14 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΎΣΣΕΙ Η ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11-2μμ) ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (15/9) και ώρα 12μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

  • ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  • ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, καλά μυημένη στην τέχνη της διγλωσσίας και του λαϊκού εμπαιγμού, επιδίδεται σε μια ακατάπαυστη προσπάθεια λαϊκής παραπλάνησης, προβάλλοντας την εικόνα της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει τα δρακόντεια μέτρα του τρίτου μνημονίου της λεηλασίας του εισοδήματός μας και της ισοπέδωσης των θεμελιωδών εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων.
Στη βάση αυτή, ενώ η κυβέρνηση πέρυσι αναγνώριζε την ανάγκη του διορισμού 20.000 μονίμων, με οβιδιακή μεταμόρφωση φέτος κατάργησε στην πράξη τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, όπως επιτάσσει η αντιλαϊκή καταιγίδα των μνημονιακών νόμων. Συγχρόνως, ενώ θριαμβολογούσε ήδη από το καλοκαίρι για τη δήθεν κάλυψη όλων των κενών με ισόποσες προσλήψεις αναπληρωτών, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι προσλήψεις έφτασαν μόλις τους 740(!) στη Β/θμια Εκπαίδευση.
Είναι προφανές ότι η «αριστερή» κυβέρνηση της αντιλαϊκής καταιγίδας είναι η πιο αποτελεσματική από όλες τις προκατοχές της στην καλλιέργεια κλίματος προσδοκιών και στη μεθοδική ακύρωσή τους με την επιβολή ακόμη πιο στυγνών αντιλαϊκών μέτρων. Ετσι, εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης από τους ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της , η κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτη στη βάρβαρη πολιτική των περικοπών, κάνοντας προσλήψεις με το ..σταγονόμετρο , ενώ ήδη έχει καταργήσει τις εργαστηριακές ώρες σε βασικές κατηγορίες μαθημάτων(φυσικής, χημείας, πληροφορικής κλπ) .Παράλληλα, με τη μέθοδο των πολλαπλών αναθέσεων, έχει μετατρέψει τον εκπαιδευτικό σε «πολυμηχάνημα» μιας χρήσης στο σχολείο της υποχρηματοδότησης και της επίτασης των ταξικών φραγμών, ισοπεδώνοντας θεμελιώδεις μορφωτικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.
Παράλληλα, τα «πλαφόν» στη συγκρότηση των τμημάτων για τις ομάδες προσανατολισμού στη Β λυκείου, σε συνδυασμό με το σχεδιαζόμενο τετραετές γυμνάσιο και «διετές λύκειο» των ολίγων και εκλεκτών, αναδεικνύουν , με τον πιο τραγικό τρόπο, την πιστή εφαρμογή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α, των επιταγών της ΕΕ και της εγχώριας ολιγαρχίας , που  σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σ. Ε .Β, απαιτεί συρρίκνωση του κράτους κατά 150.000 υπαλλήλους(!).
Στο ίδιο επίπεδο, το μισθολόγιο της πείνας, οι πενιχρές συντάξεις, η φοροκαταιγίδα , η επικείμενη αξιολόγηση-απόλυση –κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, οι απολύσεις συναδέλφων συνδικαλιστών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ως…ενοχλητικών , τα πολλά κενά στα σχολικά προγράμματα, και γενικότερα η εμπορευματοποίηση της γνώσης αναδεικνύει την ανάγκη της οικοδόμησης ενός μετώπου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της απομόρφωσης και της πείνας, με στόχο την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής της αμορφωσιάς, της πείνας και της ανεργίας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ολιγαρχία.
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ.
  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ , ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ.-ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΌΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΠΑΛΛΑΔΙΟ»
  • ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
  • ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.