23 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελία για το σχολείο των μεταναστών

ΣΤΟΥΣ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ!! ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» (ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ!) ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΠΑΣΚ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνάδελφοι, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ- σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και εκλογικού εγκλωβισμού των λαϊκών μαζών- η παράταξη της ΠΑΣΚ, σταθερά ταγμένη στο ρόλο του φρουρού της αντιλαϊκής πολιτικής, επιβεβαιώνει –με τον πιο παραστατικό τρόπο- την προσήλωσή της στους στρατηγικούς και άμεσους πολιτικούς στόχους του κεφαλαίου, αφού- κόντρα ακόμα και σε κάθε έννοια δεοντολογικής και καταστατικής λειτουργίας του σωματείου-στοχεύει να εντάξει το Σχολείο των Μεταναστών στα «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα» εξαγνισμού της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ειδικότερα, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, που λειτουργεί φέτος για τρίτη σχολική χρονιά, ξεκίνησε τη λειτουργία του, μετά από πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, η οποία αναδείκνυε:

  • Την Ταξική διάσταση του Μεταναστευτικού Προβλήματος, στα πλαίσια της Ιμπεριαλιστικής Παγκοσμιοποίησης, του Ανταγωνισμού της Αγοράς, της ΟΝΕ και συνολικότερα της κατάργησης των θεμελιωδών κυριαρχικών, δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε συνθήκες επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής.

  • Την Αναγκαιότητα της ανάληψης μορφωτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών στήριξης των κατατρεγμένων, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους είτε ως οικονομικοί μετανάστες, στη βάση της αναζήτησης στοιχειωδών προϋποθέσεων ζωής, είτε ως πολιτικοί πρόσφυγες και διωκόμενοι από αντιδημοκρατικά πολιτικά συστήματα, που επιβάλλει το καθεστώς των Ιμπεριαλιστικών Επεμβάσεων και της Τρομοκράτησης των λαών.

  • Την Πρόταξη του Αιτήματος της ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ όλων των μεταναστών και της διασφάλισης των συνθηκών της υγειονομικής τους περίθαλψης, της εργασιακής τους κάλυψης και κοινωνικής τους ένταξης.

Στη βάση αυτή, η οποία είναι πολλαπλώς τονισμένη από την παράταξή μας στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, ξεκίνησε πριν δυο χρόνια μια ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, δηλ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο παρακολούθησαν εξ αρχής αρκετοί μετανάστες και το οποίο υποστηρίχτηκε αφιλοκερδώς από πολλούς συναδέλφους, στην κατεύθυνση της ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ του προβλήματος, το οποίο από τη φύση του καθρεπτίζει μια αποκρουστική αντιλαϊκή πολιτική ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ- ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που είναι σύμφυτη με τις στυγνές εκμεταλλευτικές αρχές του Καπιταλισμού.

Αυτή λοιπόν τη δημοκρατική ευαισθησία των συναδέλφων, που καταγράφηκε στη φιλότιμη συμμετοχή τους και αναδείκνυε την ανάγκη της προάσπισης των βασικών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, έρχεται σήμερα η παράταξη της ΠΑΣΚ, ως καλός στυλοβάτης των αντιλαϊκών μέτρων, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΤΥΦΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ!1 ΓΙΑ ΤΗ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!»

Με ένα δηλ πρωτοφανή Πραξικοπηματικό-Αντιδημοκρατικό και Αντιδραστικό τρόπο, η παράταξη (ΠΑΣΚ) του κυβερνητικού συνδικαλισμού, επιβεβαιώνει απροκάλυπτα την ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, επιδιώκοντας ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ…ευλογώντας την αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου και υποστηρίζοντας προκλητικά ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, σπέρνοντας αυταπάτες και καλλιεργώντας τον αποπροσανατολισμό στη βάση.

ΑΠΟΤΙΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΑΣΚ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50.000€, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ»ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που θα διενεργήσει ο εν λόγω «φιλανθρωπικός» οργανισμός. Συγχρόνως, το ποσό αυτό το θεωρεί ως καθοριστικό κίνητρο…για τη μετατροπή όλης αυτής της φιλότιμης προσφοράς των συναδέλφων σε «ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ» από την επιτροπή του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία θα ..κρίνει κατά πόσο η ..ανθρώπινη τραγωδία της μετανάστευσης, που είναι απόρροια της καπιταλιστικής συσσώρευσης, μπορεί να ευνοήσει!! την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, δηλ τους ίδιους παράγοντες που τη διαμόρφωσαν!!.

Απέναντι σε αυτές τις Αντιδραστικές-Αντιδημοκρατικές-Αποπροσανατολιστικές απόψεις και Πραξικοπηματικές διαδικασίες ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ και δηλώνουμε στους επίδοξους διαχειριστές του «εγκλήματος» της ταξικής απόρριψης των μεταναστών ότι η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ είναι ο αδιαμφισβήτητος νόμος για την κατοχύρωση των λαϊκών συμφερόντων.

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟΥΣ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ»ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

  • Η ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ