27 Σεπτεμβρίου 2012

Μαθήματα Ταξικής Αλληλεγγύης



ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 
ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΆΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ.

Συνάδελφοι, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου πήρε την πρωτοβουλία της κατάθεσης της πρότασης (στη Γ.Σ. και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ) για πραγματοποίηση μαθημάτων ταξικής Αλληλεγγύης στα δυο Γυμνάσια της Εργατικής ζώνης (Δειλινών και Κατσαμπά), στη βάση της ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΒΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ, σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής και ισοπέδωσης των μορφωτικών και συνολικά λαϊκών κατακτήσεων.
Σήμερα, η βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων της ολιγαρχίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού ξεβράζει στο περιθώριο τους μαθητές από την εργατική τάξη και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, γιατί η μόρφωση των λαϊκών στρωμάτων αποτελεί για την οικονομική ολιγαρχία πολυτέλεια. Όμως για το δημοκρατικό εκπαιδευτικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα αποτελεί βασική διεκδίκηση. Γιατί η βάρβαρη πολιτική εξωθεί τα λαϊκά στρώματα στην αμάθεια, και αποκρίνει τα παιδιά των φτωχών οικογενειών από τις σχολικές αίθουσες, εξωθώντας τα στο κοινωνικό περιθώριο.
Συνάδελφοι, οι αγώνες των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της δημόσια και δωρεάν εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στη συγκυρία της πρωτοφανούς επίθεσης που εξαπολύει η εγχώρια ολιγαρχία και ο ξένος Ιμπεριαλισμός στα θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα, που με θυσίες κατακτήθηκαν, πρέπει να συνδεθούν με τα γενικότερα αιτήματα και την πάλη όλων των εργαζομένων για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη απέναντι να ορθωθεί ενιαία η πάλη των εργαζομένων απέναντι στη επέλαση του κεφαλαίου. Παράλληλα πρέπει ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ», ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, που ενσαρκώνει το ...περίφημο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ» που προπαγανδίζει και εφαρμόζει η Περιφέρεια Κρήτης ως... εκπρόσωπος της αντιλαϊκής πολιτικής.
Συνάδελφοι, στα πλαίσια της διεκδικητικής μας δράσης, η συμμετοχή μας στα εν λόγω μαθήματα συνδέεται με τους συνολικότερους αγώνες μας για:

  • Ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ.-Δ.Ν.Τ.
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ισοπεδώνουν τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
  • Άμβλυνση των ταξικών φραγμών στη γνώση.
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος του διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών, της σταθερής εργασίας, της οργανικής θέσης και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.


Τα συμβολικά μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης δεν έρχονται να αναπληρώσουν το κενό των διορισμών ούτε να συγκαλύψουν την περικοπή των δαπανών στην εκπαίδευση, αλλά απεναντίας θα γίνουν, για να αναδειχτούν αυτά τα ζητήματα και να συνδεθούν με τη συνολικότερη πάλη μας για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση αυτών των μαθημάτων στη συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα