27 Απριλίου 2009

Πρωτομαγιά


ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

NA ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ (Γ.Σ.Ε.Ε-Α.Δ.Ε.Δ.Υ)

Ο φετινός ταξικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, που πραγματοποιείται σε συνθήκες οφθαλμοφανούς απογύμνωσης του πολυδιαφημιζόμενου «καπιταλιστικού παράδεισου», αποκτά ξεχωριστή και βαρύνουσα σημασία. Αποδεικνύει περίτρανα το δυναμικό και πρωταρχικό ρόλο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ανελέητη και ληστρική επέλαση του κεφαλαίου.

Κυρίως όμως, σε συνθήκες παγκόσμιας Κρίσης της Καπιταλιστικής Οικονομίας, η Εργατική Πρωτομαγιά, 123 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο, επιβεβαιώνει -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- τη σταθερή και απαρέγκλιτη αρχή της Αγεφύρωτης και Ανειρήνευτης Αντίθεσης ανάμεσα στα Eργατο-λαϊκά και Kεφαλαιοκρατικά συμφέροντα. Γιατί διανύουμε μια ιστορική φάση στυγνής επίθεσης του κεφαλαιοκρατικού συστήματος σε κάθε μορφής εργατική, κοινωνική, μορφωτική και οικονομική κατάκτηση, όπως αυτή αποτυπώνεται παραστατικά στη γενίκευση των Απολύσεων, στην εδραίωση των ελαστικών μορφών Απασχολησιμότητας, στην ευέλικτη.. εβδομάδα …των τριών εργάσιμων ημερών, στη μείωση των αποδοχών, στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών, στην ισοπέδωση των Κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας – Υγείας και στη συρρίκνωση των κοινωνικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ-συνεπικουρούμενη από τη συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ- επιτείνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προσηλωμένη τόσο στις ιδεολογικές αρχές της υπηρέτησης των ληστρικών αιτημάτων του κεφαλαίου, όσο και στο δόγμα της Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και της υποταγής στις εντολές των διευθυντηρίων της Ε.Ε, που επιτάσσουν νέα επιδρομή στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Για το λόγο αυτό, μηδενίζει τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, θεσπίζει την απελευθέρωση των απολύσεων, ανεβάζει στα ύψη την ανεργία, χαρίζει 28 δις στους τραπεζίτες, προσφέρει παχυλά πακέτα επιδοτήσεων στο επιχειρηματικό κεφάλαιο και καταδικάζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Απέναντι σε όλη αυτή τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων το άλλο αστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ- το οποίο ιδεολογικά και πολιτικά συναινεί στην αποδόμηση των λαϊκών κατακτήσεων - ψελλίζει… αντιπολιτευτικές κορώνες καλύτερης δήθεν διαχείρισης της κεφαλαιοκρατικής κρίσης, στοχεύοντας στη λαϊκή παραπλάνηση και τον εγκλωβισμό των εργατο-λαϊκών στρωμάτων στα δίκτυα μιας πολιτικής, που υπηρετεί τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Στην ίδια βάση, η υποταγμένη ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)- λειτουργώντας ως συνδικαλιστικός στυλοβάτης των αντιλαϊκών μέτρων και ως παράγοντας χειραγώγησης της διεκδικητικής συνείδησης των εργαζομένων- επιβεβαίωσε και φέτος ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ σε απλή εκδήλωση (συγκέντρωση στην πλατεία κλαυθμώνος, με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Α), σε μια ιστορική στιγμή όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων, ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων και λυσσώδους επίθεσης το κεφαλαίου στις εργατικές διεκδικήσεις, όπως παραστατικά αποδεικνύει και η απάνθρωπη δολοφονική επίθεση στους μετανάστες εργάτες (την Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον Κούρδο Αμπντουλάχ κλπ)

Η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου αποκαλύπτει-σε όλες τις τραγικές του διαστάσεις - τον επικίνδυνα αποπροσανατολιστικό ρόλο των υποταγμένων συνδ. δυνάμεων, οι οποίες λειτουργούν ως εντεταλμένοι υπνωτιστές της λαϊκής συνείδησης και ανερυθρίαστα αναιρούν ακόμα και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, προκειμένου να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια της συναίνεσής τους στους σύγχρονους δυνάστες των λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι σε αυτή την Υπονομευτική και αποπροσανατολιστική δράση οφείλουμε να αντιτάξουμε:

  • ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΉ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ανυποχώρητης δράσης.

  • ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

  • ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  • ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ, ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ