18 Μαΐου 2011

ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ


Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» (!) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ:
ΤΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ξεπερνώντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής και συλλογικής δεοντολογίας, η... κατά τα άλλα «αριστερή (!)» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – σταθερά προσηλωμένη στη λογική της διεκδίκησης της «καρέκλας» και ιδεολογικά προσανατολισμένη στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης – δίδει συνεχή και προκλητικά – για την αριστερή συνείδηση της βάσης – δείγματα όχι μόνο σύμπλευσης, αλλά και αγαστής συνεργασίας με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ.

Ειδικότερα, σε συνθήκες όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής, που η κυβερνητική ΠΑΣΚ πρέπει να αποκαλυφθεί ως συνδικαλιστικός βραχίονας της κυβέρνησης, να καταγγελθεί και να καταψηφιστεί ως δύναμη υποστήριξης της καταιγίδας των αντιλαϊκών μέτρων, η «αριστερή» (!) ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ όχι μόνο αντιγράφει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε επίπεδο κατεύθυνσης και περιεχομένου της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά επιπλέον τον ενισχύει και μετατρέπεται μάλιστα σε... λαλίστατο συνήγορο της ΠΑΣΚ, όταν αυτή προκλητικά υπονομεύει και τις στοιχειώδεις συλλογικές αξίες και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δικαίωσε πανηγυρικά (!) τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚ, μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής του Βαθμολογικού Κέντρου για την αντισυνδικαλιστική, αντιδημοκρατική και αντισυλλογική συμπεριφορά του, ο οποίος έφτασε σε αυτό το σημείο προσβολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ώστε – με εντελώς ευτελή και απαξιωτικό τρόπο – απαγόρευσε, σαν να ήταν εργοδότης, στην εκπρόσωπο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ να φωτοτυπήσει την προκήρυξη, που καταγγέλλει το θέμα της Ν. Γλώσσας ως προπαγάνδα τους Σχολείου της Αγοράς. Επιπλέον, την παρέπεμψε και στον προϊστάμενο, αντιπρόεδρο του Βαθμολογικού κέντρου, για εκφοβισμό… Απέναντι σε αυτό το περιστατικό προσβολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών η «αριστεροσύνη» της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ εκμηδενίστηκε… Έτσι, όταν καταθέσαμε την πρόταση ΜΟΜΦΉΣ απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλιστή, η ΠΑΣΚ βρήκε το συνήγορο υπεράσπισής της στον εκπρόσωπο της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ο οποίος, σε γενικές γραμμές, έστρεψε τα πυρά εναντίον της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, επικαλούμενος την κακή «αισθητική» του ταξικού συνδικαλισμού και την ανάγκη... ομαλής συνύπαρξης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Έτσι, η «αριστερή» (!) ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, επιλέγοντας ανοιχτά τη συμμαχία με τον υποταγμένο συνδικαλισμό, όπως ακριβώς έπραξε και στην εκλογή των μελών του προεδρείου, αφού με πρόταση της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ εκλέχτηκε και ψηφίστηκε στη θέση του γραμματέα μέλος της ΠΑΣΚ.

Αυτή η ομοψυχία «αριστερού» και κυβερνητικού συνδικαλισμού εδραιώνεται σε ένα συνολικότερο ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο συναίνεσης που τηρεί σταθερά η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και από την θέση της προεδρίας, αφού – σε περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής, γενικευμένης ανεργίας και αποπροσανατολισμού της νεολαίας ως προς τον «παράδεισο» (!) της Ε.Ε. – η εκπρόσωπος της εν λόγω «αριστερής» παράταξης και πρόεδρος του σωματείου, αλλά και συγχρόνως σύμβουλος του ΣΕΠ, συνδυάζοντας αρμονικά και ανερυθρίαστα τις ιδιότητες του Συνδικαλισμού και της Διοίκησης, διοργάνωσε ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, προπαγανδίζοντας τα «πράσινα» επαγγέλματα της κερδοφορίας των πολυεθνικών και της λαϊκής παραπλάνησης.

Στην ίδια βάση και ενώ πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις της Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ολιγαρχίας στο εισόδημα και τις κατακτήσεις μας, η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και η ΠΑΣΚ πραγματοποιούν ΕΚΔΗΛΩΣΗ της ΕΛΜΕ με θέμα την ...ενδοσχολική βία, εκδήλωση στην οποία δεν υπήρξε στοιχειώδης αναφορά στην έννοια της ταξικής βίας. Επιπλέον, σε αυτή έγινε δεκτός ως καλοδεχούμενος συνοδοιπόρος ο ...ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ο οποίος την ίδια ημέρα όχι μόνο αρνήθηκε προκλητικά το δίκαιο αίτημα της εξέτασης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Κρήτη, αλλά και επιπλέον πρόσβαλε βάναυσα την εργασιακή αξιοπρέπεια και την τιμή όλων των συναδέλφων, υποστηρίζοντας την επιχειρηματολογία του ΥΠΕΠΘ ότι «οι εξετάσεις των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Περιφέρεια γίνονται με αδιαφάνεια και διαβλητότητα». Αυτός λοιπόν ο θεσμικός εκπρόσωπος, που επίμονα αρνήθηκε, έστω, να σταθεί κριτικά στην απορριπτική και απαξιωτική θέση του Υπουργείου απέναντί μας, ΤΙΜΗΘΗΚΕ (!) από την πρόεδρο της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπο της «αριστερής» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ και κλήθηκε στο βήμα ως ισότιμος... εταίρος (!).

Συνάδελφοι, είναι προφανές ότι η απονεύρωση των σωματείων, η δυσπιστία στη δυνατότητα του συνδικαλισμού να διεκδικήσει και του λαϊκού κινήματος να νικήσει δεν είναι τυχαία. Εδραιώνεται στην παγίωση των αρχών του Υποταγμένου συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αλλά και στα «αριστερά» δεκανίκια, που απλόχερα προσφέρουν οι παρατάξεις της ΣΥΝ(εργασίας), βάζοντας πλάτες στις δυνάμεις της υποταγής και αποπροσανατολίζοντας τη βάση. Αυτή η συμπόρευση καθρεπτίζεται και στη σύμπλευση της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΠΑΣΚ στη θέση να διενεργηθούν οι εκλογές για το 15Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ τη ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, την ΠΈΜΤΗ 26 ΜΑΗ, ημέρα δηλ Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, ενώ επίμονα και εγκαίρως είχαμε προτείνει να γίνουν οι εκλογές στις 10 Μάη. Και πάλι η γνωστή συμμαχία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού καταψήφισε την πρότασή μας, στοχεύοντας σε μια εκλογική διαδικασία απονευρωμένη, χωρίς ανάδειξη των αντιθέσεων και ανάπτυξη του παλμού της συλλογικής πάλης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ – ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ।

  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

  • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.

  • ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ-ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

  • ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Όλοι στη Γ.Σ. την Πέμτη 26 Μάη – Όλοι στους Αγώνες!


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ