12 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΕΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ



ΜΕ ΕΝΑ ΛΙΒΕΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – ΔΙΚΤΥΟ)  ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.

Ο  ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ Η ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ  ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Συνάδελφοι, μπροστά στον οδοστρωτήρα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που ισοπεδώνει κάθε έννοια δικαιώματος και κατάκτησης στη Δημόσια και Δωρεάν  Εκπαίδευση, ο νέος «αριστερός!» κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ), έρχεται να επιβεβαιώσει ,με τον πιο αποκρουστικό, αντιδημοκρατικό, αντισυλλογικό και αντιδεοντολογικό τρόπο, τον υπονομευτικό  του ρόλο σε κάθε διάσταση λειτουργίας της συλλογικής ζωής του σωματείου. Δείχνει  έτσι ότι δεν «ορρωδεί προ ουδενός», προκειμένου να συγκαλύψει τη συναίνεσή του σε μια αντιδραστική πολιτική, η οποία στο –όνομα της «αριστεράς»- προωθεί τα πιο  στυγνά αντιλαϊκά μέτρα, εξαπατώντας το λαό, στο βωμό της στήριξης των πλουτοκρατικών συμφερόντων και της τήρησης των επιταγών των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων.

Ξεπέρασε τα «εσκαμμένα» η δήθεν «αριστερή» κυβερνητική παράταξη, η οποία -ενώ τηρεί τη συνδικαλιστική γραμμή  της απόλυτης στήριξης των αντιλαϊκών  κυβερνητικών μέτρων- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιήσει ένα λίβελλο εναντίον της παράταξής μας, με απαράδεκτους, αντιδημοκρατικούς, αντισυνδικαλιστικούς χαρακτηρισμούς (π.χ «Η Αγωνιστική Παρέμβαση καννιβαλίζει»!). Ο λίβελλος αυτός, πέρα από το απύθμενο ταξικό μίσος που τον διαπνέει,  δείχνει μια πολύ επικίνδυνη  και αντιδημοκρατική αντίληψη συνδικαλιστικής λειτουργίας και δημόσιου λόγου, που προσιδιάζει στους εκπροσώπους της ληστρικής αντιλαϊκής πολιτικής που αφαιμάσσει το λαό. Παράλληλα αξιοποιεί τον εκφασισμό της γλώσσας και την κακοποίηση των λέξεων ως μέθοδο σπίλωσης της συνεπούς και ταξικής αριστεράς, που αντιστέκεται και αποκαλύπτει, όπως οφείλει, τους συνδικαλιστικούς στυλοβάτες της υποταγής.  Το  περιεχόμενο του κειμένου ( στο οποίο μάλιστα για ευνόητους λόγους αναφέρεται προσωπικά(!) η εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε)   μοιάζει  με γραφειοκρατική ανακοίνωση κρατικού φορέα που έχει στόχο να εκφοβίσει και να σπιλώσει αγωνιστές,  ενώ η  υβριστική  φρασεολογία και το απαξιωτικό ύφος του («έχουν ξεπεράσει  κάθε όριο και λογική») επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι η εν λόγω παράταξη («ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ), έχει αποσυνδεθεί από οποιαδήποτε αίσθηση συλλογικής αιδούς  και δημοκρατικής ευπρέπειας που διέπει το λόγο της αριστεράς. Επιπλέον,  επιβεβαιώνει  ότι είναι από καιρό προετοιμασμένη να παίξει το ρόλο του «συνδικαλιστικού μηχανισμού της υποταγής», χτυπώντας με   πρωτοφανή μανία  και ρίχνοντας  τόνους λάσπης σε όσους αντιστέκονται στη θηριωδία της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Μνημείο λαμπρό μάλιστα μιας τέτοιας αντίληψης αποτελεί η θέση της  εν λόγω παράταξης  για την αντίσταση των συνεπών αριστερών δυνάμεων  στο διάλογο της υποταγής που διεξήγαγε το ΥΠΕΠΘ: «Προφανώς, κάποιοι θεωρούν ότι η απόλυτη άρνηση, ο μηδενισμός, η απουσία ρεαλιστικής πρότασης καθώς και ο ‘τραμπουκισμός’, ως μέσα ακύρωσης διαδικασίας διαλόγου για τα ζητήματα της Παιδείας – αποτελούν την μόνη εφικτή λύση για τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν την Δημόσια Εκπαίδευση στη χώρα μας»(Η υπογράμμιση δική μας)
Όταν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση χαρακτηρίζεται ως «τραμπουκισμός», από μια παράταξη που θέλει τάχα να αναφέρεται και στην αριστερά!, τότε οι συνεπείς  αριστερές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες-ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά- να δείξουν τα μέτωπα της σύγκρουσης και να  προασπιστούν με όλες τις δυνάμεις τους  τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα.
Στα πλαίσια αυτής ακριβώς της  συνδικαλιστικής, ιδεολογικής και ηθικής δεοντολογίας, καταθέτουμε  αυτήν την «απάντηση» στο  λίβελλο του προέδρου και της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ στον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Γιατί το δικό μας συνδικαλιστικό και συλλογικό χρέος επιτάσσει να αντισταθούμε στον αρμαγεδώνα της κυβερνητικής πολιτικής που ισοπεδώνει τα  εργασιακά,  τα μορφωτικά ασφαλιστικά, και κοινωνικά δικαιώματα  και τις λαϊκές ελευθερίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ  ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.