11 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ


  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛOΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταγγέλλει τα επιχειρούμενα σχέδια της Ιδιωτικοποίησης του χώρου των 460 στρεμμάτων στην περιοχή της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στα πλαίσια της εφαρμογής της αντιδραστικής «μεταρρύθμισης», που επιτάσσει ο αντιλαϊκός νόμος «Καλλικράτης». Ο νέος αυτός αντιδραστικός νόμος, με τη διαδικασία της επιτάχυνσης (fast truck), θεσπίζει την άλωση του χώρου από το επιχειρηματικό κεφάλαιο, προσφέροντας ως… φιλέτο την περιοχή του δημοσίου στους ιδιώτες.

Στα πλαίσια αυτά, είναι αυτονόητο ότι απειλείται άμεσα η ύπαρξη και λειτουργία όλων των σχολείων της περιοχής, αφού ήδη με το Μνημόνιο του 2004 καλούνται η Νομαρχία και ο Δήμος να διασφαλίσουν τις πιστώσεις της μεταστέγασης των σχολείων και του βρεφονηπιακού σχολείου (!).

Τώρα μάλιστα, που το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο αίρει και τα τελευταία τυπικά εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής και με ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ, δημιουργούνται όλες οι αρνητικές προϋποθέσεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, τα περισσότερα από τα οποία είναι σχολεία πολιτιστικής αγωγής και ως εκ τούτου κρίνονται «ακριβά» από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που με την υποστήριξη της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, ισοπεδώνει τα λαϊκά δικαιώματα και λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, για να υπηρετήσει την κερδοφορία της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΥΓΝΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

  • ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ–ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

  • ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΕΛΜΕ ΓΙΑ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ (13-1) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

  • ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Η ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΉΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2011-1 1ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔ-ΓΟΥΒΕΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ