2 Μαΐου 2011

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11ΜΑΗ


  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11ΜΑΗ.

  • Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ – ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ – ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 15o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (26 ΜΑΗ)

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ-ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! – ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Συνάδελφοι, η αντιλαϊκή πολιτική της πιστά προσηλωμένης στα αιτήματα του ξένου Ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιτείνεται, έχοντας τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ). Ήδη στο 1ο δεκαήμερο του Μάη οι... ελεγκτές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. θα εποπτεύσουν το νέο στυγνά αντιλαϊκό πακέτο των περικοπών και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στα πλαίσια της εφαρμογής του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής σταθερότητας του 2012-15». Πρόκειται για τη νέα ΛΗΣΤΕΙΑ του λαϊκού εισοδήματος, στη βάση ενός φαύλου κύκλου μεγιστοποίησης του δημόσιου χρέους (148,2 %), αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, αλλά και των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, που επιβεβαιώνει την αποκλειστική προσήλωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της, ντόπιων και ξένων, στις κατευθύνσεις που επιτάσσουν τη λαϊκή εξαθλίωση στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου και… αγοράζουν σε… τιμή ευκαιρίας (!) τις δημόσιες επιχειρήσεις της ενέργειας, της μεταφοράς, αλλά και τη δημόσια γη.

Είναι προφανές ότι αυτή η αποκρουστικά αντιλαϊκή πολιτική της ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα, εδραιώνεται στη βάση της διάλυσης του παραγωγικού ιστού (αγροτικής – βιοτεχνικής παραγωγής), του αφανισμού των μικρομεσαίων, της εξαθλίωσης της Υπαλληλίας και της Ισοπέδωσης των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της Παιδείας-Υγείας-Ασφάλισης. Οδηγεί στη διόγκωση της ανεργίας και στην εδραίωση των δουλοκτητικού χαρακτήρα συμβάσεων ελαστικής απασχόλησης.

Συνάδελφοι, στα πλαίσια αυτά το ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, που θα ισχύσει από τον Ιούνη, θα οδηγήσει σε ΝΕΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ (25%) του ήδη περικεκομμένου μισθού, ενώ οι ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ σχολείων, σε συνδυασμό με τα νέα αντιδραστικά μέτρα για ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ έρχονται να αποτυπώσουν παραστατικά την εικόνα του νέου αντιδραστικού «Καλλικρατικού» σχολείου της Αγοράς, στο οποίο:

  • Επιτείνονται οι ταξικοί φραγμοί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας «μορφωτικής χωματερής» για τα λαϊκά στρώματα, όπως επιβεβαιώνει η αντιδραστική δομή «του νέου Λυκείου».

  • Καταργείται η οργανικότητα, μονιμότητα και σταθερή εργασία, όπως επιβεβαιώνουν όχι μόνο οι αντιλαϊκοί νόμοι, αλλά και «ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΠΑΣΚ στο πρόσφατο εκπαιδευτικό συνέδριο, βάσει των οποίων:

    1. Επιβάλλεται «αξιολόγηση και ανά ειδικότητα» σε κάθε σχολείο, δηλ θεσπίζεται ότι σε κάθε σύλλογο θα υπάρχουν και οι... επόπτες (!) κάθε κλάδου!! εκτός από το σύμβουλο και το μέντορα των νεοδιόριστων.

    2. Καταργείται ο σύλλογος διδασκόντων ως δημοκρατικό όργανο και υποκαθίσταται από το σχολικό συμβούλιο (απαρτιζόμενο από όλους τους φορείς της Τ. Αυτοδιοίκησης!!)

    3. Αποκτά υπερεξουσίες (!) ο διευθυντής του σχολείου, δηλ διαδραματίζει το ρόλο του manager, κλπ.

Με όλες αυτές τις αντιδραστικές θέσεις της η ΠΑΣΚ έγινε ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, η οποία καθρεπτίζεται και στα πρόσφατα στυγνά μέτρα:

  • της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων στις 12 Μάη, στη βάση της… περικοπής των δαπανών των εξετάσεων, με τίμημα, κυρίως, τον πολλαπλασιασμό του άγχους των εξεταζομένων.

  • του εξαναγκασμού των μαθητών των ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ (!)

  • της συγχώνευσης των εξεταστικών κέντρων (!), με τίμημα την αποξένωση των μαθητών από τον οικείο χώρο του σχολείου τους.

  • της αναγκαστικής μεταφοράς όλων των μαθητών στην Αθήνα για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, με αποτέλεσμα τη νέα οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση των μαθητών.

Όλα αυτά τα… αποκρουστικά και από παιδαγωγική άποψη μέτρα δένουν στην ίδια αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής, που μετατρέπει το μισθό και τη σύνταξη σε επίδομα και το δικαίωμα για εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση σε αίτημα ...πολυτελείας.

Αυτήν τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική στηρίζουν οι υποταγμένες ηγεσίες ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αυτήν την πολιτική του Εργασιακού-Μορφωτικού και Κοινωνικού Μεσαίωνα μπορούμε και οφείλουμε να ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ... ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ).

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ» (!) ΣΩΤΗΡΙΑΣ.

  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

  • ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔ-ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ