2 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα Εκλογών για 15ο Συνέδριο ΟΛΜΕ - Συλλαλητήριο 4 Ιούνη 2011


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΡΙΤΙΚΗΣ» ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΕΚΠΑΙΔ। ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ)

Η ενίσχυση των συνεπών αριστερών δυνάμεωννα σηματοδοτήσει την ταξική αναδόμηση του σωματείου!

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ (4 ΙΟΥΝΗ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

Την περίοδο των Εξετάσεων, δηλ σε μια περίοδο εντατικοποίησης της εργασίας μας, αποφάσισαν πλειοψηφικά στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΚ-ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ να διεξαχθούν οι εκλογο-απολογιστικές διαδικασίες για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ (!), ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται η λυσσώδης επίθεση του κεφαλαίου εναντίον μας και ισοπεδώνονται οι κατακτήσεις μας. Παράλληλα, προκλητικά και εμπράκτως – την ίδια αυτή περίοδο – με τα προβαλλόμενα «ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ» αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία, ξεπουλιέται η δημόσια γη και περιουσία από την αντιλαϊκή και ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζεται από όλα τα κόμματα της οικονομικής ολιγαρχίας (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ), για να αλυσσοδέσει το λαό με νέα δάνεια της εργατο-λαϊκής εξαθλίωσης, προβάλλοντας το αποπροσανατολιστικό δίλημμα «της εθνικής σωτηρίας», δηλ της διασφάλισης των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου στις πλάτες των εργαζομένων, με διόγκωση της ανεργίας, της φτώχειας και της λαϊκής εξαθλίωσης.

Συνάδελφοι, όλο αυτό το κλίμα της πρωτόγνωρης – για τα μεταπολεμικά χρονικά – λεηλασίας των κατακτήσεων μας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας δεν έφτασε στην αίθουσα της εκλογο-απολογιστικής Γ.Σ., που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ (26 Μάη!), σε μια φάση δηλ έργασιακής έντασης και φόρτισης, με ευθύνη των προαναφερόμενων παρατάξεων, που θέλουν να αντιμετωπίζουν τις συλλογικές λειτουργίες ως τυπική διαδικασία επιβεβαίωσης των υπαρχόντων αντιλαϊκών συσχετισμών και διαιώνισης του αρνητικού κλίματος της απομαζικοποίησης των οργάνων.

Σε αυτό το κλίμα του αποπροσανατολισμού της βάσης αντιστάθηκε εξ αρχής η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, καταθέτοντας εγκαίρως την πρόταση για διεξαγωγή των εκλογών στις 11 του Μάη, πρόταση που καταψηφίστηκε από τις εν λόγω παρατάξεις, για να πάρουν οι εκλογές το γνωστό χαρακτήρα της απονεύρωσης, σε μια περίοδο μάλιστα όξυνσης (!) της αντιλαϊκής πολιτικής και συνολικότερης ενεργοποίησης της κοινωνικής βάσης, όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες μαζικές συγκεντρώσεις, ενεργοποίηση που επίσης πρέπει να αποκτήσεις τα πολιτικά, δηλ τα ταξικά της χαρακτηριστικά, για να μετατραπεί σε ουσιαστικό, διεκδικητικό μέσο πάλης και αντίστασης στην αντιλαϊκή καταιγίδα.

Ωστόσο, παρά τη μικρή προσέλευση στην εκλογο-απολογιστική Γ.Σ., αλλά και τη μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές, το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης – συγκρινόμενο με εκείνο του προηγούμενου συνεδρίου της ΟΛΜΕ – ανέδειξε μια αυξανόμενη τάση καταγγελίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚ (-42%), της συνοδοιπόρου της ΔΑΚΕ (-45%), αλλά και της «αριστερής» συναίνεσης, δηλ της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (-27%). Η τάση αυτή αποτυπώνει έναν ουσιαστικό βηματισμό διεκδικητικής ανασύνταξης, συλλογικής δραστηριοποίησης και ταξικού αναπροσανατολισμού ενός σημαντικού ποσοστού της βάσης του κλάδου, βηματισμός που – στις συνθήκες της σύνθλιψης των δικαιωμάτων μας – πρέπει να πάρει το χαρακτήρα μιας πιο ενεργητικής, μαζικής διεκδικητικής δράσης και αντίστασης.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ως συνεπής αριστερή παράταξη, που σταθερά προβάλλει το αίτημα της μαζικής συλλογικής δράσης, απευθύνεται με αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συναδέλφους, συναγωνιστές και φίλους που την στήριξαν και την ενίσχυσαν (+17%) σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση – στέλνοντας δύο αντιπροσώπους της στο επικείμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ – τονίζοντας ότι θα καταθέσει ξανά τις δυνάμεις και στις διαδικασίες του συνεδρίου για την περιφρούρηση των συλλογικών κατακτήσεων, μέσω των αποφάσεων και των αγωνιστικών κατευθύνσεων που πρέπει να σηματοδοτήσει το συνέδριο της Ομοσπονδίας στην ιστορική φάση της κατεδάφισης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Στην ίδια βάση, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 4 ΙΟΥΝΗ, στην πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ.


  • Στην όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής να απαντήσουμε με αγωνιστικό παλμό-ενότητα και μαζικότητα στις κινητοποιήσεις μας.

  • Καμία αποδοχή της προπαγάνδας της «εθνικής σωτηρίας» (!) με τα υποδουλωτικά μνημόνια.

Με την ενωτική-συλλογική πάλη μπορούμε να νικήσουμε!


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
Αποτελέσματα Εκλογών για 15ο Συνέδριο ΟΛΜΕ - Συλλαλητήριο