14 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 30-ΩΡΟ


Καλούμε το  Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε να  αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν  για την περιφρούρηση της απόφασης της Γ.Σ των προέδρων σχετικά με τη ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ του 30ωρου και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της αναγκαίας ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.
Συγκεκριμένα, προτείνουμε, το Δ.Σ του σωματείου:


1.     Να  ΠΑΡΕΜΒΕΙ στα σχολεία όπου οι διευθυντές περιφρονούν τη συλλογική απόφαση και εξαναγκάζουν τους συναδέλφους να παραμένουν στο σχολείο 30 ώρες(!) εβδομαδιαία
2.     Να στείλει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ στα σχολεία, με το οποίο θα διευκρινίζει ότι οι συνάδελφοι έχουν αναλάβει ήδη τις εξωδιδακτικές εργασίες με ΑΠΟΦΑΣΗ του συλλόγου διδασκόντων και   τηρούν αυτές   αποκλειστικά τις αποφάσεις. Συνεπώς, ΚΑΝΕΙΣ διευθυντής ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να ΑΝΑΘΕΣΕΙ  αυθαίρετα νέες…εργασίες και να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ τους συναδέλφους σε υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο 8-2μμ.
3.     Να ΚΑΛΕΣΕΙ τους διευθυντές να σεβαστούν και να ΤΗΡΗΣΟΥΝ τις συλλογικές αποφάσεις   για τη μη εφαρμογή του 30ωρου που ξεθεμελιώνει μια από τις θεμελιώδεις εργασιακές κατακτήσεις που κατοχύρωσε με πολύχρονους αγώνες το εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα.
4.     Να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ως  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  και  ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ  τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  των  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την τήρηση των συλλογικών αποφάσεων και εξαναγκάζουν σε υποχρεωτική παραμονή τους συναδέλφους,
5.     Να  ΚΑΛΕΣΕΙ τους συλλόγους να  ΑΡΝΗΘΟΥΝ τις ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ  και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ  στην  ΕΠΙΒΟΛΗ  του ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ  της  ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ  του ΩΡΑΡΙΟΥ, του οποίου την εφαρμογή μεθοδεύει η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της προς τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ-Δ.Ν.Τ) και την εγχώρια ολιγαρχία για ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
6.     να ΚΑΛΕΣΕΙ τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ (Κηπούπολη, Θέρισσος, Μεσσαρά, Αρκαλοχώρι) και στη Γ.Σ
7.     να ΣΥΝΔΕΣΕΙ το αντιδραστικό μέτρο της διεύρυνσης του ωραρίου (εργασιακού και διδακτικού) με την ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ, την περικοπή των δαπανών για την παιδεία και την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ συναδέλφων.
Να ΚΑΛΕΣΕΙ σε μαζική συμμετοχή στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, με αιτήματα αιχμής

Ø τους ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ, με την έναρξη του σχολικού έτους
Ø τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ συναδέλφων
Ø  την Κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων των μονίμων και αναπληρωτών
Ø  Την Κάλυψη των κενών της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ
Ø Την κάλυψη όλων των υποστηρικτών δομών (ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία με διορισμούς μονίμων)
Ø την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  όλων  των  ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ που εδραιώνουν  την ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ, επιβάλλουν την εργασιακή ομηρία και  οδηγούν στην εργασιακή απόρριψη  τους αναπληρωτές  συναδέλφους(προσοντολόγιο, κατάργηση προϋπηρεσίας κλπ)