πρόσημο» (!), ενώ αρνούνταν να εκδώσει ακόμη και δελτία τύπου ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Τάχθηκε, μαζί με τους συμπορευτές της, ΥΠΕΡ του ΔΙΑΛΟΓΟΥ της ΑΠΑΤΗΣ, στρώνοντας το δρόμο για τη νέα θεσμική επέλαση με το «Νέο Λύκειο» της μορφωτικής απόρριψης των λαϊκών στρωμάτων και την «Αξιολόγηση»-Απόλυση. Μάλιστα, ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ επιδεικτικά από την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ενάντια στην εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση για τον πρωτεργάτη του «διαλόγου» της υποταγής Λιάκο στο Τεχνικό Επιμελητήριο, συναινώντας έτσι στην κατάργηση των δικαιωμάτων των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, αλλά και στην κατεδάφιση των βασικών εργασιακών και μορφωτικών κατακτήσεών, ενώ την ίδια στιγμή είχε θέση στο προεδρείο της Ημερίδας που ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ η Περιφερειακή Διεύθυνση, για να προπαγανδίσει τα νέα βάρβαρα μέτρα, δίδοντας χείριστο δείγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γνώριζε και ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ το κλείσιμο του σχολείου στο ΤΕΦΕΛΙ, συγκαλύπτοντας τη διοίκηση και συναινώντας στο αντιδραστικό μέτρο. Καταψήφισε κάθε αγωνιστική πρόταση, ενώ ΔΙΕΛΥΣΕ τις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στα σχολεία, με επιθέσεις σε κάθε συνεπή αριστερή θέση αντίστασης, επιθέσεις που πήραν μάλιστα και τη διάσταση της λασπολογίας ενάντια στην παράταξή μας, ενώ μετέτρεψε τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση σε… φιλικές συναντήσει, έχοντας τη θέση ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ στα ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. Εν όψει ΑΠΕΡΓΙΩΝ τήρησε παρελκυστική τακτική, καλλιεργώντας το κλίμα της ηττοπάθειας, ενώ τις παραμονές της 24ωρης Απεργίας στις 24 Νοέμβρη όχι μόνο αρνήθηκε την ενημέρωση, ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ την ΑΠΕΡΓΙΑ, αλλά επιπλέον επεδίωξε να περάσει την αντικαταστατική πρότασή της για διενέργεια εκλογών ανά διετία (!). Από τη θέση του προεδρείου αξιοποίησε το συνδ. χρόνο ενημέρωσης μόνο για τις εκλογές στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ. Ανοιχτά ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τη βαρβαρότητα της «ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» και τη συνακόλουθη διαθεσιμότητα των συναδέλφων, αλλά και την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», χωρίς «τιμωρητικό χαρακτήρα» (!), θέσεις που υποστήριξε και στο πρόσφατο Εκπαιδευτικό Συνέδριο μαζί με τα ομογάλακτα ΣΥΝΕΚ, αντιγράφοντας την κυβερνητική προπαγάνδα.

            Στο ίδιο πλαίσιο, η νυν Π.Ε.Κ. (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) και πρώην Π.Α.Σ.Κ, έχοντας στο βαρύ ιστορικό της την υποστήριξη όλων των μνημονιακών μέτρων, άλλαξε όνομα, για λόγους λαϊκού αποπροσανατολισμού, διατηρώντας όμως σταθερά το ρόλο του στυλοβάτη των αντιλαϊκής πολιτικής, όπως έδειξε παραδειγματικά η σιωπή, δηλ η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ του σχολείου στο ΤΕΦΕΛΙ. Με τη μέθοδο της μετάλλαξης επιδιώκει να εμφανιστεί… φιλολαϊκή (!), αποσπώντας πέρυσι δυο έδρες στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε και φέτος την πρωτιά (!) στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενώ στην πράξη και από τη θέση της αντιπροεδρίας στηρίζει όλη την αντιλαϊκή καταιγίδα: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ το ΔΙΑΛΟΓΟ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ και την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ, με το κυβερνητικό επιχείρημα του «μη τιμωρητικού χαρακτήρα» (!), ενώ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τη ΜΑΘΗΤΕΙΑ στα Ε.Π.ΑΛ και τη διαθεσιμότητα, παίζοντας μάλιστα το ρόλο του προωθητή των αντιδραστικών μέτρων στο πρόσφατο Εκπαιδευτικό συνέδριο. Έδωσε βαρύτητα στη συλλογή ψήφων για τα ΠΥΣΔΕ- ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, εμφαντικά όμως ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ από τα σχολεία εν όψει των απεργιών και από τις μαζικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, απαξιώνοντας τα μαθητικά συλλαλητήρια (για τα οποία δηλώνει άγνοια) και τη συλλογική αντίσταση. Ακόμη και κατά την ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ του σωματείου τήρησε τη στάση του Πόντιου Πιλάτου, συγκαλύπτοντας τη στήριξή της στο μηνυτή της ΕΛΜΕ .Καλά διαποτισμένη από την ιδεολογία της συναίνεσης στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ-ολιγαρχίας, η Π.Ε.Κ, η νέα εκδοχή της παλιάς ΠΑΣΚ, λειτουργεί ως ανάχωμα στην ανάπτυξη των αγώνων και  συνδ. στυλοβάτης της εξαγγελλόμενης ισοπέδωσης των συνδ. δικαιωμάτων και ελευθεριών. Για το λόγο αυτό ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην αντιδραστική αναθεώρηση του Καταστατικού, καταθέτοντας  για δεύτερη φορά (!)  την αντικαταστατική πρόταση στο  Δ.Σ για ΕΚΛΟΓΕΣ ανά ΔΙΕΤΙΑ., στοχεύοντας  στην πλήρη  γραφειοκρατική λειτουργία του σωματείου

            Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, η δεξιά Δ.Α.Κ.Ε, διαχρονικός στυλοβάτης των αντιλαϊκών μέτρων, ΑΠΕΧΕΙ σταθερά από τους ΑΓΩΝΕΣ και τις συλλογικές διαδικασίες, ενώ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ όλο το φάσμα της αντιδραστικής εκπαιδευτικής, είτε αφορά την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ, είτε την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των εργασιακών και μορφωτικών κατακτήσεων. Υπερασπίζεται ιδεολογικά και πολιτικά τα αιτήματα της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.ΑΤ.Ο), επιδιώκοντας να μετατρέψει τα σωματείο και γενικώς το συνδικαλισμό σε δεκανίκι των βάρβαρων μέτρων που κατεδαφίζουν τις κατακτήσεις μας.

            Στην αντίπερα όχθη, η παράταξη ΠΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ενώ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την… ταξικότητα των θέσεων της, εξακολουθεί να προτείνει ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ (!), ακυρώνοντας κάθε αντίληψη ταξικής αντίστασης, αφού αυτό στηρίζεται στα..εκλογικά ποσοστά και οδηγεί στη ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ με τις συνδ. δυνάμεις της ΥΠΟΤΑΓΗΣ και επομένως στην αποδοχή της υπονομευτικής δράσης τους. Συγχρόνως, η επιμονή της παράταξης στις χωριστές συγκεντρώσεις λειτουργεί διασπαστικά στο λαϊκό κίνημα, ακριβώς τη στιγμή που απαιτείται ενότητα στη βάση και ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό, για να ξαναγίνουν τα σωματεία ισχυρά συλλογικά μέσα λαϊκής πάλης, την περίοδο μάλιστα της ολόπλευρης επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ολιγαρχίας και ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της στο λαό. Επιπλέον, το... αριστερό ΠΑΜΕ στις συγκεντρώσεις του αποκλείει από τις τοποθετήσεις και τους χαιρετισμούς συνδ. και πολιτικές συλλογικότητες της αριστεράς, αναγνωρίζοντας δικαίωμα του λόγου μόνο στον πρόεδρο του σωματείου που συναινεί με το πρόγραμμα του, καταργώντας θεμελιώδεις αρχές του συνεπούς αριστερού κινήματος.

            Παράλληλα, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδίδεται σε στείρα επαναστατική λογοκοπία, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, ενώ αρχικά συμμετείχε στις εκδηλώσεις στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ για την... καλή δήθεν διαπραγμάτευση (!) με τους δανειστές επικυρίαρχους, δείχνοντας τη βαθιά λαθεμένη πολιτική ανάλυση του χώρου της που την οδηγεί σε θέσεις, ουσιαστικά, συνδιαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα προτεινόμενα από την εν λόγω παράταξη μεταβατικά προγράμματα για διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και εργατικό έλεγχο, που όχι μόνο δεν οδηγούν στην αναγκαία ταξική αναδόμηση του λαϊκού κινήματος, αλλά καλλιεργούν αυταπάτες, αφού κινούνται στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
 
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, αν και πάλεψε την περυσινή χρονιά με δυσμενέστερους συσχετισμούς, λόγω της απώλειας μιας έδρας, προασπίστηκε σταθερά και αταλάντευτα τα λαϊκά συμφέροντα, σε συνθήκες επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής και καλλιέργειας αυταπατών για το δήθεν φιλολαϊκό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών της, συγκαλύπτοντας με «αριστερό» μανδύα την αντιλαϊκή πολιτική του. Αντιπαλέψαμε, με επιμονή και υπομονή, το λαϊκό εμπαιγμό για το δήθεν «φιλολαϊκό» χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προωθεί η κυρίαρχη «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, στοχεύοντας στην κινηματική απονέκρωση. Κατά τη συγκρότηση του προεδρείου: Αναδείξαμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και την ανάγκη ανάπτυξης των συλλογικών αγώνων. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ αντίληψη για το ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, καταθέτοντας πλαίσιο αρχών ταξικής αναδόμησης του σωματείου και αντίστασης στην «αριστερή» επέλαση. ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ το ΔΙΑΛΟΓΟ της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ στην ταφόπλακα των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων και καλέσαμε σε μαζική και ανυποχώρητη πάλη. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ με άλλες συλλογικότητες και εκπαιδευτικά σωματεία την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ενάντια στην άφιξη Λιάκου στο Ηράκλειο -ενώ η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ (ή Π.Α.ΣΚ) και ΔΑΚΕ ήταν ΑΠΟΥΣΕΣ- και ματαιώσαμε, με συλλογικά μέσα, τον προσχηματικό διάλογο στην Παιδεία. Καταθέσαμε προτάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ των σχολείων εν όψει της 24ωρης απεργίας του Φλεβάρη, όπου συμμετείχαμε ενεργά, αναλύοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις «αριστερές» και δεξιές συνδ. σειρήνες της υποταγής. Καταθέσαμε τις δυνάμεις μας για ενημέρωση -όσο το δυνατόν- περισσότερων σχολείων, εν όψει της 24ωρης απεργίας του Νοέμβρη, την οποία ανοιχτά ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ όλα τα ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ και τις εκπαιδευτικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, συμμετέχοντας και προπαγανδίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, κόντρα στο συνδικαλισμό της συναίνεσης. ΔΩΣΑΜΕ τη ΜΑΧΗ για τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του σχολείου του ΤΕΦΕΛΙΟΥ ενάντια στην κυβέρνηση και το συνδικαλισμό της υποταγής που, ενώ γνώριζε την απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου, σιωπούσε. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ στις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ των τομέων στα ΕΠΑΛ, στο βάρβαρο μέτρο της μαθητείας και της διαθεσιμότητας και της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, υποστηρίζοντας, με κάθε συλλογικό μέσο, τα δικαιώματα των ελαστικά απασχολουμένων. Διατρανώσαμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στη θεσμική λαίλαπα της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ και στο «Νέο Λύκειο», καταθέτοντας προτάσεις ενεργοποίησης του σωματείου που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ από τον νυν και πρώην κυβερνητικό συνδικαλισμό. ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ πρόβλημα στο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ, καταθέτοντας πρόταση αγωνιστικής κινητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αντιπαλέψαμε την ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ πολιτική της ΕΕ που τηρεί η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας τα βάρβαρα μέτρα (προκηρύξεις, συνεντεύξεις τύπου κλπ) και συμμετέχοντας στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο. Πήραμε την πρωτοβουλία της καταγγελίας (με συλλαλητήριο, ενημερώσεις, προκηρύξεις, συνέντευξη) της επίσκεψης του εκπροσώπου του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και των υποκλίσεων της κυβέρνησης. Καταθέσαμε αντιϊμπεριαλιστικό πλαίσιο για την συγκέντρωση τιμής της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα του αντιϊμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού μηνύματός του. ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ τις κινητοποιήσεις των μαθητών του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ και ΜΟΥΣΙΚΟΥ σχολείου. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαχητικά και αφειδόλευτα σε κάθε συλλογική δράση, εστιάζοντας στην ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του λαϊκού κινήματος, που είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ απέναντι στη μνημονική λαίλαπα που συνθλίβει τις λαϊκές κατακτήσεις και τα δικαιώματα.


Η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.