24 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (9/12) ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ

  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ… ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ.
  • ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Μ.Ε -ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.
  • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, οι εκλογές φέτος διεξάγονται σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία του λαϊκού κινήματος μεταπολεμικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -όντας στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της (ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ)- ντύνει με «αριστερό» περιτύλιγμα την αντιδραστική πολιτική της σύνθλιψης των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων, επιδιώκοντας τον ιδεολογικοπολιτικό αφοπλισμό του λαού, μπροστά στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που επιβάλλει το τρίτο δρακόντειο μνημόνιο. Ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα συγκατοίκησε με τους ακροδεξιούς, εθνικιστές ΑΝΕΛ, στη συνέχεια, μετέτρεψε το αντιϊμπεριαλιστικό δημοψηφισματικό όχι του λαού σε ναι της υποταγής, καλώντας σήμερα όλα τα αστικά κόμματα σε εθνική συνεννόηση για την επιβολή των μέτρων της λαϊκής εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, στέλνοντας ευχαριστίες στον Ομπάμα και δεχόμενος ύμνους από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και τα ντόπια στηρίγματά τους για την «καλή δουλειά». «Δουλειά» που σημαίνει παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα αρπακτικά του μονοπωλιακού κεφαλαίου, κατεδάφιση και των υπολειμμάτων των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης. Σημαίνει φοροληστεία, πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας και μαζικό ξεσπίτωμα των φτωχών δανειοληπτών, διάλυση της αγροτιάς και των μικρομεσαίων, κατάργηση των Σ.Σ.Ε και απελευθέρωση των απολύσεων, διόγκωση της ανεργίας (1.800.000). Σημαίνει αποδοχή της βάρβαρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και του μαζικού αφανισμού των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, βάθεμα των δεσμών νέο-αποικιακού ελέγχου και εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, την εγγύς και Μέση Ανατολή.
Στο πλαίσιο αυτής της αντιλαϊκής καταιγίδας, μειώνονται δραματικά τα κονδύλια για την παιδεία (κάτω του 2%), διογκώνεται η αδιοριστία, ενώ τα σχολεία υπολειτουργούν (2-3 ώρες ημερησίως), οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση πολλαπλασιάζονται, γενικεύονται οι ευέλικτες εργασιακές ζώνες (εκπαιδευτικοί σε πάνω από τρία σχολεία), την ίδια στιγμή που θεσπίζεται -δίπλα στο παλιό- το νέο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ της ΠΕΙΝΑΣ που επιβάλλει «κοινωνική λογοδοσία», πειθάρχηση, κατάργηση της οργανικής θέσης, εργασιακή περιπλάνηση και απόλυση. Παράλληλα, η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα και η υγεία σε εμπόρευμα πολυτελείας για τα χαμηλά στρώματα.
Συνάδελφοι, την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει ο νέος «αριστερός» κυβερνητικός συνδικαλισμός «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ», παίρνοντας τη σκυτάλη από την ΠΑΣΚ, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες με... αριστερές κορώνες για τους αναγκαίους κυβερνητικούς συμβιβασμούς, που στοχεύουν στην παραπλάνηση του λαού και την ενσωμάτωση των αντιστάσεών του. Κατά τη συγκρότηση του προεδρείου και πριν τις βουλευτικές εκλογές, η εν λόγω παράταξη έδιδε παραστάσεις αριστεροσύνης, συγκαλύπτοντας τη φιλοευρωπαϊκή και φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική φυσιογνωμία της, καταθέτοντας θολά πλαίσια «παναριστερής» συστράτευσης που στόχο είχαν να εγκλωβίσουν τον ταξικό συνδικαλισμό στη γραφειοκρατική λειτουργία. Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μετατράπηκε σε συνδικαλιστικό στυλοβάτη των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων, αφού ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ με πάθος και ΜΕΤΕΙΧΕ στις ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, καλλιεργώντας αυταπάτες στη βάση για το δήθεν φιλολαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης η οποία όμως διατράνωνε τις δεσμεύσεις της σε ΕΕ και Δ.Ν.Τ. για την εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων (!). Την ίδια στιγμή ως κυρίαρχη παράταξη στην Ε.Λ.Μ.Ε έκλεινε την πόρτα του σωματείου σε κάθε διεκδικητική δράση, προασπιζόταν στις Γ.Σ. τις υποκλίσεις της κυβέρνησης στους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές και τα ληστρικά μνημόνια ως αναγκαιότητα, ενώ δεν εξέδιδε ούτε δελτίο τύπου ενάντια στην κυβέρνηση, μετατρέποντας τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση σε… φιλικές συναντήσεις, προβάλλοντας τον ταξικό συμφιλιωτισμό, την ηττοπάθεια και την ανοχή στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Επιπλέον, δεν τήρησε ούτε τις πάγιες συλλογικές διαδικασίες ενεργοποίησης της βάσης. Αρνήθηκε τις ενημερώσεις των σχολείων, ενώ αποσιώπησε την πραξικοπηματική μετατροπή από την κυβέρνηση του αντιϊμπεριαλιστικού λαϊκού όχι σε ναι, βάζοντας πλάτη στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική της προδοσίας των λαϊκών αντιστάσεων και της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος. Στην ίδια βάση, δεν ανέδειξε το οξυμμένο πρόβλημα των κενών στα σχολεία του νομού, συγκαλύπτοντας την υπολειτουργία τους την οποία γνώριζε καλά από τη θέση του ΠΥΣΔΕ, ενώ τηρούσε.. νεκρική σιωπή απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική της αδιοριστίας, αποδεχόμενη τυπικά και ράθυμα τις προτάσεις μας για ενεργοποίηση των αναπληρωτών, ωρομισθίων και αδιορίστων.
Μάλιστα, δίδοντας μαθήματα υποταγμένου συνδικαλισμού, υποστήριξε την κατάπτυστη ανακοίνωση τύπου της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ) εναντίον των αδιορίστων και συνδικαλιστών. Αποκορύφωση της παραλυτικής δράσης της σε όλη την κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στάθηκε η πλήρης ΑΠΟΥΣΙΑ της από τις μαθητικές πορείες, η απαξίωση των μαθητικών αγώνων, η δραπέτευσή της στο… καφενείο την ώρα της παράστασης στον περιφερειακό διευθυντή. Επιπλέον, τήρησε απονευρωτική και γραφειοκρατική στάση, πριν την κήρυξη της 24ωρης απεργίας του Νοέμβρη, καλλιεργώντας και θεωρητικοποιώντας το κλίμα ηττοπάθειας. Επιπλέον, υποστηρίζει την «ΚΑΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», που δεν θα έχει δήθεν τιμωρητικό χαρακτήρα, αντιγράφοντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία. Είναι σταθερά φιλοϊμπεριαλιστική, καλλιεργώντας αυταπάτες για τη δήθεν δυνατή δημοκρατική μετάλλαξη της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Τηρεί στάση παρακολουθητισμού, υποστηρίζοντας τη γραφειοκρατική δράση των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ στην ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στην αντίπερα όχθη, η παράταξη ΠΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ενώ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την.. ταξικότητα των θέσεων της, όμως την ξεχνά, μόλις οι συσχετισμοί της επιτρέψουν να συγκατοικήσει με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στο προεδρείο. Έτσι, έχοντας δυο έδρες στο Δ.Σ, πρότεινε ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ (!), δηλ. συγκρότηση του Δ.Σ. στη βάση των εκλογικών ποσοστών και όχι των ιδεολογικοπολιτικών αρχών που πρέπει να προασπίζεται μια συνεπής αριστερή παράταξη. Προασπίστηκε αυτή τη διαχειριστική αντίληψη με ιδιαίτερο ζήλο, απαιτώντας επίμονα από την παράταξή μας να εγκαταλείψει τις ταξικές αρχές της και να αναλάβει τη θέση της γραμματείας, μιας και το ΠΑΜΕ επιθυμούσε τη θέση της αντιπροεδρίας, θέση που δε θα του επέτρεπε να φαίνεται το όνομα του εκπροσώπου του στη συνυπογραφή των αποφάσεων του σωματείου (!). Πρόκειται για μια γραφειοκρατική αντίληψη την οποία αρνηθήκαμε και καταγγείλαμε ως εντελώς ασύμβατη με το αίτημα της ταξικής αναδόμησης του συνδικαλισμού. Παράλληλα, επιμένει στην τακτική των διαχωριστικών γραμμών και πλατειών, σε περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής, επιδιώκοντας τη συμμετοχή του σωματείου στη χωριστή πλατεία του ΠΑΜΕ, τη στιγμή που απαιτείται ανάδειξη της αντίθεσης στον κυβερνητικό και υποταγμένο συνδικαλισμό στον κοινό χώρο της σωματειακής δράσης των εργαζομένων. Πρέπει να τονίσουμε μάλιστα ότι-παρά τη δηλωμένη αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική-πρώτο πρότεινε την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την ψήφισε μαζί με την ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για τις 12 Νοέμβρη, μετά δηλ την ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων, ενώ απαιτούνταν άμεση και συντονισμένη απάντηση στην αντιλαϊκή καταιγίδα.
Παράλληλα, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδίδεται σε επαναστατική λογοκοπία, αλλά οι ιδεολογικοπολιτικές συγκλίσεις της με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανείς, όπως επιβεβαιώνονται στην πράξη. Συγκεκριμένα, η εν λόγω παράταξη κατέθεσε πρόταση συγκατοίκησης στο προεδρείο με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ την οποία σήμερα καταγγέλλει ως κυβερνητική (!), ενώ πριν λίγους μήνες τη θεωρούσε «αριστερή» και δεχόταν μάλιστα κάθε λογής συνδιαχείριση του προεδρείου μαζί της (αναλογικό ή προγραμματικό προεδρείο), τηρώντας δίγλωσση στάση έναντι της και αποκαλύπτοντας τα όρια της επαναστατικής ρητορείας της. Απαιτούσε μάλιστα, με τη συνήθη αμετροεπή στάση της, να μας καταστήσει συμμάχους στον κατήφορο της συνδιαχείρισης και στον εξαγνισμό του «αριστερού» κυβερνητισμού, παίζοντας το ρόλο του συμμάχου της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Άσκησε μάλιστα πολεμική στην ταξική αντίθεσή μας, καταγγέλλοντάς μας για στείρο αρνητισμό (!). Τελικά δε μπήκε στο προεδρείο όχι για λόγους αρχής, αλλά καιροσκοπικά, επειδή δεν είχε τη συνοδοιπορία της δικής μας παράταξης. Τώρα, που στην πράξη επιβεβαιώθηκε η αντίθεσή μας στην «αριστερή» συνδιαχείριση ως η μόνη ταξική και συνεπής αριστερή θέση, η... επαναστατική Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση τηρεί στάση σιωπής. Παράλληλα, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες στους συναδέλφους για τη δήθεν αντι-ΕΕ πολιτική της κυβέρνησης και εγκαλώντας (!) τις άλλες παρατάξεις για την αποχή τους από τις φιέστες στήριξης της κυβέρνησης. Σήμερα, μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα του τρίτου βάρβαρου μνημονίου, ανακρούει πρύμνη και συμπεριφέρεται πολιτικά σαν να μην υπήρξε συνοδοιπορούσα πουθενά με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι θέσεις της για την εθνικοποίηση των τραπεζών, τον εργατικό έλεγχο, τη διαγραφή του χρέους στις συνθήκες του καπιταλισμού παραπέμπουν στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης.
Στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου έδρασε επίσης και η πρώην ΠΑΣΚ και νυν Προοδευτική Ενότητα, η οποία μπορεί να μην είχε εκπροσώπηση στο Δ.Σ, όμως μετείχε στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ, ανεβάζοντας μάλιστα τα ποσοστά της. Σταθερά προσηλωμένη στο ρόλο της προάσπισης των αντιλαϊκών μέτρων,  ήταν και παραμένει απούσα από τους αγώνες και διαρκώς παρούσα στις διαδικασίες διασφάλισης της λαϊκής συναίνεσης στον εργασιακό μεσαίωνα. Αντίστοιχη  στάση υποταγής τηρεί και η ΔΑΚΕ  ως συνδ.  δεκανίκι της βάρβαρων μέτρων που κατεδαφίζουν τις κατακτήσεις μας.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ προασπίστηκε σταθερά και αταλάντευτα τα λαϊκά συμφέροντα και τους διεκδικητικούς αγώνες και την περυσινή συνδ. χρονιά της δήθεν «αριστερής» διακυβέρνησης. Αντιπαλέψαμε την πολιτική του λαϊκού εμπαιγμού για το δήθεν «φιλολαϊκό» πρόσωπο της κυβέρνησης, όταν οι «αριστερές» σειρήνες της συναίνεσης κυριαρχούσαν, σπέρνοντας ηττοπάθεια. Καταγγείλαμε τις υποκλίσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστές και την ντόπια πλουτοκρατία που συγκάλυπταν τα εντυπωσιοθηρικά κυβερνητικά τεχνάσματα, καλώντας σε μαζική, λαϊκή αντίσταση στον εργασιακό και μορφωτικό μεσαίωνα. Κατά τη συγκρότηση του προεδρείου, υποστηρίξαμε αταλάντευτα την αντίθεσή μας στην «αριστερή» συνδιαχείριση, καταθέτοντας το δικό μας πολιτικό πλαίσιο αρχών, χωρίς εκπτώσεις, όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις ενδιαφέρονταν μόνο για τη διαχείριση των εδρών, είτε μετρώντας κουκιά και παρακάμπτοντας το ζήτημα των ταξικών αρχών (ΠΑΜΕ), είτε συνοδοιπορώντας με το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Δεχτήκαμε μάλιστα πολεμική και από τις δυο προαναφερόμενες παρατάξεις για την προάσπιση της ταξικής αναδόμησης του σωματείου. Αναδείξαμε ως μόνη διέξοδο τη συλλογική πάλη όλη τη «νεκρή» κινηματικά περίοδο που επέβαλε ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός. ΑΠΕΙΧΑΜΕ από τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -στις οποίες καλούσαν από κοινού οι συνδ. δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίδοντας χέρι βοήθειας στην ψευροαριστερή συγκυβέρνηση. Αντιπροτείναμε το δρόμο της ενωτικής λαϊκή πάλης στην πολιτική της φτώχειας και υποτέλειας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.ΑΤ.Ο). Αυτήν την ταξική γραμμή διεκδικητικής δράσης τηρήσαμε και στις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, κόντρα στις «αριστερές» αυταπάτες για φιλολαϊκές κυβερνητικές διαπραγματεύσεις. Στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ καταγγείλαμε τον κάλπικο χαρακτήρα των ερωτημάτων και καλέσαμε το λαό σε μαζική αποχή και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας και πείνας. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταδικάσαμε την πολιτική της αδιοριστίας, των χιλιάδων κενών, της υποχρηματοδότησης σε περίοδο προεκλογική, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ανοιχτά στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας, της ΕΕ-Η.Π.Α-Ν.Α.Τ.Ο. Παλέψαμε για την εργασιακή αποκατάσταση των διαθέσιμων και τη χαιρετίσαμε ως νίκη του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα, όπως και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, αντιπαραθέτοντας τη λογική των αγώνων στις αυταπάτες για τους «σωτήρες». Στο μετεκλογικό τοπίο της δεύτερης θητείας της συγκυβέρνησης και μπροστά στην ψήφιση του τρίτου βάρβαρου Μνημονίου, εστιάσαμε στην ενεργοποίηση του σωματείου και στην ανάπτυξη της συλλογικής πάλης. Καταθέσαμε στο Δ.Σ της Ε.ΛΜ.Ε προτάσεις αγωνιστικής συσπείρωσης της βάσης, όπως η σύγκληση Γ.Σ, η πρόσκληση και ενεργοποίηση των ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ και η συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με τους ΜΑΘΗΤΕΣ και γονείς, η από κοινού διοργάνωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ, με στόχο την καταγγελία της υπολειτουργίας των σχολείων και των ταξικών φραγμών στη γνώση. ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ενώ η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΕΙΧΕ, αρνούμενη να προσφέρει ακόμη και τη μικροφωνική στις κοινές εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις, επιλέγοντας τον... καφέ και τη φυγή, την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας, δίδοντας τα χειρότερα δείγματα κυβερνητικού συνδικαλισμού. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ το κατάπτυστο δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ εναντίον των αδιορίστων και καταθέσαμε στο Δ.Σ πρόταση καταδίκης του από το σωματείο μας, όπως και πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες ψήφισης των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων. Υποστηρίξαμε μαχητικά την 24ωρη γενική απεργία του Νοέμβρη, καταθέτοντας πρόταση στο Δ.Σ για ενημερώσεις των σχολείων, ενεργοποιώντας τη βάση και συμμετέχοντας στο απεργιακό συλλαλητήριο. Καταγγείλαμε την κυβερνητική πολιτική της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟΪκής βάσης στο Καστέλι Ηρακλείου. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ στο παλιό νέο μισθολόγιο της ΠΕΙΝΑΣ και στην «αριστερή» «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ. Σταθήκαμε απέναντι στην πολιτική της ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του σωματείου και των μαθητικών καταλήψεων, αλλά και αγωνιστών συναδέλφων από άλλες ΕΛΜΕ, προασπιζόμενοι τις πολιτικές και συλλογικές ελευθερίες. Αναδείξαμε το μείζον κτιριακό πρόβλημα στο Καπετανάκειο, καταγγέλλοντας την κυβερνητική κωλυσιεργία που παραπέμπει ακόμη σε εκποίηση του κτιρίου, δίδοντας μάχη στο σύλλογο ενάντια στην αντιδημοκρατική παρουσία των εκπροσώπων της διοίκησης που εκβιαστικά απαιτούσαν τη συναίνεση του συλλόγου στην κατάργηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου και στη σταδιακή απονεύρωσή του. Καταθέσαμε αντιϊμπεριαλιστικό πλαίσιο γιορτασμού του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα του αντιφασιστικού, αντιϊμπεριαλιστικού μηνύματός του στη φάση της επίτασης των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Υποστηρίξαμε τον αγώνα των εργατών της καθαριότητας ενάντια στις απολύσεις, με ψηφίσματα συμπαράστασης και συμμετοχή στο συλλαλητήριο, αλλά και των αγροτών που ξεκληρίζονται. Μπροστά στην απειλή των πλειστηριασμών και στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων καλούμε το λαό να παλέψει ενωτικά και ανυποχώρητα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και συνολικά της αντιδραστικής πολίτικης ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
  • ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ
  • ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ - ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
  • ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ - ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΝ.
  • ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ.
  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ - ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 15% ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ –
  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
  • ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν. Ν.Α.Τ.Ο

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!