17 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΚ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΑΣΚ ΣΕ ΡΟΛΟ ...ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ (!!) ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Καταγγέλλει την ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ, αντισυλλογική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και υβριστική των συλλογικών και συνδικαλιστικών αξιών συμπεριφορά εκλεγμένου μέλους της ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, που λειτουργεί… σχεδόν ως μόνιμο μέλος της Επιτροπής του Βαθμολογικού Κέντρου.

Ο εν λόγω συνάδελφος και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. του σωματείου μας όχι μόνο δεν αναγνωρίζει και δε σέβεται τις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των θέσεων των συνδικαλιστικών παρατάξεων στους εργασιακούς χώρους, όπως επιτάσσει η συνδικαλιστική δεοντολογία και η δημοκρατική αντιπαράθεση, αλλά απεναντίας διαδραματίζει – μάλιστα με πολύ προκλητικό και επιδεικτικά αντιδραστικό τρόπο – το ρόλο του «αυταρχικού εργοδότη» (!).

Συγκεκριμένα, καταργώντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής και συλλογικής δεοντολογίας, ο εν λόγω συνδικαλιστής (!!) ΕΜΠΟΔΙΣΕ με βίαιο τρόπο την εκπρόσωπο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ να βγάλει φωτοαντίγραφο της προκήρυξης, που καταγγέλλει ότι το θέμα στην εξέταση του Μαθήματος της Ν. Γλώσσας (άρθρο Μανδραβέλη) προπαγανδίζει «το σχολείο της αγοράς και του internet». Έχει μάλιστα αφομοιώσει ο επί πολλά χρόνια υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τόσο πολύ το ρόλο του «επόπτη και διοικητή», ώστε έφτασε στο σημείο ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ (!) ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ την εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Παρέμβασης και βαθμολογήτρια στο εν λόγω μάθημα, για εκφοβισμό και πειθαρχικό αδίκημα (;).

Μπροστά σε αυτόν τον εκφασισμό, που φέρει μάλιστα και το συνδικαλιστικό μανδύα, η εκρπόσωπός μας όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά δήλωσε στον επίσης για πολλά χρόνια υπηρετούντα στην Επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου και ομοφρονούντα σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθόδους Αντιπρόεδρο της Επιτροπής ότι δεν πρόκειται να…διαπραγματευθεί το αναφαίρετο συνδικαλιστικό δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των συνδικαλιστικών θέσεων σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο.

Είναι προφανές ότι στη φάση της όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ολιγαρχίας, στην ιστορικά δύσκολη περίοδο της λαϊκής εξαθλίωσης, φτώχεια, ανεργίας και Ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων, οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής ΠΑΣΚ και οι θερμοί υποστηρικτές της δείχνουν ότι επιλέγουν να υπηρετήσουν το κυβερνητικό δόγμα ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στην κατεύθυνση της εδραίωσης των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που έπονται. Είναι αυτοί που φιλοδοξούν, με την έναρξη της λειτουργίας «του νέου» αντιδραστικού «καλλικρατικού σχολείου της Αγοράς» να μας «αξιολογούν» και να μας παραπέμπουν σε πειθαρχικά, να μας κλείνουν το δρόμο στην εργασιακή και δημοκρατική διεκδίκηση των συλλογικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μας.


ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ–ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΟΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΟ Δ।Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

  • ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

  • Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.


ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 15Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΜΑΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ


ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ


ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΚ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ