1 Σεπτεμβρίου 2016

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΕΛΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9) ΣΤΙΣ 12.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΦΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ  ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ «ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ".

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της «για δεύτερη φορά αριστεράς» επιβεβαίωσε -για πολλοστή  φορά -ότι  μπορεί να προκαλέσει το πιο μεγάλο πλήγμα  στα  λαϊκά μορφωτικά  και εργασιακά δικαιώματα και να  αποδειχτεί πολύ …πιο αποτελεσματική στην επιβολή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων ..
Στη βάση αυτή,  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε  να ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ στο σχολείο του ΤΕΦΕΛΙΟΥ,   να επιβάλει  δηλ  ένα βάρβαρο μέτρο μορφωτικού αποκλεισμού , μέτρο  που επεδίωκαν σταθερά να εφαρμόσουν  όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις (Ν.Δ-Π.Α.Σ.ΟΚ.),προσκρούοντας όμως στη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, στην εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου, αντιδημοκρατικού , αντιδραστικού μέτρου αποδείχτηκε πολύ πιο αποτελεσματική  η  τωρινή κυβέρνηση της δήθεν «αριστεράς»,  επιβεβαιώνοντας  στην πράξη τους άρρηκτους και στενούς δεσμούς της με την εγχώρια ολιγαρχία και τις επιταγές των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων.


Στο πλαίσιο αυτό, η νέα «αριστερή» διοίκηση της εκπαίδευσης,  βαθιά μυημένη στο ρόλο του λαϊκού εγκλωβισμού και της παραπληροφόρησης, έπαιξε πρώτα την «παράσταση του θρήνου» για το πιθανό κλείσιμο του σχολείου του Τεφελίου,  επιδιώκοντας την  καλλιέργεια κλίματος κοινωνικής αποδοχής. Μάλιστα, οργάνωσε ολόκληρη… φιέστα(!) τον Ιούνιο στο χώρο του σχολείου και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ(!) ότι δεν πρόκειται να κλείσει το σχολείο, με στόχο  να διαμορφώσει  το  απαιτούμενο  κλίμα του εφησυχασμού της τοπικής κοινωνίας και των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια, να …δράσει πραξικοπηματικά, αιφνιδιαστικά και τελεσιγραφικά  την 1η Του Σεπτέμβρη, δημιουργώντας τετελεσμένα , ακολουθώντας έτσι  τη συνολικότερη δίγλωσση  πολιτική  της κυβέρνησης.

Πρόκειται  για μια κατάπτυστη διαδικασία λαϊκής παραπλάνησης που είχε και έχει την ανοχή  γραφειοκρατικού  συνδικαλισμού,   που   βάζει πλάτη  στην αντιλαϊκή λαίλαπα, εξαγνίζοντας τους διαλόγους της απάτης και αναγορεύοντας τις ψεύτικες δεσμεύσεις των κυβερνητικών παραγόντων σε …αξιοσέβαστες(!)και δημοκρατικές θέσεις, απονεκρώνοντας το σωματείο και μετατρέποντας το συνδικαλισμό σε…μακρύ χέρι της  κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτή τη στάση της σιωπής  τήρησαν  ουσιαστικά και οι τρεις παρατάξεις του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού{ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ(πρώην ΠΑΣΚ)και ΔΑΚΕ}, αφού οι εκπρόσωποί τους στο ΠΥΣΔΕ(αιρετά και μόνιμα μέλη) γνώριζαν από τα τέλη Αυγούστου τη δρομολογημένη διαδικασία κλεισίματος του σχολείου του Τεφελίου και    όχι μόνο σιώπησαν, αλλά επιπλέον δεν το έθεσαν ούτε στο τελευταίο Δ.Σ του σωματείου(30/8).

Συνάδελφοι, είναι προφανές ότι το κλείσιμο του σχολείου στο Τεφέλι είναι μόνο η αρχή της αλυσίδας των λουκέτων που πρόκειται να βάλει  σε πολλά σχολεία της επαρχίας και της πόλης η νέα «αριστερή «κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και  της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν τα «πλαφόν» για τις ομάδες προσανατολισμού στη Β Λυκείου, οι περικοπές των δαπανών για τους διορισμούς, η μετατροπή του σχολείου σε αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα που θα λειτουργεί με ατομικά σύμφωνα απασχολισιμότητας, η δημιουργία μιας ευρείας  ελαστικής ζώνης στην Α/Θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή καταιγίδα, η μόνη λύση  είναι η μαζική και ανυποχώρητη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΦΕΛΙΟΥ.
  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΦΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ.
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ..

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.