31 Αυγούστου 2016

ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ


ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟ  ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ  ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΟ  ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ  ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών καταδικάζει τα νέα αντιλαϊκά θεσμικά μέτρα, βάσει των οποίων τίθεται «πλαφόν» για τη συγκρότηση των τμημάτων στις ομάδες προσανατολισμού στη Β’  Λυκείου, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η φοίτηση πολλών  παιδιών  στο σχολείο τους, με δεδομένο ότι πολλά λύκεια της επαρχίας, αλλά και  εργατικών συνοικιών της πόλης  δε θα πληρούν τα ..ποσοτικά κριτήρια (που αφορούν στον οριζόμενο από την κυβέρνηση αριθμό των μαθητών) για την έγκριση της λειτουργίας των  ομάδων  προσανατολισμού από τον περιφερειακό διευθυντή.
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη βάρβαρη μνημονική πολιτική της περικοπής των δαπανών, κρίνει τις μορφωτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, με βάση ποσοτικούς όρους, μετατρέποντας τις δεσμεύσεις της για φιλολαϊκή πολιτική σε  μορφωτική απόρριψη των αδύνατων και φτωχών.
Στην πραγματικότητα, το νέο αντιλαϊκό μέτρο, έρχεται να δέσει στην αλυσίδα των νέων και παλιών αντιλαϊκών νόμων, έτσι όπως αποτυπώθηκαν με την κατάργηση  πολλών τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, των ωρών των εργαστηρίων σε πολλές ειδικότητες, των τμημάτων ένταξης, ειδικής αγωγής κλπ.
Στη βάση αυτή, δομείται το «νέο λύκειο των ολίγων και εκλεκτών». Γιατί,  με τα «όρια» που θεσπίστηκαν  για τη συγκρότηση των ομάδων προσανατολισμού, πολλά  επαρχιακά  και συνοικιακά λύκεια θα «κριθούν  ακατάλληλα» για τη συγκρότηση των εν λόγω τμημάτων, αναγκάζοντας όσους  μαθητές αντέχουν οικονομικά να φοιτήσουν σε κεντρικά λύκεια των πόλεων ενώ εξωθούν τους περισσότερους και φτωχούς  μαθητές στο περιθώριο.
Πρόκειται για ένα  βάρβαρο μέτρο που καταδικάζει στην εγκατάλειψη πολλούς μαθητές και οδηγεί στο λουκέτο πολλά λύκεια. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα με την άρση των ποσοτικών περιορισμών για τη συγκρότηση των τμημάτων στις ομάδες προσανατολισμού  στη Γ’ Λυκείου.  Μέτρο εντελώς παραπλανητικό αφού ήδη ο αποκλεισμός ισχύει για τη Β’ λυκείου και επομένως   καταργείται το δικαίωμα των ενδιαφερομένων μαθητών να φοιτούν στο σχολείο τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ
  2. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ  ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Β ΤΑΞΗ, ΧΩΡΙΣ  ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
  3. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ  ΤΗ  ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ
  4. ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ  ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  5. ΝΑ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ  ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ  ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.