14 Απριλίου 2011

Καταγγελία για το χρόνο διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ


ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ :
«ΠΑΣΚ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΈΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ (!), ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ


Συνάδελφοι, κόντρα στην απλή λογική και – πολύ περισσότερο – σε πλήρη αντίθεση με τη λογική της συλλογικής πάλης και συσπείρωσης, οι παρατάξεις ΠΑΣΚ–ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΠΤΙΚΗ–ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, που αλληλοψηφίζονται στο προεδρείο (!) και «συγκρούονται» (!) μόνο στα ζητήματα της κατανομής…των αξιωμάτων, ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΤΗ «ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ» ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, συντελώντας ακόμη περισσότερο στην καλλιέργεια κλίματος αναξιοπιστίας των αγώνων για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στην ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα, η κυβερνητική ΠΑΣΚ, ΣΤΑΘΕΡΉ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, έχει μόνιμη επιδίωξή της την απονέκρωση των συλλογικών οργάνων και συλλογικών μέσων πάλης, όπως είναι οι Γ.Σ., οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις κλπ. Για το λόγο αυτό, η ΠΑΣΚ πρότεινε, με εμφαντικό μάλιστα τρόπο, να προκηρυχτούν οι εκλογές στις 26 ΜΑΗ (!), στο μέσον δηλαδή των εξετάσεων, ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί στη βάση η στοιχειώδης κριτική και αντιπαράθεση, που θα αποκαλύψει το ρόλο της ΠΑΣΚ ως συνδικαλιστικού φρουρού του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, η οποία ακόμη και στη φάση της επιβολής της πιο στυγνής αντιλαϊκής πολιτικής «βάζει πλάτη» και γίνεται προπομπός της επίθεσης, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Πιστή δηλαδή η ΠΑΣΚ στην αποστολή της, που είναι ο λαϊκός υπνωτισμός, η χειραγώγηση της λαϊκής συνείδησης και η στήριξη της στυγνά αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, επιμένει σταθερά στην ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Γ.Σ. και την ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, στην κατεύθυνση της πλήρους αποδυνάμωσης του συνδικαλισμού και της μετατροπής του σε «υπάκουο συζητητή» των κυβερνητικών μέτρων.

Αυτή την αντιδημοκρατική και αντισυλλογική στόχευση της ΠΑΣΚ εσκεμμένα αρνείται να αντικρούσει η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του χρόνου των εκλογών… με διαχειριστικά κριτήρια, βάζοντας, ουσιαστικά, πλάτες στην ΠΑΣΚ, ΨΗΦΊΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ (!) ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΗ, πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Είναι προφανές ότι για άλλη μια φορά η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ επιβεβαιώνει την πολιτική της διγλωσσία, η οποία αποτυπώνεται από τη μια στην «αριστερή» φρασεολογία και από την άλλη στη σύμπραξη με τις δυνάμεις της Υποταγής.

Καμία όμως πραγματικά αριστερή, ταξική οπτική δεν επιτρέπει σύμπλευση με την πρόταση της ΠΑΣΚ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ και ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, όταν δηλαδή οι σύλλογοι λειτουργούν ως δημοκρατικά όργανα σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

Στην ίδια ρότα με την ΠΑΣΚ και η «νέα» παράταξη της «ΈΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», ψηφίζει πρόθυμα την αντιδραστική πρόταση και επιβεβαιώνει ξανά το ρόλο της ως συμπληρωματικής δύναμης στις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις. Μάλιστα η παράταξη αυτή, όπως η ίδια δηλώνει, επιζητεί «τον άλλο δρόμο», που στην πράξη είναι ταυτόσημος με τον τόσο γνώριμο και παλιό της γραφειοκρατικής συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα και της σύμπλευσης με τις δυνάμεις του αποπροσανατολισμού και της απονεύρωσης του συνδικαλισμού.

Συνάδελφοι, από τη θέση του συνεπούς, ταξικού συνδικαλισμού η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έδωσε και αυτή τη μάχη για τη διενέργεια των εκλογών για τους αντιπροσώπους στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ στις 10 του ΜΑΗ, σε χρόνο δηλαδή ομαλής λειτουργίας του σχολείου, σε συνθήκες, που είναι πιο πρόσφορες για επαφή με τη βάση, για ανάπτυξη του απαιτούμενου προβληματισμού στους συλλόγους, για ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ., την οποία οι δυνάμεις της Υποταγής, σε συνεργασία με τους πολύχρωμους συνοδοιπόρους, έχουν αποδυναμώσει.

Ο στόχος της ΠΑΣΚ για την απομαζικοποίηση, απονεύρωση των συλλογικών διαδικασιών και αποπροσανατολισμό της λαϊκής συνείδησης είναι προφανής. Σε μια περίοδο λαϊκής εξαθλίωσης, αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, δόμησης του σχολείου της Αγοράς και κλεισίματος των σχολείων, η ΠΑΣΚ στηρίζει την κυβέρνηση, που ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΕΦΕΛΙΟΥ, τα οποία τάχα δε θα έκλεινε, που καθορίζει την ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ στις 13 ΜΑΗ, για να συμπιέσει το χρόνο της απασχόλησης στα βαθμολογικά κέντρα, που εξαναγκάζει τους ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ (!), για να εξοικονομήσει ψυχία, ενώ χαρίζει εκατοντάδες δις € στο επιχειρηματικό και τραπεζικό κεφάλαιο.

  • Απέναντι σε αυτόν το συνδικαλισμό της υπονόμευσης των λαϊκών αντιστάσεων μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε.

  • Να συμμετάσχουμε όλοι στη Γ.Σ. στις 26 ΜΑΗ και στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

  • Να καταψηφίσουμε τις δυνάμεις που μας υπονομεύουν και ΝΑ ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, που ανοίγουν το δρόμο της συλλογικής πάλης και λαϊκής νίκης.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2011-04-14 - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ