12 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Δ.Σ. ΕΛΜΕ 2010


Οι εκλογές στο σωματείο πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα κλίμα όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης-Ε.Ε-Ολιγαρχίας ενάντια στα εργατο-λαϊκά στρώματα, με στόχο την ισοπέδωση των εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων των χαμηλών στρωμάτων, στο βωμό της συσσώρευσης του κέρδους στους τραπεζικούς και επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους, όπως επιτάσσει το δόγμα της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ στα Ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και όπως επιβάλλει η υπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας, την οποία πιστά υπηρετεί η εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας τη συμμαχία της Ν-Δ-ΛΑΟΣ και των λοιπών εκπροσώπων της οικονομικής ολιγαρχίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της λυσσαλέας επίθεσης σε κάθε μορφή λαϊκής κατάκτησης, το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ απαιτείται να αναδιοργανωθεί και να ανασυνταχθεί σε μια ταξική κατεύθυνση προάσπισης των στοιχειωδών δικαιωμάτων, τα οποία τίθενται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού η οικονομική κρίση, η λεηλασία δηλ του λαϊκού εισοδήματος, είναι σύμφυτη με την ανισομετρία του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, το οποίο όχι μόνο δε μπορεί, με συνταγές και ημίμετρα, να αντιμετωπίσει τη δομική του κρίση, αλλά αντιθέτως επιτείνει τις κοινωνικές αντιθέσεις, οξύνοντας το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, ώστε η αφύπνιση και η οργανωμένη πάλη των λαϊκών στρωμάτων να προβάλει ως αδήριτη αναγκαιότητα.

Στα πλαίσια αυτά, πρέπει ωστόσο να διαπιστώσουμε ότι το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ και συνολικότερα ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δεν είναι σήμερα εξοπλισμένο με εκείνη τη γραμμή αντίστασης και πάλης, που αναδεικνύει την ταξική δυναμική των εργαζομένων και τη μετατρέπει σε συλλογικό μέσο προάσπισης των κατακτήσεων των εργαζομένων, σε δυναμικό φραγμό ενάντια στη ληστρική πολιτική των πολιτικών εκπροσώπων του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ισχυρό τεκμήριο μιας τέτοιας αναντιστοιχίας ανάμεσα στην αναγκαιότητα της ταξικής αναδόμησης του κινήματος και στην έκταση της ξέφρενης επίθεσης στα λαϊκά στρώματα αποτελεί και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ, το οποίο, δυστυχώς, επιβεβαίωσε την κυριαρχία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Γιατί, παρόλο που η κυβερνητική ΠΑΣΚ έχασε μια έδρα και η δεξιά ΔΑΚΕ είχε σημαντική απώλεια, το κυρίαρχο τοπίο στην ΕΛΜΕ σε επίπεδο εκλογικών συσχετισμών παραμένει αντιλαϊκό, αφού:

  1. Η μεν κυβερνητική ΠΑΣΚ και με την απώλεια της μιας έδρας παραμένει η πρώτη εκλογική δύναμη στην ΕΛΜΕ, προπαγανδίζοντας σταθερά το αντιλαϊκό κυβερνητικό έργο, με το σύνολο των εκφρασμένων ήδη συνδικαλιστικών της θέσεων και ακολουθώντας τη γραμμή της συναίνεσης στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, κλείνοντας το δρόμο της συλλογικής πάλης στο σωματείο.

  2. Η δεξιά ΔΑΚΕ, που εκπροσωπείται με μια έδρα στο Δ.Σ., λόγω των ιδεολογικών της θέσεων και πιστή στη γραμμή του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, συγκροτεί ξανά, μαζί με την ΠΑΣΚ, ένα τοπίο αντιλαϊκών συσχετισμών, με στόχο την πλήρη γραφειοκρατικοποίηση του σωματείου, σε μια ιστορική φάση ανελέητης επίθεση στα λαϊκά στρώματα.

  3. Η νέα παράταξη «ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», η οποία εμφανίστηκε στο σωματείο, χωρίς να τηρήσει τους στοιχειώδεις δημοκρατικούς, δεοντολογικούς, αλλά και καταστατικούς όρους, έρχεται, με τη συνολικότερη στάση της να ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ αυτό το αντιδραστικό τοπίο στην ΕΛΜΕ, στην κατεύθυνση μάλιστα της επιβολής μιας διασπαστικής λογικής, γιατί:

      1. ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ συνθήκες παρουσίας της στο σωματείο, αναπτύσσοντας δράση εντός του σωματείου, αναλύοντας το συνδικαλιστικό της πρόγραμμα για ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και αναπτύσσοντας το δημοκρατικό διάλογο της αντιπαράθεσης με τις άλλες παρατάξεις του σωματείου, όπως επιτάσσει όχι μόνο το καταστατικό, αλλά – κυρίως – οι σταθεροί νόμοι της συλλογικής δράσης και της λειτουργίας του λαϊκού κινήματος.

      2. Ανεξάρτητα από τον τίτλο της, στην πραγματικότητα, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, αφού – για πρώτη φορά – επίσημα κοινοποίησε την ύπαρξη και λειτουργία της στη Γ.Σ. του παραρτήματος της Π.Ε.Α. (πανελλήνιας ένωσης αναπληρωτών), από την οποία προέρχεται και ο βασικός τη κορμός, ενώ την ίδια στιγμή ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ., όπου – βάσει και του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ – είναι υποχρεωμένη κάθε παράταξη, που διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων, να ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ, εξηγώντας τις θέσεις της. Το Καταστατικό δηλ προβλέπει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ως βασική αρχή λειτουργίας του σωματείου, αρχή την οποία η παράταξη «ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ, αλλά και περιφρόνησε επιδεικτικά, αφού αξιοποίησε όλα τα υπόλοιπα προπαγανδιστικά μέσα (φυλλάδιο, εκλογικό τραπεζάκι κλπ), εκτός από τη συμμετοχή της στη Γ.Σ., που είναι βασική προϋπόθεση για την έναρξη της ψηφοφορίας.

      3. Στη βάση αυτή, κρίνουμε ότι η εν λόγω παράταξη: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, που δρα διαλυτικά στο συνδικαλισμό, γιατί αποπολιτικοποιεί τη συνδικαλιστική λειτουργία, που από τη φύση της είναι συλλογική διαδικασία προάσπισης των κοινών συμφερόντων, δηλ πολική.

      4. ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ (αναπληρωτές, απειλούμενες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων, με βάση το νέο αντιδραστικό μοντέλο) και ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Επομένως εισάγει στο σωματείο την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ, έτσι ώστε να συγκροτούνται στο εξής «παρατάξεις», με βάση την κάθε φορά διαμορφωνόμενη απειλή και επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα κάθε ειδικότητας ξεχωριστά, ή κάθε υποκατηγορίας ελαστικοποιημένων και αδιορίστων. Με την έννοια αυτή, η εν λόγω παράταξη έρχεται να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ως δημοκρατικού θεσμού προάσπισης των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, υπηρετώντας την αποπροσανατολιστική αρχή του «διαίρει και βασίλευε», την οποία επιδιώκει διακαώς να επιβάλει όχι μόνο η ΥΠΟΥΡΓΌΣ, αλλά συνολικότερα όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ντόπιας πλουτοκρατίας, για να αποδυναμώσουν τις λαϊκές αντιστάσεις και να ισοπεδώσουν τα δικαιώματά μας.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η παράταξη «ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», δουλεύοντας στο παρασκήνιο (π.χ. στέλνοντας sms) και όχι στο προσκήνιο του σωματείου (Γ.Σ. - ενημερώσεις στους συλλόγους, συνολικές θέσεις για τα ζητήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών κλπ), εγκαινιάζει «νέα ήθη», που ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, τις αρχές δηλ που αποτελούν την πεμπτουσία της συνδικαλιστικής δράσης. Στη βάση αυτή, έδωσαν και στους συναδέλφους που ψήφισαν την εν λόγω παράταξη ένα στρεβλό μήνυμα «συμμετοχής», γιατί – μέσα στο γενικότερο κλίμα αποχής – ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ και όχι στις διαδικασίες του διαλόγου και της αντιπαράθεσης, που απαραίτητα προηγούνται της ψηφοφορίας, όπως επιτάσσει το Καταστατικό και η δημοκρατική λειτουργία κάθε συλλογικού σώματος.

Είναι λοιπόν φανερό πως, ενώ τυπικά υπήρξε αμφισβήτηση του κυβερνητικού και συνολικότερα συναινετικού συνδικαλισμού (μείωση των ψήφων της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), η συνολικότερη παρουσία και δράση της νέας παράταξης, η οποία εν πολλοίς καρπώθηκε αυτή τη μείωση, ΔΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Απεναντίας, επισημαίνουμε ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ της ανάπτυξης μιας συντεχνιακής λογικής και σε ευρύτερες ειδικότητες, εν όψει μάλιστα και της δόμησης του νέου αντιδραστικού σχολείου, γεγονός για το οποίο ΚΑΛΟΥΜΕ και τις άλλες ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να πάρουν θέση.

Με δεδομένη επομένως ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ, ουσιαστικά, του αντιλαϊκού εκλογικού συσχετισμού, παρά τις όποιες θετικές προσπάθειες απεγκλωβισμού μιας σημαντικής μερίδας της βάσης από τις συμπληγάδες του συναινετικού συνδικαλισμού, Ως ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ και θα καταθέσουμε ξανά τις δυνάμεις μας για την ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ, που θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα και απαιτεί ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ του εκλογικού σκηνικού, η ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ του δηλ ως φιλολαϊκού εκλογικού τοπίου ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ, αλλά αντιθέτως ανάγεται σε μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, με αίτημα τη διασφάλιση κάποιων εδρών στο προεδρείο, οι οποίες δε θα αποτυπώνουν την αριστερή και εν γένει τη μαχητική δυναμική της δημοκρατικής και αφυπνισμένης βάσης του κλάδου, αλλά τη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ως συνεπής αριστερή παράταξη, θεωρεί θετική τη σχετική εκλογική ενίσχυσή της, η οποία όμως δε δημιουργεί νέα δεδομένα στους εκλογικούς συσχετισμούς προς την κατεύθυνση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. Επιπλέον κρίνει ότι η διατήρηση ουσιαστικά του αριθμητικού αποτελέσματος των αριστερών εν γένει εδρών στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ – με βάση τη δεοντολογία και τους νόμους της ταξικής πάλης – ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

Επιπλέον η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνει ότι θα καταβάλει και τη φετινή, ακόμη δυσκολότερη για τους εργαζόμενους χρονιά, κάθε δυνατή προσπάθεια για:

  1. ΣΥΣΠΈΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

  2. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Γ.Σ. ως ανώτατων συλλογικών μορφών διαμόρφωσης της αγωνιστικής συνείδησης και προγραμματισμού της αγωνιστικής δράσης.

  3. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ και συνολικότερα ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ, οι οποίες θα συσπειρώνουν το πιο μαχητικό τμήμα της βάσης, των διορισμένων και αδιορίστων και θα έχουν ουσιαστική δράση στους συλλόγους, αναλαμβάνοντας την ενημέρωση συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων και επαρχιακών σχολείων.

ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ, που επιβάλλει η πολιτική της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. Την πολιτική αυτή εφαρμόζει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της Ν.Δ. – ΛΑΟΣ και των ξένων κηδεμόνων της. Άμεσο αποτέλεσμά της είναι :

  1. ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.

  2. ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της αμάθειας, της Ελαστικοποίησης, των έντονων ταξικών φραγμών, της «Αξιολόγησης»-Πειθάρχησης-Διαβάθμισης σχολείων και εκπαιδευτικών.

  3. Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και οι περικοπές των δαπανών.

  4. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ και η σταδιακή αύξησή του στην κατεύθυνση του Ιδιωτικού Τομέα.

  5. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ αρχικά των ειδικοτήτων, που απαλείφονται από το χάρτη του νέου σχολείου (πχ Πληροφορικής, Δικαίου, Κοινωνιολογίας κλπ)

  6. Η ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, με την κάλυψη ωρών πολλών ειδικοτήτων σε γυμνάσιο-λύκειο-δημοτικό όχι απαραίτητα της ίδιας πόλης, αλλά ευρύτερα της περιφέρειας.

  7. Η ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, όπως προβλέπει και το «πριμ» παραγωγικότητας του νέου αντιδραστικού μισθολογίου.

  8. Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, με στόχο την εξάλειψή τους και τη μετατροπή του διευθυντή σε manager.

  9. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ουσιαστικά, ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, στη βάση των συγχωνεύσεων και των νέων περικοπών του «επικαιροποιημένου»-επιδεινωμένου Μνημονίου.

  10. Η… ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, όπως δηλώνει η ίδια η Υπουργός της εμπορευματοποίησης της γνώσης και επιτάσσει ο αντιλαϊκός «Καλλικράτης» και οι λοιποί νόμοι της αγοράς.

  11. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ και η υπογραφή Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης στους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως επιτάσσει η αναθεωρημένη αντιδραστική συνθήκη της Λισσαβόνας και γενικώς η Τρόϊκα και οι Ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της υποτελούς ελληνικής Κυβέρνησης.

  12. Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, λόγω της κατάργησης και της επικουρικής.

Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα, που θα διευρύνεται μέσω της διαιώνισης του Υποδουλωτικού Μνημονίου και της εδραίωσης του καθεστώτος της Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων από τους άρπαγες του ξένου Ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ – ΠΟΥ ΣΥΝΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ – ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, μέσω της συστράτευσής τους στον κοινό αγώνα, μέσα στο σωματείο και με στόχο την ταξική αφύπνιση της βάσης και την αλλαγή των αντιλαϊκών συσχετισμών στο σωματείο μας, αλλά συνολικότερα στο λαϊκό κίνημα.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2010-12-20 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ