8 Δεκεμβρίου 2015

Καταγγελία της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΝΕΟΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ) ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (!) ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
 

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου και εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ) κατέθεσε πρόταση στο Δ.Σ του σωματείου να σταλεί στα δικαστήρια (!) συνάδελφος και εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που είχε αναφέρει ότι μέλος της κυβερνητικής παράταξης στο 5Ο Λύκειο υποστήριξε σε άτυπο σύλλογο του σχολείου (που έγινε στις 17/11 με στόχο τη συζήτηση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις) ότι οι περυσινές καταλήψεις ήταν δίκαιες, ενώ οι φετινές δεν είναι (!). Στην άποψη αυτή αντιπαρατέθηκε μέλος του συλλόγου διδασκόντων που εκπροσωπεί την παράταξή μας, υπερασπίζοντας τις μαθητικές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τη λογική της τιμωρίας του νόμου που επιτάσσει την αναπλήρωση και υποστηρίζοντας τη θέση ότι «δεν υπάρχουν δυο ειδών καταλήψεις». Μετά από αυτήν την αντιπαράθεση, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης αναδιπλώθηκε στο σχολικό συμβούλιο που ακολούθησε. Αυτά τα γεγονότα ανέφερε στο Δ.Σ. του σωματείου ο ένας από τους δυο εκπροσώπους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας την ανάγκη της υποστήριξης των μαθητικών αγώνων από όλες τις παρατάξεις.

Ομως η δίγλωσση και νυν κυβερνητική ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ όχι μόνο δεν αντέχει την αλήθεια και την κριτική, αλλά επιπλέον-με απειλές και προσωπικές ύβρεις και με τον αέρα προφανώς της κυβερνητικής δύναμης – διαστρέφει την πραγματικότητα και απειλεί και με την παραπομπή στα δικαστήρια (!!) το μέλος τους Δ.Σ της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπο της παράταξής μας που ανέδειξε το ζήτημα.
Συγκεκριμένα, στο τελευταίο Δ.Σ του σωματείου (7/12) ο εν λόγω εκπρόσωπος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ και μέλος του συλλόγου διδασκόντων του 5ου Λυκείου κατέθεσε κείμενο-λίβελλο εναντίον του εκπροσώπου της παράταξής μας, με ψυχιατρικού τύπου σχόλια, καταγγέλλοντάς τον για συκοφαντική δυσφήμηση:



(«ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ

Από μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ηρακλείου και εκλεγμένο εκπρόσωπο στο δ.σ. της Ε.ΛΜΕ

Η συκοφαντία ψιθυρίζεται, αν τη φωνάξεις κινδυνεύει να

αποκαλυφθεί και να αστοχήσει… ωραίο προκάλυμμά της, το να

διαδίδεις, ότι δεν καταγγέλλεις γιατί θέλεις «να προστατέψεις» το

στόχο…

Ο συκοφάντης: Ευτελής και ανήθικος ή απλά θύμα της σχιζοειδούς

μισαλλοδοξίας ;

Οι κατ’ επανάληψη συκοφάντες;

Σχετικά λήμματα: αβανιά, διαβολέας…



Ηράκλειο 7/12/15                                                       Κόττας Θεόδωρος

Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου

της ΕΛΜΕ Ηρακλείου»).

(Η υπογράμμιση δική μας)

Απέναντι σε μια τέτοια κατάφωρα αντιδημοκρατική συνδικαλιστική συμπεριφορά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου, όχι μόνο δεν τήρησε τη στοιχειώδη δεοντολογία, διασφαλίζοντας τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του σωματείου, αλλά αντιθέτως υπερέβηκε κάθε όριο συλλογικής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας, ηθικής και συναδελφικής ευαισθησίας.Γιατί κατέθεσε πρόταση παραπομπής του εκπροσώπου της παράταξής μας στα δικαστήρια (!):



«Ως Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου λόγω προηγούμενης αναφοράς (καταγγελίας) από μέλος του ΔΣ για συνάδελφο μέλος της παράταξης μου, ο οποίος επανήλθε για να δώσει απάντηση στο ΔΣ, προτείνω:

α) την καταγραφή της αρχικής καταγγελίας της Αγωνιστικής Παρέμβασης

β) την καταγραφή της απάντησης

γ) την εκπροσώπηση στα δικαστήρια της συκοφαντικής δυσφήμισης»



(Η υπογράμμιση δική μας)



Απέναντι σε αυτό το αντιδραστικό κλίμα ποινικοποίησης ο εκπρόσωπος της παράταξης μας (απουσίαζε ο δεύτερος λόγω συνδικαλιστικής ενημέρωσης) απάντησε με τη δέουσα ταξική ηθική, δημοκρατική δεοντολογία και ψυχραιμία. Συγκεκριμένα: Κάλεσε τους εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Προοπτικής (πρόεδρους της ΕΛΜΕ και του Εποπτικού Συμβουλίου) να αποσύρουν τον λίβελλο γιατί προσβάλει κάθε έννοια συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης. Αντί απάντησης η κυβερνητική παράταξη εξεμάνη και αρνήθηκε με έντονο τρόπο να αποσύρει το κείμενο-λίβελλο. Μπροστά στην πεισματική άρνηση και στην υβριστική συμπεριφορά της κυβερνητικής παράταξης ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης στο ΔΣ, γνωρίζοντας ότι είχε αναφέρει την αλήθεια και μόνο αυτή, κάλεσε όλα τα μέλη του ΔΣ να πάρουν την ευθύνη τους καταθέτοντας την εξής διάφανη και ξεκάθαρη πρόταση:



«Να παρευρεθεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τρίτη 8 Δεκέμβρη στο Σύλλογο του 5ου ΓΕΛ για να συζητήσει την καταγγελία του συναδέλφου Θοδωρή Κόττα ότι το μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νίκος Γαλάνης μετέφερε, με σκοπό τη συκοφάντησή του, ψέματα ότι στον άτυπο σύλλογο του 5ου ΓΕΛ στις 17 Νοέμβρη για το ζήτημα των καταλήψεων είχε τη θέση ότι οι φετινές καταλήψεις δεν είναι σωστές και πρέπει να αναπληρωθούν οι ώρες.»



Ζήτησε δηλαδή τον δημοκρατικό έλεγχό του από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γνωρίζοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Δυστυχώς, αυτήν την πρόταση δημοκρατικού ελέγχου –ο οποίος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας στις συλλογικές διαδικασίες- αρνήθηκε η κατά τα άλλα επαναστατική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), καταψηφίζοντας την πρότασή μας μαζί με τη σύμμαχό της Εκπαιδευτική Προοπτική εξαιρουμένου του Γραμματέα του Δ.Σ που είναι μέλος της. Τονίζουμε επίσης ότι η περιλάλητη … ταξικότητα(!) του ΠΑΜΕ εκφράστηκε πάλι με τη λευκή ψήφο (!) μπροστά στην προκλητική και επικίνδυνη πρόταση ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού λόγου, με την πρόφαση ότι ο πρόεδρος πήρε πίσω την απαράδεκτη, αντιδραστική και υπονομευτική κάθε έννοιας συλλογικότητας πρότασή του.

Από το χώρο της Αγωνιστικής Παρέμβασης τονίζουμε ότι -χωρίς να διεκδικούμε κανένα φωτοστέφανο αγωνιστικότητας και πρωτοπορίας- όσο ζούμε, ανασαίνουμε και δρούμε, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους ανυποχώρητους, ενιαίο τείχος αντίστασης στα αντιδραστικά σχέδιά τους οι ο όποιες κυβερνητικές γραφειοκρατικές και υποταγμένες παρατάξεις καταθέτουν ή σκέφτονται να καταθέσουν προτάσεις ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής σκέψης και δράσης. Στις ρεφορμιστικές παρατάξεις- που για μικροπαραταξιακούς λόγους καταψηφίζουν προτάσεις αποκάλυψης του αντιδραστικού μέτρου της ποινικοποίησης ή σιωπούν μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών -δηλώνουμε ότι θα έχουν απέναντί τους την αλύπητη ταξική κριτική μας.

Τονίζουμε στους συναδέλφους ότι οι παραστάσεις ευνοούν αυτούς που θέλουν να συγκαλύψουν τις πλάτες που βάζουν στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε τους συναδέλφους να παρακάμψουν τις εντυπωσιοθηρικές παραστάσεις του νέου δήθεν «αριστερού» κυβερνητικού συνδικαλισμού και να εστιάσουν στην ουσία των αντιδραστικών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-Ολιγαρχίας.

Με όλες τις δυνάμεις μας υποσχόμαστε ότι θα αντιπαλέψουμε αυτά τα βάρβαρα μέτρα και θα επιδιώξουμε να μετατρέψουμε τα σωματεία σε συλλογικά μέσα πάλης.