16 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

  • ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  17 ΤΟΥ ΜΑΗ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΕΕ-ΔΝΤ-Ν.Α.Τ.Ο
  • ΜΕ  ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ  ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ             ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
  •  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ  ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , υλοποιώντας τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων(Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο) και τις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας- ένα χρόνο μετά το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο  της λαϊκής εξαθλίωσης – ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ, με κατεπείγουσες μάλιστα διαδικασίες,  ΤΟ 4ο    ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που σαρώνει τα υπολείμματα των συντάξεων(η μείωση θα φτάνει μέχρι το 18% του συνολικού ποσού της σύνταξης), αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές (  ήδη από το 2018,),  μειώνει περαιτέρω τους ήδη πενιχρούς μισθούς μέσω της νέας μείωσης του αφορολόγητου  (από 8600 στις 5681), ξεπουλά  υπολείμματα  του δημόσιου πλούτου (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, Ελληνικό….). Από την άλλη μεριά, ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε,  ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, την   ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ( 30 έως 32 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα) , ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην ΠΑΙΔΕΙΑ, υγεία και συνολικότερα σε όλο το δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή, ,μπροστά στο αναπόφευκτο της λαϊκής αντίστασης, ετοιμάζει την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, μέσω της θέσπισης από το Σεπτέμβρη  του νέου ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ,  με στόχο την ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, των σωματείων και  των λαϊκών αγώνων.

Στο χώρο της Εκπαίδευσης ειδικότερα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ακολουθεί τις   υποδείξεις  του Ο.Ο.Σ.Α. και τις του ΣΕΒ. ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, των πολλαπλών προγραμμάτων,, της ελαστικής απασχόλησης, της «αυτονομίας», δηλ της ιδιωτικό-οικονομικής λειτουργίας, που θα παρέχει το Εθνικό Απολυτήριο στους ολίγους και τις απλές πιστοποιήσεις φοίτησης στους πολλούς. Αυτή την επέλαση επιτάσσουν οι αντιλαϊκές συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. (Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λισσαβόνα κλπ) και το πόρισμα του «Διαλόγου» της απάτης με αρχιτέκτονες τους «Λιάκο-Γαβρόγλου». Αυτήν  την αντιδραστική κατεύθυνση υπηρετούν και όλες οι πρόσφατες αντιλαϊκές εγκύκλιοι για τις «Δημιουργικές Εργασίες» στο Λύκειο, τη «Θεματική Εβδομάδα» στο Γυμνάσιο, «τους παρακολουθούντες» των ΕΠΑΛ, τον προσδιορισμό των ΚΕΝΩΝ στις διακοπές του Πάσχα (!), Σε αυτή τη στόχευση εντάσσεται το βάρβαρο μέτρο της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, της προσφοράς δηλ. νεανικών χεριών στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, που συνεπάγεται την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων.
Η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση ΚΑΤΑΡΓΕΙ τους ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ μονίμων, ακυρώνοντας ξανά τις δεσμεύσεις της (20.000 διορισμούς!), κατηγοριοποιεί τους αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου ωραίου), στους οποίους δεν αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα (άδειας-λοχείας κλπ), ενώ ισοπεδώνει τα δικαιώματα των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής, εισάγοντας το προσοντολόγιο. Επίσης,  επιβάλλει το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ της ΠΕΙΝΑΣ, καταργεί τη σταθερή εργασία και οργανική θέση και παγιώνει την εργασιακή περιπλάνηση (έως 5 σχολεία) Επιπλέον. Θεσπίζει την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-πειθάρχηση-κατηγοριοποίηση-απόλυση, τη οποία θα επιβάλει ο Υπουργός της Παιδείας και μέλος του Ιδρύματος Λάτση, μετονομάζοντάς την «Αποτίμηση» (!) του εκπαιδευτικού έργου» , έτσι ώστε να  διαβαθμίζονται μισθολογικά και να κατηγοριοποιούνται εργασιακά οι εκπαιδευτικοί,  και να  απολύονται οι κρινόμενοι ως «προβληματικοί» (!).
Η  δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική , με τη στήριξη  των κομμάτων του κεφαλαίου (Ν.Δ-ΔΗΣΥ-Κεντρώοι-Ποτάμι) , αλλά και των νυν και πρώην κυβερνητικών παρατάξεων (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ-Π.Ε.Κ ή πρώην Π.Α.Σ.Κ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή Δ.Α.ΚΕ)που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τα  όλα τα βάρβαρα μέτρα της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ και το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, όπως έδειξαν και τα ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ που 11ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ που από ΚΟΙΝΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ,,αλλά και   όπως επιβεβαιώνει η  εναρμόνισή τους  με τις  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ. Οι παρατάξεις  της συναίνεσης στο μορφωτικό μεσαίων   ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να προκηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ,  σπέρνουν την ηττοπάθεια και  καλλιεργούν  κλίμα ανοχής στην αντιλαϊκή επέλαση.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ της λαϊκής εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της χώρας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (17/5) ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ..
·        
  •  ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ –ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ(ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο)
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
  • Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ  ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  • ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.