11 Σεπτεμβρίου 2012

Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-9) ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ και ώρα 7.30 μ.μ.ΌΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-9)  
ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ και ώρα 7.30 μ.μ.

ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» (ΔΗΜΑΡ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.) ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Συνάδελφοι, η τρικομματική κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με τη στήριξη των Ιμπεριαλιστών-προστατών της, συνεχίζει το στυγνά αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέτοντας στο στόχαστρο κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση, ξεπουλώντας και τα υπολείμματα της δημόσιας περιουσίας, προσφέροντάς τα ως ...δώρο στο ντόπιο τραπεζικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο, το οποίο απορροφά και τη μερίδα του λέοντος (π.χ. 25 δις από την επικείμενη δόση των 31,5 δις) από τις περιλάλητες δόσεις των αποικιοκρατικού τύπου δανειακών συμβάσεων, όπως τις επιτάσσουν οι Ιμπεριαλιστές επικυρίαρχοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Η ντόπια πλουτοκρατία -έχοντας τη στήριξη των Ιμπεριαλιστών προστατών της- είτε με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των κομμάτων-πολιτικών εκφραστών της (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), είτε με τις συγκυβερνήσεις αυτών των κομμάτων με την «κυβερνώσα και... υπεύθυνη αριστερά» (ΔΗΜΑΡ) επελαύνει εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, σε μια ιστορική φάση παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, επιδιώκοντας την ισοπέδωση των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων, τη λαϊκή τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων, αξιοποιώντας ως… εφεδρεία καταστολής τη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εξαθλιώνοντας το λαό.
Οι αποικιοκρατικού τύπου Δανειακές Συμβάσεις, τα Μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης και Ιμπεριαλιστικής Υποδούλωσης αποδεικνύουν στην πράξη ότι τα ...κάθε είδους γιατροσόφια, δήθεν «αριστερού και φιλολαϊκού» τύπου για το ξεπέρασμα της νομοτελειακής καπιταλιστικής κρίσης αποτελούν απλώς συγκάλυψη του προβλήματος του αγεφύρωτου χάσματος ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Γιατί η οικονομική κρίση, γέννημα της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος, αποτυπώνει πολύ παραστατικά τον αδυσώπητο νόμο της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης, που δεν επιτρέπει ούτε αυταπάτες, ούτε προσδοκίες για βελτίωση της δραματικής κατάστασης των εργαζομένων, με μια ...φιλολαϊκή «αριστερή» διαχείριση. Απεναντίας, η ίδια η κρίση -στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο της κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης που διανύουμε- έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι η Ε.Ε. ως Ιμπεριαλιστικός μηχανισμός θεμελιώνεται στον αδυσώπητο νόμο του ανταγωνισμού και αναγκαστικά οδηγεί στην Οικονομική και Πολιτική Εξάρτηση των αδύνατων κρατών, εξάρτηση που αποτυπώνεται πολύ έντονα τόσο στην υποτελή πολιτική των κομμάτων της αστικής τάξης κάθε απόχρωσης, όσο και στα αποικιοκρατικού χαρακτήρα Μνημόνια.
Συνάδελφοι, στη βάση αυτής της αποκρουστικά αντιλαϊκής πολιτικής, το σχολείο μετατρέπεται σε επιχειρηματική μονάδα, που λειτουργεί με Ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, με MANAGER, ελαστικές μορφές απασχολησιμότητας και ιδεολογική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια μιας διαδικασίας απλής μεταφοράς χρηστικών πληροφοριών. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη στα μεταπολεμικά χρονικά επίθεση, που εδραιώνεται στα νέα αντιδραστικά μέτρα για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ, στο νέο σχολείο της αγοράς, στην ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ κλπ. Πρόκειται για μέτρα που επιβάλλουν το «μεροκάματο του τρόμου» σε μια εκπαίδευση της αποσπασματικής πληροφορίας της αγοράς, σε συνθήκες πείνας και λαϊκής εξαθλίωσης, όπως αποτυπώνεται στο αντιλαϊκό «Νέο» Μισθολόγιο, την ίδια στιγμή που η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα... παρηγοριάς και επικρέμεται η απειλή της ΑΠΟΛΥΣΗΣ, μέσω του νεότευκτου όρου της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης!», ενώ η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετατρέπεται σε... πολυτέλεια.
Συνάδελφοι, απέναντι σε αυτά τα βάρβαρα μέτρα οφείλουμε να αντιτάξουμε τη σθεναρή μας αντίσταση:

  • Να αποτρέψουμε την εφαρμογή του βάρβαρου μέτρου της «Αξιολόγησης», με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων. 
  •  Να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα εφαρμογής της «Αξιολόγησης»-Διαβάθμισης-Απόλυσης από οποιοδήποτε στέλεχος της εκπαίδευσης και με όποια συγκάλυψη κι αν αυτή πραγματοποιείται. Σύνθημα στην πάλη μας πρέπει να είναι «ΕΞΩ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ». 
  •  Να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας σε συγκαλυμμένες διαδικασίες επιβολής του αντιλαϊκού μέτρου, με τις εκθέσεις «αυτό-αξιολόγησης» ή «αξιολόγησης της σχολικής μονάδας» ή με τα διάφορα «ερωτηματολόγια».Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΝΩ, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις κλπ. 
  •  Να συγκροτήσουμε ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, με την αναγκαία συστράτευση των εργαζομένων στο Χώρο της Παιδείας-Υγείας και γενικώς όλων των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Χώρο. 
  •  ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΪΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 
  •  ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ–ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ–ΑΝΕΡΓΙΑΣ–ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.