29 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (7 ΟΚΤΩΒΡΗ)

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε।Ε-Δ.Ν.Τ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΥΓΝΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Συνάδελφοι, η εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – απόλυτα προσηλωμένη στην υπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων Ιμπεριαλιστικών κέντρων – επικαιροποποίησε… τη ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, όπως την ορίζει το... νέο Υποδουλωτικό Μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους επικυρίαρχους της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Πρόκειται για ένα ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ των κοινωνικών δαπανών:

  • Μετά την κατάργηση των δώρων των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, η κυβέρνηση επιβάλλει τη ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, με… τη νέα συρρίκνωση των επιδομάτων (π.χ εξωδιδακτικής απασχόλησης), όπως επιτάσσει το… νέο αντιλαϊκό Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο είναι έτοιμη η υποταγμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) να αποδεχτεί, με παραπλανητικούς φραστικούς εξωραϊσμούς.

  • Ακολουθεί νέα επίθεση στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ουσιαστικά με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, αφού περιορίζεται δραματικά η κρατική ενίσχυση των ταμείων μόνο σε ένα πενιχρό ποσό για την κύρια σύνταξη (2,5%).

  • ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, μετονομάζοντας τους Ωρομίσθιους «Αναπληρωτές» και γενικεύοντας τις ελαστικές μορφές Απασχολισιμότητας, στο «νέο σχολείο» της αμάθειας, της μείωσης της ύλης των θετικών μαθημάτων και της ευέλικτης πληροφορίας.

  • ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, εμπορευματοποιώντας την υγεία, αυξάνοντας δραματικά τη συμμετοχή των ασφαλισμένων και ισοπεδώνοντας τις κατακτήσεις τους.

  • ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ, με τον αντιδραστικό ν. «Καλλικράτης», βάσει του οποίου:

    • Απαλλάσσεται ο κρατικός προϋπολογισμός και από το ευτελές σημερινό ποσό για την παιδεία. Εισάγονται τα Ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια(ΣΔΙΤ).

    • ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και καθιερώνονται τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που θα υπογράφονται σε περιφερειακό επίπεδο.

    • Θεσπίζεται η ευέλικτη απασχόληση και εργασιακή περιπλάνηση του εκπαιδευτικού, βάσει και της «Αξιολόγησης» του ίδιου και της σχολικής μονάδας.

    • Καταργείται το Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών, για την υπηρέτηση των τοπικών επιχειρηματικών αναγκών, όπως δραματικά επιβεβαιώνεται και στα νέα αντιδραστικά μέτρα για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ευέλικτα προγράμματα κατάρτισης).

Η αντιλαϊκή αυτή λαίλαπα, που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, σκιαγραφείται στις αποφάσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για:

  • Συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.

  • Κατάργηση του δικαιώματος της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών (οργανικών και λειτουργικών) με διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών και Καθιέρωση της Ωρομισθίας ως συστήματος πρόσληψης, όπως ήδη δηλώνεται από την τραγική απόκλιση του αριθμού των συνταξιοδοτούμενων (11.500) και διορισμένων (4.428).

  • Ακύρωση της Οργανικής θέσης, με τη εργασιακή απασχόληση των εκπαιδευτικών σε 2 ή 3 σχολεία, ή και στην περιφέρεια των 2 ΠΥΣΔΕ, με απόσπαση της «συναίνεσης» (!) του εκπαιδευτικού, σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, ανεργίας και φτώχειας.

  • Επιβολή υποχρεωτικών υπερωριών, στη βάση της περικοπής των δαπανών για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

  • Κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης, με την απόσπασή τους στην Α/θμια, όπου και το ωράριο είναι διαφορετικό, αλλά και η εκπαιδευτική περιφέρεια του νομού δε διακρίνεται σε Α΄ και Β΄ κλπ

  • Μείωση κατά 20% της ύλης στα θετικά μαθήματα και επιβολή του μοντέλου της ευέλικτης πληροφορίας και συνολικότερα Εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα μέτρα της …παράδοσης των Πανεπιστημίων και συνολικά της Γ/θμιας Εκπαίδευσης στο Επιχειρηματικό κεφάλαιο.


Ο οδοστρωτήρας της Αντιλαϊκής Επίθεσης δεν επιβάλλεται χωρίς τις.. πλάτες του κυβερνητικού και συνολικότερα υποταγμένου συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που είτε εσκεμμένα παραπλανά τη λαϊκή βάση, είτε κλείνει το δρόμο στην ανάπτυξη των αγώνων, ΕΞΩΡΑΪΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ (ενημερωτικά κλιμάκια βάσης, Γ.Σ, πανώ, καταγγελία της αντιλαϊκής πολιτικής κλπ)

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)

Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ



Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2010-09-28 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ