9 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή Χρονιά! - Σεπτέμβρης 2010

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΑΘΕΤΩΣΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΥΓΝΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ।Σ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με..την υπόσχεση (!) της Υπουργού για.. «δύσκολες» μέρες και ισοπέδωση των στοιχειωδών εργασιακών, κοινωνικο-ασφαλιστικών, μορφωτικών και οικονομικών μας κατακτήσεων. Η εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- απόλυτα προσηλωμένη στην υπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων Ιμπεριαλιστικών κέντρων- επικαιροποποίησε…τη ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ με την επιδείνωση των μέτρων της λαϊκής αφαίμαξης, τα οποία ορίζει το..νέο Υποδουλωτικό Μνημόνιο, που επέβαλλαν οι επικυρίαρχοι της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, με την απόλυτη συναίνεσή της.

Πρόκειται για ένα ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ των κοινωνικών δαπανών, που εδραιώνεται στην κατάπτυστη Υποδουλωτική Συμφωνία που υπέγραψε -με πραξικοπηματική κοινοβουλευτική διαδικασία η κυβέρνηση, βάσει της οποίας η ληστρική επίθεση θα επιδεινώνεται, ανάλογα με τις αξιώσεις των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων για κερδοφορία, αξιώσεις που όχι μόνο ασπάζεται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της (Ν.Δ-ΛΑΟΣ), αλλά επιπλέον τις κατοχυρώνει, θεσπίζοντας νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, με τα οποία:

  • Μετά την κατάργηση των δώρων των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, επιβάλλει τη ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, με… τη νέα συρρίκνωση των επιδομάτων (π.χ εξωδιδακτικής απασχόλησης), όπως επιτάσσει το…νέο αντιλαϊκό Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο είναι έτοιμη η υποταγμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) να αποδεχτεί, με παραπλανητικούς φραστικούς εξωραϊσμούς.

  • Ακολουθεί νέα επίθεση στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ουσιαστικά με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, αφού -βάσει των νέων μέτρων- το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για τα ταμεία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% (από το 12%), γεγονός που περιορίζει την κρατική ενίσχυση των ταμείων μόνο σε ένα πενιχρό ποσό για την κύρια σύνταξη.

  • ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, γενικεύοντας τις ελαστικές μορφές Απασχολισιμότητας, μετονομάζοντας τους Ωρομίσθιους «Αναπληρωτές» και εδραιώνοντας το νέο καθεστώς της… «δουλειάς με το κομμάτι» στο «νέο σχολείο» της αμάθειας, της μείωσης της ύλης των θετικών μαθημάτων, της αύξησης των ωρών της ευέλικτης προσαρμογής στις δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας.

  • ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ, με τον αντιδραστικό ν. «Καλλικράτης», βάσει του οποίου:

    • Απαλλάσσεται ο κρατικός προϋπολογισμός και από το ευτελές σημερινό ποσό για την παιδεία. Εισάγονται τα Ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, μέσω των ΣΔΙΤ, ως βασικός κανόνας λειτουργίας του σχολείου.

    • ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και καθιερώνονται τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που θα υπογράφονται σε περιφερειακό επίπεδο.

    • Θεσπίζεται η ευέλικτη απασχόληση και εργασιακή περιπλάνηση του εκπαιδευτικού, βάσει και της «Αξιολόγησης» του ίδιου και της σχολικής μονάδας.

    • Καταργείται το Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών, στην κατεύθυνση της επίτασης των Ταξικών φραγμών στη γνώση και την άμεση υπηρέτηση των τοπικών επιχειρηματικών αναγκών.

Συνάδελφοι, αδιάψευστο τεκμήριο όλης αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας που σχεδιάστηκε στα επιτελεία της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας και υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, δείχνει την ενότητα των πολιτικών εκπροσώπων της κεφαλαιοκρατικής τάξης στην επίθεσή τους ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, όπως αυτή αποτυπώνεται στον οδοστρωτήρα των αντιδραστικών μέτρων, που με περισσή περιφρόνηση στο λαϊκό αισθητήριο η υπουργός αποκαλεί «δύσκολα» και αποτυπώνονται στις αποφάσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για:

  • Συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, με τη συσσώρευση 30-35 μαθητών στο τμήμα.

  • Κατάργηση του δικαιώματος της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών (οργανικών και λειτουργικών) με διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών και προσδιορισμό του εκπαιδευτικού έργου με όρους «δουλειάς με το κομμάτι». Αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση υπηρετεί και η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία για αποστολή δελτίου ακάλυπτων ωρών, στην κατεύθυνση της παράκαμψης ακόμα και του ΠΥΣΔΕ και της εδραίωσης του καθεστώτος του «διαίρει και βασίλευε».

  • Καθιέρωση της Ωρομισθίας ως συστήματος πρόσληψης, όπως ήδη δηλώνεται από την τραγική απόκλιση του αριθμού των συνταξιοδοτούμενων (11.500) και διορισμένων (4.428).

  • Ακύρωση της Οργανικής θέσης, με τη εργασιακή απασχόληση των εκπαιδευτικών σε 2 ή 3 σχολεία, ή και στην περιφέρεια των 2 ΠΥΣΔΕ, με απόσπαση της «συναίνεσης» (!) του εκπαιδευτικού, σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, ανεργίας και φτώχειας.

  • Επιβολή υποχρεωτικών υπερωριών, στη βάση της περικοπής των δαπανών για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

  • Κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης, με την απόσπασή τους στην Α/θμια, όπου και το ωράριο είναι διαφορετικό, αλλά και η εκπαιδευτική περιφέρεια του νομού δε διακρίνεται σε Α΄ και Β΄ κλπ

  • Μείωση κατά 20% της ύλης στα θετικά μαθήματα και επιβολή του μοντέλου της ευέλικτης πληροφορίας μιας χρήσης, σε συνθήκες ισοτίμησης των κολλεγίων με τα ΑΕΙ και εμπορευματοποίησης της γνώσης.

Συνάδελφοι, είναι προφανές ότι όλος αυτό ο οδοστρωτήρας της Αντιλαϊκής Επίθεσης δεν επιβάλλεται χωρίς τις.. πλάτες του κυβερνητικού και συνολικότερα υποταγμένου συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που είτε εσκεμμένα παραπλανά τη λαϊκή βάση για τη στυγνότητα των αντιλαϊκών μέτρων, είτε κλείνει το δρόμο στην ανάπτυξη των αγώνων, αρνούμενος ακόμα και τη σύγκληση της Γ.Σ του κλάδου.

Στο πρόσφατο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και εν όψει αυτής της επίθεσης, η ΠΑΣΚ, σε απόλυτη σύμπλευση με τη ΔΑΚΕ, αρνήθηκε να ψηφίσει την πρότασή μας για σύγκληση Γ.Σ την ΤΡΊΤΗ (14-09), με στόχο την ενημέρωση και αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου. Τα συμβόλαια υποταγής αυτών των παρατάξεων στα κόμματα του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένα. Και σε αυτή τη στιγμή της θηριώδους αντιλαϊκής πολιτικής ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δείχνει εμφαντικά τη στήριξή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο της αντιλαϊκής επίθεσης.

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2010