3 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

Η κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας επέλεξε τη «σιδηρά πολιτική» των ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ-ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ και της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ εναντίον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, που διαμαρτύρονταν για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των συναδέλφων από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, των οποίων ο εργασιακός βίος… εκπνέει την 22α Μάρτη, όπως επιτάσσουν οι αντιλαϊκοί νόμοι των ληστρικών μνημονίων της λαϊκής αφαίμαξης και ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (28/2) το πρωί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, την ίδια στιγμή που έκανε υποκλίσεις στην Τρόϊκα -επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την προσήλωσή της στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας- υποδεχόταν… τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς με ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ-ΜΑΤ και ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, επιδιώκοντας απροκάλυπτα να εφαρμόσει την πολιτική της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και των λαϊκών αγώνων, τρομοκρατώντας, ρίχνοντας χημικά και χτυπώντας τους αγωνιζόμενους συναδέλφους.
Πρόκειται για την πολιτική της κρατικής βίας και καταστολής του λαϊκού κινήματος, την οποία εντείνει η κυβέρνηση της εγχώριας ολιγαρχίας, σε μια κατεύθυνση ΥΠΟΤΑΓΗΣ του εκπαιδευτικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος, εν όψει της εφαρμογής του βάρβαρου μέτρου της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ, όπως επιτάσσει το «νέο σχολείο» των ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων της αγοραίας γνώσης, της ταξικής απόρριψης, των ελαστικών μορφών της «αξιολογημένης» (!) απασχολισιμότητας.

·        ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
·        ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
·        ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
·        ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
·        ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.
·        ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΙΑ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
·        ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ - ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.
·        ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ.
·        ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!