11 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚ

Η ΠΑΣΚ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συνάδελφοι, τη στιγμή που επιτείνεται η Αντιλαϊκή Πολιτική της Κυβέρνησης–Ε.Ε–Δ.Ν.Τ, η οποία αφαιμάσσει το λαϊκό εισόδημα, ληστεύει τους εργαζόμενους και οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, η ΠΑΣΚ – ως συνδικαλιστικός στυλοβάτης όλης αυτής της βαρβαρότητας – δίδει εξετάσεις υποταγής στον επιβαλλόμενο από την οικονομική ολιγαρχία εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ και υιοθετώντας τη γνωστή σε αυτήν συνταγή της συντεχνιακής λογικής, της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ των εργαζομένων και απονέκρωσης του σωματείου.

Η ΠΑΣΚ στην ΕΛΜΕ, απροκάλυπτα πλέον, λειτουργεί ως θεματοφύλακας της στυγνής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ισοπεδώνοντας κάθε δεοντολογία, καταστατική και δημοκρατική αρχή του συνδ. κινήματος, με στόχο τη συσκότιση της αλήθειας, τον αποπροσανατολισμό και την αποστασιοποίηση των συναδέλφων από τις θεμελιώδεις συλλογικές διαδικασίες μαζικής διεκδίκησης. Εντάσσεται δηλ με τη δράση της στους μαζικούς μηχανισμούς προπαγάνδας της ήττας του κινήματος μπροστά στη σαρωτική επέλαση του κεφαλαίου σε κάθε μορφής κατάκτησής μας.

Συγκεκριμένα,

  • εν όψει της ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (7-10), η κυρίαρχη ΠΑΣΚ ...ΑΝΕΒΑΛΕ (!!) ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ, για να αποφύγει κάθε κριτική για την ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, από τους συλλόγους και την οργανωμένη πάλη.

  • στο ενημερωτικό της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, που έστειλε η ΠΑΣΚ στα σχολεία, έδωσε τόση… βαρύτητα στην Απεργία, ώστε ενσωμάτωσε σε αυτό και… ΜΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ (!) στη Σπιναλόγκα, υπονομεύοντας και ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ.

  • Καταψήφισε επίσης η ΠΑΣΚ την πρόταση, που κατέθεσε η παράταξή μας για τη ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, επικαλούμενη το ...συνδικαλιστικό έργο της ΑΔΕΔΥ, της οποίας τη μαχητικότητα (!) .. διαπιστώσαμε και στους τηλεοπτικούς δέκτες, ακούγοντας τον τοπικό εκπρόσωπό της και μέλος της ΠΑΣΚ να δηλώνει απλώς… ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν χαμηλή…

  • Παράλληλα, η ΠΑΣΚ, συνεχίζοντας την αντισυλλογική παράδοσή της για μη συμμετοχή και απόρριψη των προτεινόμενων και από την ΟΛΜΕ Απεργιακών Επιτροπών, καταψήφισε – για πολλοστή φορά – την πρότασή μας για ανάρτηση κάποιων απεργιακών «Πανώ» στα σχολεία, στην κατεύθυνση της τόνωσης του αγωνιστικού φρονήματος και της μαζικής πάλης.

  • Η ΠΑΣΚ ως καλός τοποτηρητής των κυβερνητικών μέτρων…ΕΚΡΙΝΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ (!) τους διορισμούς των αναπληρωτών στο νομό μας – κατά την τοποθέτησή της σε ενημερωτικό κλιμάκιο, στο οποίο ήταν παρούσα και εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ – στην κατεύθυνση της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Σε δεύτερη μάλιστα τοποθέτησή της υποστήριξε ότι ο συνδικαλιστικός αγώνας δεν πρέπει να στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση (!!), παραπέμποντας στον «αόρατο!!» αντίπαλο.

  • Στην κατεύθυνση της πλήρους αποδυνάμωσης των συλλογικών διαδικασιών, η ΠΑΣΚ – γνωρίζοντας καλά τη δυναμική των συλλογικών οργάνων απόφασης – απαξιώνει τη Γ.Σ. (σε αυτήν που προκηρύχτηκε πρόσφατα δε συμμετείχαν ούτε τα μέλη της στα τοπικά συμβούλια). Συγχρόνως, εστιάζει στη ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του κλάδου, εν όψει της δόμησης του… νέου σχολείου της απομόρφωσης και της πληροφοριοποίηση, το οποίο θεμελιώνει ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, απαξιώνοντας το βασικό κορμό των μαθημάτων, που στοιχειωδώς αφυπνίζουν τους μαθητές (Φυσική-Χημεία-Βιολογία, Η/Υ, ελληνική ιστορία και γλώσσα κλπ).

  • Ειδικότερα, ενώ η ΠΑΣΚ απονευρώνει τις Γ.Σ, δεν κινητοποιεί τους συνδέσμους και γραφειοκρατικοποιεί τη λειτουργία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ...ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, υποδεικνύοντας, μέσω των μελών της ...διορθωτικές (!) προτάσεις ένταξης κάποιων μαθημάτων (πχ Πληροφορικής) στο ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Το μοντέλο μάλιστα αυτό, με δική της ευθύνη, δεν έχει συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός επομένως τηρεί πιστά τις παραδόσεις «του διαίρει και βασίλευε», που ακολουθεί σταθερά ως φρουρός της αντιλαϊκής πολιτικής στο μαζικό χώρο.

  • Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβερνητική ΠΑΣΚ, αφού αποδόμησε πέρυσι την πρωτοβουλία Μορφωτικής Στήριξης των Μεταναστών, εντάσσοντάς την στο …διαγωνισμό του Κεφαλαιοκρατικού Ιδρύματος «Ωνάση» και υμνώντας τον ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ NOMO FRONTEX (έκανε ειδική εκδήλωση για την προβολή του), εμφανίζεται με ένα δήθεν αντιρατσιστικό πρόσωπο, χωρίς καν να θέτει σε συζήτηση στο Δ.Σ. το πλαίσιο λειτουργίας αυτής της δραστηριότητας.

Συνάδελφοι, όλες οι παραπάνω μεθοδεύσεις παραπλάνησης της λαϊκής βάσης από τον Υποταγμένο στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ, με την οποία συνοδοιπορεί η ιδεολογικά ομογάλακτη ΔΑΚΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2010-10-11 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ