14 Απριλίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΗΜΕΝΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30 ΜΜ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

 • ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
 • Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ -ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ- ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ:

 • ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
 • ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
 • ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 • ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
 • ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ
 • ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ
 • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ-ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
 • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-
 • ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλεί παραπλανητικά σε έναν κατ’ επίφαση «εθνικό διάλογο» για την παιδεία, την ίδια στιγμή που προχωρεί ακάθεκτη στην ψήφιση -και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος- και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του τρίτου δρακόντειου μνημονίου, όπως επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστές επικυρίαρχοι (ΕΕ–ΕΚΤ και ΔΝΤ ) και η ντόπια οικονομική ολιγαρχία, έχοντας τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Στόχος της είναι να παραπλανήσει το λαό, να συγκαλύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα των επιβαλλόμενων μέτρων με τη δημοκρατικοφανή διαδικασία του στημένου «διαλόγου» της υποταγής και να καταστήσει το εκπαιδευτικό κίνημα συνένοχο στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων που προβλέπει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την παιδεία («αλλαγή των δομών διακυβέρνησης και διαχείρισης, κατάργηση, συνένωση ή συγχώνευση μικρών και μη αποδοτικών μονάδων, βέλτιστη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, αξιολόγηση και αύξηση των διδακτικών υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών»), μέτρα που από τη φύση τους επιβάλλουν:

 • Ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία (κάτω του 2%)
 • Κατάργηση των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών για τη νέα χρονιά.
 •  Γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης (μέσω κυρίως των κονδυλίων του ΕΣΠΑ)
 • Συγχώνευση σχολείων και τμημάτων
 • Εισαγωγή ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των σχολείων (συμμετοχή των γονέων-ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ)
 • Επιβολή του Μισθολογίου της Πείνας και της Απόλυσης-Διαβάθμισης σχολείων και εκπαιδευτικών, μέσω της «Αξιολόγησης»-Πειθάρχησης-Απόλυσης, όπως προβλέπεται στο αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο.
 • Επίταση των ταξικών φραγμών στη γνώση(μορφωτική απόρριψη των φτωχών, βάρβαρος θεσμός της μαθητείας κλπ)
 • Επιβολή του μεσαιωνικού μοντέλου της απομόρφωσης, μέσω της αποσπασματικής πληροφορίας, όπως επιτάσσουν οι νόμοι της αγοράς.

Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα επιδιώκει να συγκαλύψει ο νέος υπουργός της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, με τον παραπλανητικό τίτλο «μαθαίνω πώς να μαθαίνω», στην κατεύθυνση της πλήρους ισοπέδωσης ακόμη και των στοιχειωδών μορφωτικών κατακτήσεων, ακολουθώντας το πρότυπο όλων των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων ΠΑ.Σ.Ο.Κ-Ν.Δ (π.χ οι «εθνικοί διάλογοι του Γ.Α.Π, Αρσένη, Διαμαντοπούλου κλπ).
Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -συνεχίζοντας την πολιτική του λαϊκού αποπροσανατολισμού των προκατόχων της και επιδιώκοντας να διαιωνίσει την πολιτική της αμορφωσιάς, της πείνας και της ισοπέδωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, επαναφέρει σε νέα, δήθεν «αριστερή», συσκευασία την ίδια συνταγή του λαϊκού εγκλωβισμού με διαλόγους συναίνεσης στην καταιγίδα των αντιδραστικών μέτρων που επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί και η κερδοφορία του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Στη βάση αυτή, η «συγκρότηση επιτροπών» από την κυβέρνηση για τον περίφημο …νέο (!) «εθνικό διάλογο» δε συνιστά τίποτα άλλο από μία προσπάθεια να «εξαγνιστούν» στο βωμό της δήθεν «επιστημονικότητας» και του «ακαδημαϊσμού» όλα τα βάρβαρα αντιδραστικά μέτρα που προβλέπουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του τρίτου μνημονίου.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική της λαϊκής παραπλάνησης, της χειραγώγησης και συναίνεσης στα μέτρα που ενταφιάζουν μορφωτικές, δημοκρατικές, εργασιακές και κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις ενός περίπου αιώνα, πρέπει να αναπτύξουμε τη ΜΑΖΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Ø  ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ - ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
Ø  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ Ν.3848 - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ø  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ» ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ