28 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελία της ΠΑΣΚ και ΣΥΝεργασίας

ΣΤΟΥΣ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΊΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ) ΕΝΤΑΣΣΕΙ «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΤΗ... ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝ(ΕΡΓΑΣΙΑΣ)-ΔΙΚΤΥΟΥ

Οι «Δημοκρατικές Δυνάμεις!!» ΠΑΣΚ-ΣΥΝ(εργασία)-ΔΙΚΤΥΟ συναποφάσισαν να μετατραπεί η Μορφωτική και Κοινωνική στήριξη των Μεταναστών σε «Αξιολογούμενο Εργο για την Ανάπτυξη!» από τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς του κεφαλαίου.

Στο μετεκλογικό τοπίο της σοσιαλδημοκρατικής εκδοχής της αντιλαϊκής πολιτικής - και μάλιστα τις μέρες της μνήμης του ιστορικού και πατριωτικού «όχι»- η παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού(ΠΑΣΚ), ήρθε να επιβεβαιώσει, με τον πιο αποκρουστικά αντιδημοκρατικό τρόπο, την προσήλωσή της στο δόγμα της υποταγής στα αιτήματα του κεφαλαίου, που πιστά υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, με έναν καλά οργανωμένο πραξικοπηματικό τρόπο, η ΠΑΣΚ μεθόδευσε με τακτισμούς τη διαδικασία ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ «ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Ε.Ε.

Ισχυροποιημένη δηλ η ΠΑΣΚ στο νέο τοπίο της εκλογικής κυριαρχίας του κομματικού της φορέα, απροκάλυπτα πλέον αίρει την μέχρι τώρα ανοχή της στο πολιτικό πλαίσιο της κατοχύρωσης των βασικών δημοκρατικών-κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, το οποίο είχε καταθέσει στο Δ.Σ η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, η οποία όχι μόνο πήρε την πρωτοβουλία της κατάθεσης της πρότασης, αλλά ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ», προσφέροντας τις δυνάμεις της, πείθοντας τους συναδέλφους να συμμετάσχουν και αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ, στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και της κυριαρχίας των Ανταγωνιστικών νόμων της Αγοράς και της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, που εδραιώνεται στο ξερίζωμα και στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό το στοιχειώδες δημοκρατικό πλαίσιο, που ευαισθητοποίησε και ενεργοποίησε πολλούς συναδέλφους αποτελεί και το πραγματικό «αγκάθι» για τον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ, ο οποίος-μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία-ανέλαβε απροσχημάτιστα πλέον το ρόλο «ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, η οποία παραστατικά δηλώθηκε και τονίζεται από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Για να ανταποκριθεί λοιπόν σε αυτό το «δημοκρατικό χρέος!!», η ΠΑΣΚ αποφάσισε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ» ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ!!» ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!! ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!

Στην προσπάθειά της αυτή η ΠΑΣΚ βρήκε ξανά το σταθερό «σύμμαχό της!», αφού η παράταξη της ΣΥΝ(εργασίας), η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, που τόσο κόπτεται για τα ρατσιστικά προβλήματα δεν κατάγγειλε την υπονομευτική θέση του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με τη συνηθισμένη δηλ τακτική της διγλωσσίας- έδωσε και το απαιτούμενο «άλλοθι» στην ΠΑΣΚ, τονίζοντας ότι δε διαφωνεί με τη διεκδίκηση των 50.000€ της ..φιλανθρωπίας του ιδρύματος του Ωνάση, γνωρίζοντας καλά ότι αυτό το Ίδρυμα του κεφαλαίου ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, τα οποία είναι τα ίδια με εκείνα που υιοθετεί ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ « 3Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!», το οποίο-κατά τα άλλα- η ΣΥΝ(εργασία) και το ΔΙΚΤΥΟ καταγγέλλουν, συμμετέχοντας στο τριήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ των σωματείων και λοιπών συλλογικοτήτων. Αποτελεί μάλιστα τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ, που διευκόλυνε την ΠΑΣΚ στη λήψη της εν λόγω αντιδραστικής απόφασης ψηφίζοντας «λευκό!!» (το άλλο μέλος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ επέλεξε να απόσχει της ψηφοφορίας, προσποιούμενος εκνευρισμό) εκπροσωπεί το σωματείο στην Αντιρατσιστική Εκδήλωση !!, που γίνεται ακριβώς για να καταγγείλει!! το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη…

Είναι προφανές επομένως ότι για τη λήψη αυτής της αντιδραστικής απόφασης, η ΠΑΣΚ βρήκε ξανά τους συμπορευτές της στην «αριστερή!» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤ-ΔΙΚΤΥΟ, για τη… διεκπεραίωση του αντιδημοκρατικού έργου της εκμετάλλευσης της τραγωδίας της προσφυγιάς…στον ιδεολογικό βωμό της υποταγής στα πολιτικά και οικονομικά κέντρα, που διαμορφώνουν σήμερα το νέο ΜΕΣΑΙΩΝΑ της περιπλάνησης, του ξεριζωμού, των απελάσεων, της μετατροπής της ανθρώπινης προσωπικότητας σε εμπόρευμα.

Οφείλουν όμως οι στυλοβάτες του υποταγμένου συνδικαλισμού της ΠΑΣΚ να δείχνουν το στοιχειώδη σεβασμό σε συναδέλφους, που με σεμνότητα, ευαισθησία και φιλοτιμία κατέθεσαν «ψυχή και χρόνο» στο σχολείο των μεταναστών, για να καταγγείλουν την κοινωνική ανισότητα. Αυτούς τους συναδέλφους η ΠΑΣΚ εμφανίζει… ως συναινούντες!! στο αντιδραστικό της έργο, εκμεταλλευόμενη την αμηχανία τους μπροστά στα τερτίπια και τους τακτισμούς. Οι συνάδελφοι αυτοί απλώς αρνήθηκαν για λόγους αξιοπρέπειας να απαντήσουν στο στημένο παιχνίδι της ΠΑΣΚ και της όψιμης…συνδικαλίστριας της, που ξαφνικά, πριν αρχίσουν τα μαθήματα και πριν αναλάβει το ρόλο της συντονίστριας…εγκωμιάζεται ως κοινωνική αγωνίστρια..

Αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων, της κοινής γνώμης, της πολιτισμένης κοινωνίας την τερτιπολογία, τα παρασκήνια, τους τακτισμούς και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ΠΑΣΚ και των συμμάχων της. Τονίζουμε όμως ότι ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΚΑΜΨΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ.

Χαρίζουμε το «θεάρεστο» έργο της απροκάλυπτης στήριξης της Αντιμεταναστευτικής πολιτικής- που ανάμεσα στα άλλα ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ…ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ!! ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ!! ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ- στους στυλοβάτες του Υποταγμένου συνδικαλισμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ:

  • ΣΤΗ ΣΤΥΓΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

  • ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

  • ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.


ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ «ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΜΕΤΑΜΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚ (σχολείο μεταναστών)