2 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΦΕΛΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ(!)  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΣΤΟ  ΤΕΦΕΛΙ.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΤΟΥ ΤΕΦΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
  • ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ  ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ- ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΗΣ (Ν.Δ-Π.Α.ΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΕΝΤΡΩΟΙ).

Κάτω από την πίεση της ανυποχώρητης αντίστασης των συνεπών αριστερών δυνάμεων, η κυβέρνηση της αντιλαϊκής πολιτικής με «αριστερό περιτύλιγμα» υποχώρησε. Πήρε πίσω ..προσωρινά(!) το βάρβαρο μέτρο για λουκέτο στο σχολείο του Τεφελίου και αποφάσισε να το θέσει ξανά σε λειτουργία,  μπροστά στη  σθεναρή αντίσταση των  πραγματικά αριστερών  συνδικαλιστικών δυνάμεων, την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας και τη λαϊκή κατακραυγή.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση-έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή επίθεση, προχώρησε πραξικοπηματικά,  μέσα στο καλοκαίρι, στη λήψη  αυτής της αντιδραστικής απόφασης, έχοντας  ως δεδομένη τη γραφειοκρατική λειτουργία τόσο του τωρινού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ), όσο και του παλιού (Π.Ε.Κ ή πρώην Π.Α.Σ.Κ και Δ.Α.Κ.Ε), που ενώ γνώριζαν, λόγω της συμμετοχής τους στο ΠΥΣΔΕ, την αντιδραστική απόφαση για λουκέτο στο σχολείο του ΤΕΦΕΛΊΟΥ,  ωστόσο  αποσιώπησαν το θέμα και δεν το έθεσαν ούτε στο τελευταίο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε(!)


 Οι τυπικές δηλώσεις  άρνησης του αντιδραστικού μέτρου από τις εν λόγω γραφειοκρατικές παρατάξεις συνιστούν απλώς «φύλλο συκής», αφού δε συνοδεύτηκαν από καμία ανακοίνωση καταδίκης του μέτρου και ,πολύ περισσότερο, από καμία πρωτοβουλία διαμόρφωσης όρων αντίστασης.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, τηρώντας σταθερά τις  συνδικαλιστικές, πολιτικές και ιδεολογικές αρχές της προάσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των εργασιακών των εκπαιδευτικών -παρά το γεγονός ότι οι…ενημερωμένες παρατάξεις  την άφησαν στην άγνοια των αντιδραστικών αποφάσεων, έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να αποτρέψει το βάρβαρο μέτρο. Κατάγγειλε  στο Διευθυντή Β/Θμιας (σε συνάντηση με το Δ.Σ του σωματείου) την συγκάλυψη του αντιδραστικού μέτρου και τον εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας από όλους του φορείς της Διοίκησης (Κεντρική-Περιφερειακή-Β/θμια) και παράλληλα, στον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, ανέδειξε το θέμα , ενημερώνοντας τους συναδέλφους,  την τοπική  κοινωνία και τα  Μ.Μ.Ε, με προκηρύξεις καταγγελίας, καλώντας τους συναδέλφους σε κινητοποίηση.

Συγχρόνως , είναι η μόνη παράταξη που πήρε πρωτοβουλία μετατροπής της ..κλειστής προγραμματισμένης συνάντησης του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε  με τον περιφερειακό διευθυντή (2/9) σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, καλώντας τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά  και να διεκδικήσουν την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του σχολείου.

Η νικηφόρα έκβαση αυτής της μάχης αναδεικνύει την ΑΞΙΑ και τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ των λαϊκών κινητοποιήσεων να αποκρούουν τα βάρβαρα μνημονιακά  που επιτάσσει η εγχώρια ολιγαρχία και ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.ΤΟ), στην υπηρεσία των οποίων βρίσκεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προκάτοχές της (Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ).

Παράλληλα, η επίταση της αντιδραστική πολιτικής, οι δραματικές περικοπές για την παιδεία, οι μισθοί και οι συντάξεις της πείνας, η αδιοριστία, η εργασιακή απόρριψη χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων και γενικώς η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, όπως επιτάσσει η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α, προβάλλουν επίσης της αναγκαιότητα της ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ του συνδικαλιστικού κινήματος. Καθιστούν επιτακτικό το αίτημα της απαλλαγής του από τη σκουριά του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού της συναίνεσης στην αντιλαϊκή καταιγίδα και τη δόμησή του στην ταξική  βάση της υπεράσπισης των μορφωτικών, εργασιακών και οικονομικών διεκδικήσεων των χειμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή την προσήλωση στο ταξικό στόχο της ανυποχώρητης λαϊκής πάλης απέναντι στην πολιτική της πλουτοκρατίας και του ξένου ιμπεριαλισμού, δηλώνουμε ξανά, από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών και γενικώς του ταξικού συνδικαλισμού και σε αυτό το νικηφόρο δρόμο καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς,  τους μαθητές,  τους αναπληρωτές,  τους αδιορίστους  και γενικώς  τους εργαζομένους.

   Ευχόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες και όλους καλή δύναμη στην αναγκαία ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.