31 Μαρτίου 2009

Συμμετοχή στην απεργία στις 2 Απρίλη

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31-3, ώρα 7.οο μμ, στο 3ο Λύκειο

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι, την Τρίτη (31-3) πραγματοποιείται η Γ.Σ της ΕΛΜΕ, στην οποία θα παραστεί και κλιμάκιο της ΟΛΜΕ, με στόχο το συντονισμό και τη μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία της Πέμπτης (2 Απρίλη). Η Απεργία αυτή πρέπει να αποδείξει τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, που σαρώνουν κάθε κατάκτηση και ισοπεδώνουν τα θεμελιώδη Κοινωνικο-Ασφαλιστικά και Εργασιακά μας δικαιώματα.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της NΔ, ακολουθώντας πιστά τις αντιλαϊκές και αντεργατικές ντιρεκτίβες της EE και του ΣΕΒ- με τη συναίνεση της ουσιαστικά συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης!» του ΠAΣOK-προσπαθεί να αξιοποιήσει την παγκόσμια οικονομική κρίση σπέρνοντας το φόβο και την ανασφάλεια, εμφανίζοντας ως κοινωνική αναγκαιότητα τη νέα βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος, την προκλητική ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου και το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες του λαού και των εργαζόμενων. Mε τις πρόσφατες μάλιστα αποφάσεις της, η κυβέρνηση επιχειρεί να λεηλατήσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των χαμηλοσυνταξιούχων, για να προστατευτεί η κερδοφορία της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών:

    1. Παγώνουν οι μισθοί όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που το Δεκέμβρη του 2008 είχαν μικτές αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, ρύθμιση που αφορά το 70% (500.000 περίπου) του συνόλου των εργαζομένων.

    2. Δίνεται, με τη μορφή εφάπαξ, δηλ έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, η “κρατική ελεημοσύνη” των 500 ευρώ στους εργαζόμενους που είχαν μικτές αποδοχές μέχρι 1.500 ευρώ, ενώ η ελεημοσύνη αυτή κατεβαίνει στο ποσό των 300 ευρώ για τους εργαζόμενους που είχαν μικτές αποδοχές μέχρι 1.700 ευρώ.

    3. Στους συνταξιούχους, των οποίων η σύνταξη φτάνει μέχρι 800 ευρώ, θα δοθούν 500 ευρώ και αντιστοίχως 300 ευρώ σε αυτούς των οποίων η σύνταξη φτάνει μέχρι 1.100 ευρώ Με βάση αυτήν την απόφαση, 188.000 συνταξιούχοι που έχουν μεγαλύτερη σύνταξη δε θα πάρουν ούτε δεκάρα.

    1. Καταργούνται οι αυξήσεις στα πάσης φύσεως επιδόματα των εργαζομένων.

    2. Ξεκινά η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο για όσους προσλαμβάνονται από την 01/01/2010, το οποίο θα οδηγήσει στη συνολική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των νεοπροσληφθέντων, ενώ μέσα στο 2009 θα γίνουν μόνο 12.000 προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων έναντι 21.925 που συνταξιοδοτήθηκαν το 2008.

Η κυβέρνηση- την ώρα που με την πρόφαση της οικονομικής κρίσης- προτείνει τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, απαιτεί και νέες θυσίες από τα λαϊκά στρώματα, καθηλώνει τους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας και ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στο Δημόσιο και τις ΔEKO μέσα από τα κακόφημα “stage”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικίνδυνης εξάπλωσης των Ελαστικών Μορφών Απασχολησιμότητας αποτελεί η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ στην Εκπαίδευση, η εργασιακή ομηρία των τεσσάρων! (4) ωρών απασχολησιμότητας την εβδομάδα στην Π.Δ.Σ, καθεστώς που καταργεί κάθε έννοια εργασιακής αξιοπρέπειας και δικαιώματος.

Οι εργαζόμενοι επομένως στο σύνολό τους βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σαρωτική επίθεση στα δικαιώματά τους. H ανεργία, η προσωρινή και μερική απασχόληση εξαπλώνονται ραγδαία, αφού πλήττουν 1.000.000 εργαζόμενους!, ενώ την ίδια στιγμή τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις χάνουν την αγοραστική τους δύναμη.

H ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ “ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ” ΤΩΝ TΑΜΕΙΩΝ, τον “αποχαρακτηρισμό” των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, τη λεηλασία των ασφαλιστικών αποθεμάτων, αλλά και με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, αφού η ανταγωνιστική αρχή του Ιμπεριαλιστικού μηχανισμού της Ε.Ε επιτάσσει την ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, δηλ την ισοπέδωση βασικών κατακτήσεων, στο όνομα της κατοχύρωσης «ίσων όρων ανταγωνιστικότητας!» μεταξύ ανδρών και γυναικών!

Στο ίδιο πλαίσιο, οι πρώην ΔEKO ιδιωτικοποιούνται και οι εργαζόμενοι σε αυτές θα απολύονται χωρίς αποζημίωση, ενώ οι νέες προσλήψεις στις ΔEKO δε θα καλύπτονται από τις ΣΣE. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μπαίνουν στο γύψο και οι μισθοί θα επιβάλλονται με υπουργικές αποφάσεις!

Στην ασφυξία που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ανάσα μπορεί να δώσει μόνο η μαζική συμμετοχή, ο συντονισμός και η κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων. Αυτή την ανάσα την κόβει η συνδικαλιστική γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθούν οι ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αλλά και όσοι τους ακολουθούν, με την υπογραφή ΣΣE στο ύψος που θέλει η κυβέρνηση και ο ΣEB και με την άρνηση της οργάνωσης, του συντονισμού και της κλιμάκωσης των λαϊκών αγώνων. Tην αποδυναμώνει, επίσης, η τακτική της διάσπασης των αγώνων που εφαρμόζει το ΠAME. Tο εργατοϋπαλληλικό κίνημα έχει ανάγκη από μια άλλη ταξική αγωνιστική γραμμή ενιαίας μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΒΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (10 πμ ΣΤΟ Ε.Κ.Η)

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:

    • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    • ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

    • ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε

    • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ (ΣΙΟΥΦΑ-ΡΕΠΠΑ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ)

    • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ