3 Απριλίου 2009

ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η κυβέρνηση Καραμανλή, αξιοποιώντας και τα τσιράκια της στα Ταμεία, προχωράει σε νέο χτύπημα ενάντια στους εργαζόμενους, με αφορμή την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Συγκεκριμένα ζητάει έκτακτο χαράτσι από τους δημόσιους υπάλληλους ώστε να καλύψει την τρύπα των Ταμείων και ειδικότερα του ΤΠΔΥ.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβουλίου του ΤΠΔΥ αποφάσισε τη Δευτέρα και προτείνει στην κυβέρνηση τα εξής:

  • Την επιβολή έκτακτης εισφοράς, η οποία θα προέλθει από την παρακράτηση του 50% ενός βασικού μισθού όλων των δημόσιων υπαλλήλων. Η παρακράτηση θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις για χρονική περίοδο δύο έως τριών ετών. Δηλαδή θα πληρώσει ο καθένας μας 550 έως 600.

  • Την επιβολή επιπλέον εισφοράς 2% στα επιδόματα όλων των δημόσιων υπαλλήλων, από τα οποία μέχρι σήμερα δεν παρακρατούνται εισφορές.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν:

  • την κατάρρευση των ταμείων που είναι το αποτέλεσμα ενός αντεργατικού μακρόχρονου σχεδίου που είχε και έχει στόχο την καταλήστευση των χρημάτων των εργαζομένων από τα ταμεία και το χάρισμά τους στους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες.

  • την κλοπή που ξεκινάει από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 με την άτοκη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων από την Τράπεζα Ελλάδος για να τα χορηγήσει άτοκα στις επιχειρήσεις και στο κεφάλαιο στο όνομα τις εθνικής ανάπτυξης. Θυμίζουμε ότι το «σπρώξιμο» των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστήριο και στις «εταιρείες» αποφάσισαν όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝεργασία-ΕΣΑΚ/ΔΕΕ/ΠΑΜΕ).

  • την κλοπή που συνεχίστηκε με τα δάνεια προς το κεφαλαίο με επιτόκιο 4%, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 25% τη δεκαετία του ’70 και του ’80 και συνεχίστηκε με το τζόγο του χρηματιστηρίου και τα δομημένα ομόλογα, όπου χάθηκαν δισεκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι γνωστό ότι μόνο κατά την περίοδο της κρίσης του χρηματιστηρίου το ’99 χάθηκαν το 25% των χρημάτων που «τζογάρησαν» τα ταμεία από τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο.

  • το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας μέσα από την ανασφάλιστη εργασία των stage, τις μισθώσεις έργου, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ωρομισθία, την υπενοικίαση κλπ, που δίνουν ένα ακόμη κτύπημα στην καρδιά των ασφαλιστικών ταμείων, αφού δεν υπάρχουν και δεν καταβάλλονται εισφορές.

  • την πολιτική που μετατρέπει τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία σε επαγγελματικές ενώσεις με την ευθύνη των εργαζομένων.

Την ώρα αυτή, τα συνδικαλιστικά νεκροταφεία ελεφάντων σε ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, όταν δε συνεργάζονται ανοιχτά με την κυβέρνηση και το κράτος.

Οι πρώτοι θεσμοθετούν την ανασφάλιστη εργασία, αφού προσλαμβάνουν για τα γραφεία τους νοικιασμένους εργαζόμενους, «οραματίζονται» αυξήσεις 80 λεπτά την ημέρα, θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, συμμετέχουν στον κακόφημο διάλογο για την Παιδεία, πουλάνε τους αγώνες στο όνομα της σύνεσης, της συναίνεσης και της αναμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Οι δεύτεροι, πιο προσεκτικοί από τον Παναγόπουλο, δεν μπορούν και δε θέλουν να οργανώσουν αγώνες αποτελεσματικούς.

Το εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της δουλειάς και του μόχθου, οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, κανέναν εφησυχασμό δεν πρέπει να έχουν και οφείλουν να προβάλουν, και με την ευκαιρία της απεργίας στις 2 Απρίλη, την απαίτηση: KATΩ TA XEPIA AΠO TA TAMEIA, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Είναι φανερό για όλους μας ότι οι διορισμένες διοικήσεις των Ταμείων (Μετοχικό, Προνοίας και Επικουρικό), μαζί με τους ορισμένους από την ΑΔΕΔΥ εκπροσώπους των παρατάξεων, έχουν βαριές ευθύνες. Πρώτα απ’ όλα, βέβαια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που «έσπρωξαν» τα αποθεματικά μας στο χρηματιστήριο και στην αγορά. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.

  • Να επιστραφούν τα κλεμμένα τώρα!

  • Να επανατοποθετηθούν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας με κρατική ρήτρα.

  • Να πληρώσει τώρα η κυβέρνηση τα 6 δις που χάθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια από τα ταμεία με δική της ευθύνη.

  • Να χρηματοδοτηθεί άμεσα το ταμείο πρόνοιας (ΤΠΔΥ) και να πληρώσει εδώ και τώρα το εφάπαξ στους 13.500 συνταξιούχους που ακόμα περιμένουν

  • Ούτε δεκάρα από τα ταμεία μας στο τζόγο του χρηματιστηρίου.

  • Να δώσουν στη δημοσιότητα τις «εισροές», «εκροές» των τελευταίων χρόνων.

  • Να λογοδοτήσουν οι ορισμένοι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ στα ταμεία για τη στάση τους.

  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά) που οδηγούν τα ταμεία μας στη διάλυση.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ