3 Φεβρουαρίου 2009

Προσπάθεια καταστολής του αγροτικού κινήματος

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

  • ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ, η οποία αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές –αγρότες της Κρήτης με ΜΑΤ και χημικά, απαξιώνει τις δίκαιες και μαζικές διεκδικήσεις τους, στοχεύοντας στην Τρομοκράτηση και Απομαζικοποίησή τους.

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, των οποίων το παρόν και το μέλλον υπονομεύεται από την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ, της Ε.Ε και του ΠΟΕ, ενώ οι διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη οικονομία» στην πραγματικότητα διαιωνίζουν , με άλλους όρους, την ίδια αντιαγροτική πολιτική.

Η φτωχή και μεσαία αγροτιά αντιμετωπίζει την εφιαλτική προοπτική του ξεκληρίσματός της, στα πλαίσια της δημιουργίας μιας νέας κάστας μεγαλο-επιχειρηματιών της γης και στην κατεύθυνση της μετατροπής της χώρας σε τουριστική μπανανία φτηνών υπηρεσιών, όπως επιτάσσουν τα διευθυντήρια της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Απέναντι σε αυτήν την τραγική προοπτική η μόνη λύση είναι ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην αντιδραστική πολιτική , που μεγιστοποιεί το χάσμα μεταξύ φτωχών και μιας χούφτας αρπαχτικών, που λυμαίνονται τον κοινωνικό πλούτο.

Ζητούμε:

  1. Να πραγματοποιήσουν ελεύθερα οι αγρότες της Κρήτης τη διαμαρτυρία τους

  2. Να Ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των αγροτών

  3. Να ανατραπεί η ΚΑΠ και όλα τα αντιδραστικά μέτρα ξεκληρίσματος της μεσαίας και φτωχής αγροτιάς.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
Agrotes-03-02-2009