31 Ιανουαρίου 2022

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ (12.00-14.00)

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Όλοι αύριο στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ (12:00-14:00)

Συγκέντρωση στις 12:30 στα Λιοντάρια!

 

·        Να κατοχυρωθεί η ασφαλής και πλήρης δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

·        Να συγκροτηθούν μικρά τμήματα 15 μαθητών στην τάξη

·        Να γίνουν ΤΩΡΑ οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με γνώμονα τις ανάγκες που προκύπτουν από τα 15μελή τμήματα

·        Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός υπαλλήλων καθαριότητας

·        Να παρασχεθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία μέσα υγειονομικής προστασίας των παιδιών και των εκπαιδευτικών(μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)

·        Να γίνονται μαζικά και δωρεάν test διαγνωστικού ελέγχου αποκλειστικά με ευθύνη του ΕΟΔΥ

·        Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα λεωφορεία μεταφοράς των μαθητών

·        Να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με απαιτούμενα κονδύλια από το Δήμο

·        Να μην ισχύσει η Τράπεζα Θεμάτων για τη φετινή χρονιά, με δεδομένο ότι η διασπορά του ιού δημιουργεί όρους προβληματικής λειτουργίας των σχολείων και καθιστά και τη φοίτηση των μαθητών (πασχόντων και μη ) ανισότιμη. Διεκδικούμε συνολικότερα την κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων ως αντιεκπαιδευτικού μέτρου.

·        Να εξαγγελθεί άμεσα η μείωση της ύλης των Πανελλαδικών εξετάσεων, με δεδομένο ότι η μαζική διασπορά του ιού ανατρέπει τις συνθήκες αφομοίωσης της ύλης των προηγούμενων ετών.

·        Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το ΕΣΥ και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του

·        Να μην Υποκατασταθεί η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων με το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της Τηλεκπαίδευσης .που ακυρώνει θεμελιώδεις αρχές παιδαγωγικής, μάθησης και ψυχικής υγείας των παιδιών

·        Είμαστε αντίθετοι στη Χρήση της Τηλεκπαίδευσης τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ λειτουργούν ως μηχανισμός υπονόμευσης των μαθητικών αγώνων.

·        Διεκδικούμε την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία, με ευθύνη της κυβέρνησης, διαχειρίζεται η ιδιωτική εταιρία Cisco.

·        Να κατοχυρωθούν και να διευρυνθούν όλες οι εργασιακές, μορφωτικές και δημοκρατικές κατακτήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης

·        Να καταργηθεί όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που επιτείνει τις μορφωτικές ανισότητες και ακυρώνει τα τις συλλογικές κατακτήσεις (ν 4692, 4777,4763,4823, 4808 κλπ.)