27 Ιανουαρίου 2009

Στήριξη στους αγώνες των αγροτών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε-ΚΑΠ-ΠΟΕ

H στυγνή ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ που πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία της φτωχής και μεσαίας Αγροτιάς, σηματοδοτεί μια νέα φάση επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα και επιβεβαιώνει-με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- τη στρατηγική επιλογή του ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ, στη βάση της εδραίωσης μιας κάστας «γαιοκτημόνων νέου τύπου», που-σε συνεργασία με το επιχειρηματικό κεφάλαιο- θα λυμαίνεται την αγροτική παραγωγή, εξωθώντας στο περιθώριο τη μεγάλη μάζα των φτωχών αγροτών.

Απέναντι σε αυτήν την εφιαλτική προοπτική της κοινωνικής περιθωριοποιησης της φτωχομεσαίας αγροτιάς αναπτύσσονται σήμερα, όπως και στα μέσα της δεκαετίας του 90, μαζικοί αγροτικοί αγώνες, προς τους οποίους εκφράζουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και συμπαράταξή μας, με όρους ταξικής ενότητας ενάντια στην Αντιλαϊκη πολιτική που πλήττει τα χαμηλά λαϊκά στρώματα, σε συνθήκες Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και κυριαρχίας της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Συμπαράσταση στο δίκαιο Αγώνα των Αγροτών σημαίνει καταγγελία της στυγνής ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, όπως αυτή εκφράζεται, μέσω της ΚΑΠ, των διευθυντηρίων της Ε.Ε και του ΠΟΕ.

Συνάμα, η αλληλεγγύη μας στο ανυποχώρητο αγώνα των Αγροτών πρέπει να εκφραστεί και με την καταγγελία της ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ(ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) των αγροτών, που παραπλανά τη χειμαζόμενη πλειοψηφία της βάσης , εξαγνίζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα της Ε.Ε, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ, στη δημιουργία ενός προνομιακού σώματος μεγαλο-επιχειρηματιών της μεγάλης έγγειας ιδιοκτησίας, στην κατεύθυνση της αποδόμησης της παραγωγικής δομής της χώρας και της μετατροπής της σε τουριστική μπανανία φτηνών υπηρεσιών.

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη μιας τέτοιας επικίνδυνης συνδικαλιστικής γραμμής αποπροσανατολισμού των αγροτών από τον κεντρικό στόχο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην Αντιαγροτική πολιτική αποτέλεσε η υπονόμευση της μαζικής αγροτικής κινητοποίησης στο Ηράκλειο από τη γραφειοκρατική ηγεσία(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), η οποία …αποφάσισε να ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ! την αγανάκτηση των αγροτών, με μια αιφνιδιαστική απόφαση κατάληψης του αεροδρομίου, που σήμαινε και το τέλος! της κινητοποίησης, τη στιγμή που ένας βασικός κορμός αγωνιζόμενων αγροτών στα Χανιά έκανε και κάνει συνεχείς εκκλήσεις συμπόρευσης.

Αυτήν τη συμπόρευση και ενότητα των αγροτών επιδιώκουν να αποτρέψουν οι υποταγμένες ηγεσίες, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση, που με ψυχία και ξεχωριστούς «διαλόγους» στοχεύει στην εκτόνωση του αδιαμφισβήτητα αγωνιστικού κλίματος.

Στη σφυρηλάτηση όμως αυτής της ενότητας οφείλουμε να στοχεύσουμε όλοι, γιατί ο αγώνας επιβίωσης της μεγάλης μάζας των αγροτών αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων και των μαζικών τους φορέων.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:

Agwnistikh.Parembash-Agrwtes