14 Φεβρουαρίου 2022

Ψήφισμα στήριξης του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

·        ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΣΠΙΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

·        ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

·        ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της επέλασης στα θεμελιώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων- ανακοίνωσε την 1η του Φλεβάρη ότι βγάζει στο σφυρί τη Λάρκο. Μια επικερδή εξορυκτική βιομηχανία, που εντάσσεται στις πέντε μεγαλύτερες στο είδος της παγκοσμίως(!), με στόχο να την παραδώσει στους επενδυτές, όπως επιτάσσει η λυκοσυμαχία της ΕΕ και η κερδοφορία των κολοσσών της ενέργειας.

Στη βάση αυτή, με συναπόφαση τριών υπουργών, η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση των διαγωνισμών από το ΤΑΥΠΕΔ, ανακοινώνοντας την ΑΠΟΛΥΣΗ 1080 εργαζομένων(!) και το ξεσπίτωμα 300 οικογενειών(!) που διαμένουν στους οικισμούς της βιομηχανίας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, απαξιώνοντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και συλλογικής κατάκτησης, συνεχίζοντας και επιτείνοντας την πολιτική των προκατόχων της, παραχωρεί τη δημόσια περιουσία στα αρπακτικά της ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή, με κυνισμό δηλώνει στους εργαζόμενους ότι απολύονται και απαιτεί από 300 εργατικές οικογένειες να ξεσπιτωθούν, για να παραδοθεί στους επενδυτές "το φιλέτο" της ενέργειας, χωρίς τα «βαρίδια» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Οι παραπλανητικές υποσχέσεις για τα περίφημα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» απλώς αποτελούν το μανδύα της συγκάλυψης μιας στυγνά αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής που έχει ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των κερδοσκοπικών αξιώσεων των ενεργειακών κολοσσών και την απογύμνωση των εργατών και του λαού συνολικότερα από τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις κατακτήσεις του.

Αυτή η εγκληματική πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της αποβιομηχάνισης και της κατεδάφισης των βασικότερων εργατικών δικαιωμάτων και συλλογικών κατακτήσεων πρέπει να συναντήσει τη μαζική καταδίκη όλων των σωματείων, των εργαζομένων και συνολικά των εργατο-λαϊκών στρωμάτων.

 

·        ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

·        ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.