16 Απριλίου 2016

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Ο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ



  • ΑΚΥΡΩΣΕ «ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟ  ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
  • ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ  ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ»-ΑΠΑΤΗ  ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
  • Η Ε.Λ.Μ.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΤΑΝ  ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , ΓΙΑΤΙ  ΣΥΝΑΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΛΟΓΟΥ»(ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ- Π.Ε.Κ πρώην ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ  )
  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ («ΕΙΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ»)  ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ  ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Με  συλλογικό παλμό και αγωνιστικό φρόνημα, οι συνεπείς αριστερές δυνάμεις της εκπαίδευσης σε επίπεδο Κρήτης απάντησαν στον  εμπαιγμό του  «διαλόγου » που πραγματοποιούνταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με την παρουσία του προέδρου της επιτροπής του «Εθνικού Διαλόγου» Λιάκου, την ημέρα ακριβώς που είχε αποφασιστεί πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις νέες αντιδραστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες  οδηγούν στον  αποκλεισμό , ουσιαστικά, των αναπληρωτών και συνολικώς ελαστικώς απασχολουμένων  από την εκπαίδευση.

Η «αριστερή» ηγεσία της περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης και των διευθύνσεων της Α’/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έστησαν την παράσταση του «διαλόγου»- με τη συνδρομή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση- σε μια λογική ..αποκέντρωσης των μεθόδων της λαϊκής παραπλάνησης ,  στο νομό που ο  Τσίπρας και ο Καμμένος ήταν υποψήφιοι  βουλευτές. Στο νομό που το  πάλαι ποτέ κραταιό Π.Α.Σ.ΟΚ. έδωσε τη σκυτάλη της  διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης  στο ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος απροκάλυπτα πλέον τίθεται στην υπηρεσία των συμφερόντων της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

Απέναντι σε αυτήν την «παράσταση» δημοκρατίας αντισταθήκαμε ως αριστερή παράταξη, καταθέτοντας  στο Δ.Σ του σωματείου εξ αρχής  πρόταση καταγγελίας του «διαλόγου» της απάτης που καταψηφίστηκε από τον νυν κυβερνητικό συνδικαλισμό(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ) και τον παλιό (ΠΕΚ ή πρώην ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ). Καταψήφισαν επίσης εν χορώ  οι τρεις προαναφερόμενες παρατάξεις  την πρότασή μας   για συμμετοχή  της  Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου στη διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματοποίηση του «διαλόγου»-παρωδία  στην πόλη μας.

Παρά ταύτα, ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εκπαιδευτικών συντονιστήκαμε με τις Ε.Λ.Μ.Ε Χανίων και Ρεθύμνου, το συντονιστικό των Αναπληρωτών  και τους διδασκαλικούς συλλόγους Χανίων και Ιεράπετρας που έδειξαν την απαιτούμενη αγωνιστική ετοιμότητα και είχαν λάβει αποφάσεις για αντίσταση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε πρώτα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία των εκπαιδευτικών μέχρι το χώρο του «διαλόγου»-παρωδία, με συνθήματα ενάντια στην εργασιακή απόρριψη των αναπληρωτών, την αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών, την ελαστική απασχόληση και την εμπορευματοποίηση της γνώσης. Μάλιστα, τα συνθήματα του δίκαιου αγώνα μας συνέβαλαν στην αύξηση της συμμετοχής στην πορεία, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν όροι μαζικής αντίστασης.

Στον αγωνιστικό παλμό της  κινητοποίησής μας  απάντησαν οι συνδ. δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πιο αντιδραστικό τρόπο, κλείνοντας την πόρτα…με φρουρούς από την εργατική τάξη(!!) και στελέχη της εκπαίδευσης, οι οποίοι απωθούσαν(!!) για αρκετή ώρα τους εκπαιδευτικούς που ήθελαν να μπουν στην αίθουσα του «διαλόγου» και να εκφράσουν την αντίθεση και τα αιτήματά τους. Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών, αναγκάστηκε η «αριστερή» φουρά(!) της αντιλαϊκή πολιτικής να υποχωρήσει.

Η μαζική  παρουσία μας στο χώρο του στημένου «διαλόγου» με τους ελάχιστους παρευρισκόμενους(στελέχη της διοίκησης και του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως) έδειξε σε ποια μεριά είναι το δίκαιο. Με ειρηνικό τρόπο και με συνθήματα διεκδίκησης, δηλώσαμε την αντίθεσή μας στο νέο θεσμικό οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας, που  θέλει  να επιβάλλεται στο όνομα της …αριστεράς. Μάλιστα, χρήζει ιδιαίτερης μνείας ο υβριστικός και απαξιωτικός τρόπος, με τον οποίο ο πρόεδρος της Επιτροπής , Λιάκος, αντιμετώπισε τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς (μας αποκάλεσε  αγράμματους!),  βγάζοντας το μανδύα της  «αριστεροσύνης» και δείχνοντας το πραγματικό , αλαζονικό και αντιδραστικό πρόσωπο της πολιτικής που τηρεί η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  της πολιτικής που  θέλει  να αντιμετωπίζει το λαό ως αδαή και ανίκανο να  υποστηρίξει το δίκιο του. Χαρίζουμε αυτούς  τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς στους  ..εγγράμματους που έχει διαλέξει  ο «αριστερός»¨ΣΥΡΙΖΑ ως πρότυπα παιδείας(!) και καλούμε το λαό να  μάθει ακόμη περισσότερα …γράμματα στον αγώνα και τη συλλογική πάλη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του. Τον καλούμε να συστρατευτεί με τις πραγματικές και συνεπείς αριστερές δυνάμεις. Γιατί η αριστερά είναι συνώνυμη της λαϊκής αντίστασης στην αντεργατική πολιτική, ήταν και θα παραμένει ο κοινωνικός χώρος της προάσπισης των δικαιωμάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη ληστρική πολιτική του κεφαλαίου, της Κυβέρνησης –ΕΕ-Δ.Ν.Τ


  • Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
  • Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ,  ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΙ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ.