9 Μαΐου 2011

Καταγγελία για την Κατάργηση των εξεταστικών κέντρων των φυσικώς αδυνάτων μαθητών των ΕΠΑΛ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ –

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Καταγγέλλει το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας αντιλαϊκό μέτρο της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του δικαιώματος των φυσικώς αδυνάτων μαθητών, που φοιτούν στα ΕΠΑΛ, να εξεταστούν στα ισχύοντα μέχρι σήμερα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων στην πόλη του Ηρακλείου και των Χανίων.

Πρόκειται για ένα αποκρουστικά αντιδημοκρατικό, αυταρχικό, αντιπαιδαγωγικό μέτρο, ουσιαστικά, μορφωτικού ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των παιδιών με ειδικές ανάγκες, που στοχεύει μακροπρόθεσμα στην κατάργηση του δικαιώματος φοίτησης αυτών των παιδιών, αφού το Υπουργείο της Δια Βίου Εμπορευματοποίησης της Παιδείας, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιβάλλει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ, επικαλούμενο μάλιστα λόγους… «ΔΙΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑΣ και ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!!», κατά τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων των εν λόγω μαθητών στις περιφέρειές τους. Στην πραγματικότητα το ΥΠΕΠΘ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στη διαδικασία της εξέτασης των φυσικώς αδυνάτων ως... ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ (!), διαβάλλοντας και υπονομεύοντας όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, που με φιλοτιμία και ευσυνειδησία προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο έργο, αλλά επιπλέον καταρρακώνοντας και το κύρος του ίδιου του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στη βάση της ιδιωτικοποίησης και της πλήρους απαξίωσης τόσο της δημόσιας εκπαίδευσης, όσο και των εκπαιδευτικών.

Συγχρόνως αυτό το ανάλγητο και βάρβαρο μέτρο έρχεται να επιβαρύνει οικονομικά και ψυχολογικά τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξαναγκάζοντάς τους να αναλάβουν εξ ολοκλήρου όλο το κόστος της μεταφοράς και διαμονής των παιδιών στην Αθήνα, ενώ στην πράξη ΑΚΥΡΩΝΕΙ και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αφού το ΥΠΠΕΘ καλεί τους ίδιους τους μαθητές να δηλώσουν ότι θέλουν να εξεταστούν γραπτώς (!!), την ίδια στιγμή που οι επίσημοι φορείς του κράτους τους έχουν κρίνει ικανούς μόνο για προφορική εξέταση (!).

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που αλυσοδένει το λαό με «τα Μνημόνια» της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος, που ισοπεδώνει κάθε μέρα τις κατακτήσεις ενός αιώνα, είναι προφανές ότι δε θεωρεί ως ...εμπόδιό της καμία θεσμική, μορφωτική και κοινωνική κατάκτηση του Λαϊκού Κινήματος, προκειμένου να ισοπεδώσει τις λαϊκές κατακτήσεις. Απεναντίας, προτάσσει ως ...ύψιστο χρέος της την Υποδούλωση του λαού στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού, τα οποία και περιφρουρεί με κυνικότητα, αποποιούμενη των ευθυνών της ακόμη και έναντι των παιδιών με ειδικές ανάγκες, των οποίων η εξέταση κοστίζει ψυχία (5.000€ είναι το κόστος της εξέτασης των 166 παιδιών στην Κρήτη).

Τονίζουμε ότι η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης επιβεβαίωσε την απόλυτη σύμπλευση της Τοπικής και Κεντρικής Διοίκησης στην εφαρμογή αυτού του αποκρουστικά αντιπαιδαγωγικού μέτρου, ενώ επισημαίνουμε και τη στήριξή που παρείχε ο Περιφερειακός Διευθυντής ακόμη και στην επιχειρηματολογία του ΥΠΕΠΘ για τη «διαβλητότητα και αδιαφάνεια!!» των περιφερειακών εξετάσεων, την ίδια στιγμή που θεσμικά προΐσταται ο ίδιος όλης της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε τοπικό επίπεδο (!).

Δηλώνουμε στους εκπροσώπους της Τοπικής και Κεντρικής Διοίκησης – που με τη θέλησή τους στέκονται υποτακτικοί απέναντι στους Ιμπεριαλιστές Κηδεμόνες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., όταν είναι να ξεπουλήσουν τη λαϊκή περιουσία, ενώ γίνονται …πολύ αδιάλλακτοι απέναντι στους αγανακτισμένους εκπαιδευτικούς και γονείς, όταν διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα – ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έμαθαν να σκύβουν το κεφάλι και να εκτελούν εντολές των κάθε είδους προστατών, ούτε όταν εργάζονται, ούτε όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Για το λόγο αυτό, ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

  • ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

  • ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (10 π.μ. στο Ε.Κ.Η.)

  • ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ।

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΑ