12 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑ


ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
1. Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

Η συγκρότησή το Δ.Σ της ΕΛΜΕ σε σώμα πραγματοποιείται σε συνθήκες όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ντόπιας ολιγαρχίας (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΝΑΤΟ).Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εφαρμόζει τον πιο στυγνά αντιλαϊκό προϋπολογισμό μεταπολεμικά που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, επιβάλλει δεσμά νέο-αποικιακού ελέγχου στη χώρα και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία στο ντόπιο και ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο, εκμηδενίζει το λαϊκό εισόδημα και επιτείνει τα μέτρα εκφασισμού της κρατικής πολιτικής και ποινικοποίησης του λαϊκού κινήματος. Η ληστρική επέλαση του κεφαλαίου σαρώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των χαμηλών στρωμάτων, αλλά και τις εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών, ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά και τους μικρομεσαίους, καταργεί τις Σ.Σ.Ε. και την αργία της Κυριακής, οδηγεί στα ύψη την ανεργία (60% στους νέους) οδηγεί στη σύνθλιψη του μισθού, του μεροκάματου και της σύνταξης, αλλά και στην επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών. Επίσης, το αντιδραστικό ιδεολόγημα «των δυο άκρων» εξισώνει τους λαϊκούς αγώνες με την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και ποινικοποιεί τις λαϊκές διεκδικήσεις, όπως έδειξε η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ μας. Στόχος είναι η υποταγή του λαού στην πολιτική της πείνας, ανεργίας και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ανανεώνει το θεσμικό της οπλοστάσιο καθημερινά εναντίον των εκπαιδευτικών, όπως δείχνει η απόλυση των 2.550 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, η κατάργηση 52 ειδικοτήτων, ο αποκλεισμός από την εκπαίδευση 12.000 αναπληρωτών, ο αντιλαϊκός νόμος για το «Νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών, η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ, η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, τα μέτρα της πειθάρχησης. Η αντιλαϊκή επέλαση επιτάθηκε μετά την υπονόμευση των απεργιακών αγώνων από τις κυρίαρχες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ). Αυτό δείχνει η συγχώνευση τμημάτων και σχολείων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (30 μαθητές), η εδραίωση της ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, αφού η «αναγνώριση» της οργανικής θέσης θα γίνεται πλέον ανά σχολείο, ανάλογα με τις διαθέσιμες ώρες, με βάση το 12ωρο της ειδικότητας και τη δυνατότητα της σχολικής μονάδας να προσελκύει μαθητές-πελάτες, ενώ ο ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ 5 (!) ΣΧΟΛΕΙΑ... Ετοιμάζεται δηλ το ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ (άμεσα 4.000 υπαλλήλων και 27.000 το 2014), που θα καλύψει τη μαύρη τρύπα του δημοσιονομικού ελλείμματος. Την εργασιακή βαρβαρότητα αποτυπώνουν οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με τα προγράμματα «κοινωφελούς απασχόλησης» (!) του ΟΑΕΔ, μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και το καθεστώς της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ, που επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή τα περίφημα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ». Γιατί η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» θα οδηγεί σε μαζικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, λόγω των αυξημένων μετρήσιμων κριτηρίων (μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, διαρκής κατάρτιση κλπ), θα διαβαθμίζει τα σχολεία και θα κατηγοριοποιεί τους ελαστικώς απασχολούμενους εκπαιδευτικούς. Επίσης, όπως επιτάσσει το «νέο» ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ της πείνας -που μειώνει δραματικά τις αποδοχές μας (50% στους νεοδιόριστους)- ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ μας με την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ. Οι σύμβουλοι αναλαμβάνουν το ρόλο του ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ και οι διευθυντές το ρόλο του «MANAGER-ΕΛΕΓΚΤΗ» για την κατεδάφιση και των υπολειμμάτων των δικαιωμάτων μας, ενώ το περίφημο ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ παραπέμπει στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.

2. Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική αναπτύσσεται, αργά μα σταθερά, ένα μαζικό κίνημα. Όμως πολλά αναχώματα εγκλωβίζουν τις λαϊκές μάζες στη λογική της «ανάθεσης» στους «αριστερούς» και πολύχρωμους σωτήρες, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί ως εκφραστής της νέας σοσιαλδημοκρατίας, καταθέτει εντυπωσιοθηρικές προτάσεις μομφής της κυβέρνησης στη βουλή, υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους, αμερικάνους και ευρωπαίους, ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της ΚΟΜΙΣΙΌΝ, δίδοντας εξετάσεις «ιμπεριαλιστικής νομιμοφροσύνης», δηλ γίνεται εγγυητής της τήρησης της ληστρικής πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό και προσδένει τη χώρα με ακόμη πιο ασφυκτικά δεσμά εξάρτησης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Εξαπατά το λαό με προγράμματα καλού εξορθολογισμού του κράτους, ενώ στις ομοσπονδίες και τα Γ/θμια συνδ. όργανα που κυριαρχεί υποστέλλει τη σημαία των αγώνων, όπως στην ΟΛΜΕ.
Όμως η αντιλαϊκή αυτή πολιτική δεν... εξευγενίζεται ούτε «διορθώνεται» με καλές διαπραγματεύσεις μιας δήθεν φιλολαϊκής κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας», όπως υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του διαδόχου της σημερινής αντιλαϊκής κυβέρνησης, σπέρνοντας αυταπάτες για τη δυνατότητα της μετατροπής της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε σε σπίτι των λαών και της υπογραφής «καλύτερων» (!) μνημονίων, υιοθετώντας την πολιτική των υποκλίσεων στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και των ανοιχτών συμμαχιών με τα κόμματα, που βρίσκονται στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Πρόκειται για μια πολιτική που αποπροσανατολίζει το λαϊκό κίνημα στο όνομα της αριστεράς, καλλιεργεί τις εκλογικές αυταπάτες και εδραιώνει την αντίληψη της «ανάθεσης» της λύσης στους διάφορους πολύχρωμους εκπροσώπους της ολιγαρχίας, τη στιγμή ακριβώς που απαιτείται πολιτική οργάνωση του μαζικού κινήματος στην κατεύθυνση της ανυποχώρητης μαζικής ενωτικής πάλης ενάντια στην πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των ξένων Ιμπεριαλιστών προστατών τους, Ε.Ε-Δ.Ν.Τ. Εγκλωβίζει δηλ η ανοιχτά φιλοευρωπαϊκή και φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το λαϊκό κίνημα στην αποπροσανατολιστική λογική των δήθεν «βελτιωτικών προτάσεων και μεταρρυθμίσεων» μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που εδραιώνεται στη νομοτέλεια της ισοπέδωσης των λαϊκών κατακτήσεων για τη διασφάλιση των κερδών της πλουτοκρατίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.
Στη βάση αυτή, τονίζουμε ότι ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

3. ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ – ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

Θεωρούμε ότι το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει κάποια θετικά βήματα διεκδικητικού προσανατολισμού λόγω της υποχώρησης των δυνάμεων της Υποταγής (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ), οι οποίες εκπροσωπούνται στο Δ.Σ, με εμφανώς μειωμένες τις δυνάμεις τους (4η και 6η θέση αντιστοίχως). Ωστόσο δεν έχουν ακόμη ανατραπεί οι αντιλαϊκοί συσχετισμοί, ώστε να κυριαρχεί η ταξική γραμμή του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΟΓΙΚΉ ΔΥΝΑΜΗ, θέλει βέβαια να αναφέρεται στην αριστερά, στην πράξη όμως ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ πολλές μορφές της συλλογικής ταξικής πάλης, ανακαλύπτει τις εναλλακτικές προτάσεις ΑΠΟΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, όταν οξύνεται η αντιλαϊκή πολιτική, υπονομεύοντας το αγωνιστικο-απεργιακό και συνολικότερα συλλογικό κλίμα. Η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΥΠΗΡΕΤΉΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.
 Συμπορευόμενη σταθερά μέχρι τώρα με τις παρατάξεις της συναίνεσης (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), τόσο στη συγκρότηση του προεδρείου, όσο και στη συνολικότερη δράση του σωματείου, ακολουθεί σταθερά τη γραμμή της ταξικής συμφιλίωσης, επιμένοντας στην αποπροσανατολιστική αρχή της... ΣΥΝΘΕΣΗΣ (!) των διαφορών. Σταθερά επίσης εμμένει στη θέση ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, της κατανομής δηλαδή των αξιωμάτων, με βάση τα ποσοτικά (!) κριτήρια της εκλογικής καταγραφής, και όχι με βάση τα πολιτικά κριτήρια της καταδίκης του συναινετικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Και όποτε κάνει προτάσεις «αριστερού» προεδρείου, στην ουσία θέλει να εξωραϊσει τη φιλοευρωπαϊκή, φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική που ακολουθεί, συγκαλύπτοντας τη συναίνεσή της στα βαθύτερα αίτια της διαμόρφωσης της αντιλαϊκής πολιτικής, που είναι η ντόπια ολιγαρχία και οι ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της, ευρωπαίοι και αμερικάνοι.

4. Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΡΗΣΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Αυτή τη διαχειριστική αντίληψη αντιπάλεψε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ως συνεπής αριστερή παράταξη, που ΑΝΕΔΕΙΞΕ απέναντι στην αντιλαϊκή επέλαση την αναγκαιότητα των ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, αντικρούοντας στην πράξη την ηττοπάθεια, καταγγέλλοντας την υποταγή και καταθέτοντας αδιάλειπτα όλες τις δυνάμεις της για την ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ των βάρβαρων μέτρων και την κατοχύρωση των εργασιακών, μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας,
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την αντίθεσή μας απέναντι στην «αριστερή» συναίνεση, δηλώνουμε τα εξής: 1) ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΜΕ σθεναρά στην υπονομευτική πρόταση της «αριστερής» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, που είχε την απόλυτη συμφωνία της ΠΑΣΚ, για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (!), καταγγέλλοντας την «αριστερή» συμμόρφωση στο νέο καθεστώς της ισοπέδωσης των συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων, 2) Στη συγκρότηση του Προεδρείου πέρυσι ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, που κατέθεσε αρχικά την πρόταση για «αριστερό» προεδρείο -συγκαλύπτοντας τη διαχειριστική της ταυτότητα και τη σταθερή συμπόρευση της με τον Υποταγμένο συνδικαλισμό (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) για πολλά χρόνια, για να τη μετατρέψει αμέσως μετά σε πρόταση «αναλογικού προεδρείου», καλώντας την ΠΑΣΚ να πάρει ξανά τη θέση του γραμματέα (!). Τέτοιο «αριστερό» περιεχόμενο έχει η πολιτική της ταυτότητα, που παραμένει «κριτικά» συναινετική, και σταθερά φιλο-ευρωπαϊκή, δηλ. φιλοϊμπεριαλιστική. Η ανυποχώρητη στάση μας απέναντι στη γραμμή, ουσιαστικά, της ταξικής συμφιλίωσης ακύρωσε την… πολύχρωμη συγκατοίκηση στο προεδρείο, αναδεικνύοντας την ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΑΣΠΣΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ανάγκη που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, με την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ των αγώνων από τις κυρίαρχες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ). 3) Εν όψει της έντασης της επίθεσης (αύξηση ωραρίου, απολύσεις, θεσμική καταιγίδα κλπ), και της ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, αναλάβαμε τις ευθύνες μας, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ 5/ΜΕΡΩΝ στη Γ.Σ. και αναδεικνύοντας την ανάγκη της ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. Πήραμε μάλιστα την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ συγκεκριμένου ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ για την προάσπιση αυτής της σχέσης. Όμως η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, σαν έτοιμη από νωρίς για την ΥΠΟΤΑΓΗ και την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ των αγώνων, ενώ τα μέλη και τα στελέχη της πρωτοστάτησαν στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας και της υποχώρησης, με αποτέλεσμα η Γ.Σ, να αποφασίσει λευκό (!). Η κυρίαρχη ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, την κρίσιμη στιγμή, έδωσε πάλι εξετάσεις «αριστερής» προσαρμογής στην πολιτική της καταστολής και τρομοκρατίας, ακολουθώντας τη συνολικότερη γραμμή του χώρου της. Γιατί στη Γ.Σ. της ΟΛΜΕ η «αριστερή» ΣΥΝΕΚ, μαζί με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, συγκρότησαν μπλοκ αποπροσανατολισμού, ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ τους αγώνες, με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ στη Γ.Σ., καταθέτοντας πρόταση που αποσύνδεε την απεργία από την άρση της επιστράτευσης. Μάλιστα η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, συγκάλυψε αυτή τη μεθόδευση και παραπληροφόρησε τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, αποκρύπτοντας την ξεκάθαρη πρόταση της εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την σύνδεση της απεργίας με την άρση της επιστράτευσης. 4) ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με στόχο την ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, καλώντας τους συναδέλφους σε έμπρακτη αντίσταση στην ποινικοποίηση, ενώ η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ από τη θέση του προεδρείου, με πολλή δυσκολία παρακολουθούσε, αρνούμενη για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει στην πράξη την αντίθεση που πολλαπλώς διατρανώνει φραστικά. Αντίθετα, εμείς θεωρούμε ότι τα μέτρα τρομοκράτησης καταργούνται στην πράξη με τη συλλογική πάλη. 5) Σε όλη τη διάρκεια ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ καταθέσαμε τις δυνάμεις μας για την ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ των βάρβαρων μέτρων ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, της κατάργησης των τομέων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Αντισταθήκαμε στη λογική του διαχωρισμού των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ έδειχνε όχι μόνο ανοχή, αλλά και αποδοχή πολλών αντιδραστικών θέσεων του συντεχνιακού συνδικαλισμού, που ανοιχτά καλούσε σε συναντήσεις με βουλευτές και με στελέχη της κυβέρνησης, ενώ κατέθετε προτάσεις που υπονόμευαν το συλλογικό κλίμα, καλλιεργώντας υπόνοιες ακόμα και για τη σκοπιμότητα της ομοσπονδίας μας. Εμείς ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ανοιχτά στη διασπαστική δράση και καλούσαμε σε ενωτική πάλη στην ΕΛΜΕ. 6) Υποστηρίξαμε εξ αρχής την ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Περιφερειακής Διεύθυνσης, καταθέτοντας προτάσεις για ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ και Γ.Σ., εστιάζοντας στην ανύψωση της αγωνιστικής διάθεσης, με πανώ, συγκεντρώσεις, ομάδες περιφρούρησης και συλλαλητήρια, δίδοντας ταξική κατεύθυνση στον αγώνα, την ίδια στιγμή που η ΕΚΠΑΙΔ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.. ευλογούσε τα συντεχνιακά συνθήματα, τα οποία αποδυνάμωναν τον αγώνα. 7) Καταθέσαμε προτάσεις για ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ, καλώντας τους συναδέλφους να μην κάνουν δηλώσεις,, ενώ η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ από τη θέση του ΠΥΣΔΕ έδινε κατευθύνσεις υποταγής. 8) ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ γονέων, μαθητών στη διάρκεια του καλοκαιριού αναδεικνύοντας την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα (νέο λύκειο, μαθητική απόρριψη, κατάργηση τεχνικής εκπαίδευσης κλπ), ενώ τα μέλη της ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εστίαζαν σε εντυπωσιοθηρικές παρουσίες, κυρίως, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποβαθμίζοντας διαχρονικές μορφές συλλογικής πάλης. 9) Πήραμε την πρωτοβουλία του συντονισμού με τους απολυμένους της ΕΡΑ, των ΟΤΑ κλπ, καταθέτοντας στη Γ.Σ. συγκεκριμένο πλαίσιο κοινής δράσης, που ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, και δεχτήκαμε πολεμική από εκπροσώπους της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤ. και της Αριστερής Παρέμβασης-Συσπείρωσης, που ουσιαστικά ήθελαν να Ακυρώσουν το ψηφισμένο πλαίσιο, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ το ζήτημα της ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ και καλλιεργώντας τη λογική της «αριστερής» συναίνεσης. 10) Καταθέσαμε πρόταση για ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ και μετατροπή του 3ου Λυκείου σε κέντρο ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ, στοχεύοντας στην οργανωμένη συλλογική δράση, ενώ η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, που δημιουργούν συνθήκες διάχυσης του αγωνιστικού κλίματος και αναποτελεσματικότητας των αγώνων.11) Με την έναρξη της σχολικής χρονιά και την επίταση της αντιλαϊκής καταιγίδας, εστιάσαμε τη δράση μας στο αίτημα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Καταθέσαμε την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, που βρήκε την άμεση και θερμή αποδοχή της καθολικής πλειοψηφίας της βάσης και αποκαλύψαμε την αποπροσανατολιστική γραμμή της «αριστερής» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤ-ΔΙΚΤΥΟΥ, που αρχικά δεν ξεδιπλώθηκε, μπροστά στο αναζωογονημένο κλίμα της Γ.Σ. Δεν άργησε όμως να ξεδιπλωθεί στην πιο επικίνδυνη -για τη μαζική δράση- στιγμή με την υπονομευτική πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟ (!). πρόταση διασπαστική, αντισυλλογική και ακυρωτική κάθε δημοκρατικής και καταστατικής δεοντολογίας. ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΑΜΕ σθεναρά στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των θιασωτών της «αριστερής διαχείρισης» και ζητήσαμε από το σώμα της Γ.Σ. να τις απορρίψει, το οποίο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.12) Αναδείξαμε την ανάγκη του ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, αντιπαραθέτοντας στη λογική της ήττας και της ψηφοθηρικής αντίληψης - που σταθερά υπηρετεί η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ τη δυναμική της συλλογικής πάλης και νίκης, συμμετέχοντας στα κλιμάκια ενημέρωσης, αλλά και σε κάθε μέσο προώθησης των συλλογικών αρχών πάλης. 13) Στην παρέλαση για την 28Η ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ πήραμε την πρωτοβουλία της ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του σωματείου στη βάση της καταγγελίας του ιμπεριαλισμού-φασισμού, ενώ η ΕΚΠΑΙΔ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ τηρούσε τη διγλωσσία μεταξύ αυτού του πλαισίου δράσης του σωματείου και εκείνου του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΎ, στο οποίο συμμετείχε, χωρίς ποτέ να έχει ληφθεί απόφαση (Δ.Σ ή ΓΣ) για συμμετοχή σε ένα τέτοιο όργανο που ανάμεσα στα άλλα, αναφερόταν στην «κατοχή» και όχι στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και επομένως ακύρωνε το ψηφισμένο πλαίσιο δράσης και πρακτικής του σωματείου.14) ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» προτείναμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (κήρυξη στάσης εργασίας, πρόσκληση επιτροπής αγώνα και συνδέσμων, συγκέντρωση συναδέλφων και φορέων) για την ΑΚΥΡΩΣΗ τους. Για τη μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, καταθέσαμε πρόταση για αγωνιστικό πανώ της ΕΛΜΕ και καλέσαμε την «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ από τη θέση του προεδρείου να ζητήσει δεύτερη 3ωρη στάση από την ΟΛΜΕ. Όμως έδειξε τη γνωστή ολιγωρία, με αποτέλεσμα την ώρα της μαζικής διαμαρτυρίας, μετά από πίεση δική μας, να κάνει τάχα προσπάθειες επικοινωνίας με την ΟΛΜΕ, που αποδείχτηκαν άκαρπες. Ωστόσο, η μη πραγματοποίηση των σεμιναρίων αποτέλεσε ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ στον αγώνα μας ενάντια στην ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ, που δείχνει την πραγματική δυναμική μας.

4. Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

 Η ΠΑΣΚ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, πιστή στις παραδόσεις της. ΑΠΕΙΧΕ από τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων στα ΕΠΑΛ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τις 5/μερες απεργίες του Μαΐου. ΑΡΝΗΘΗΚΕ την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην ποινικοποίηση, συμμετέχοντας στις πραξικοπηματικές διαδικασίες της Γ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ μας έκανε πολεμική (!) για τη μαζική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το σπάσιμο της επιστράτευσης. ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ στη μεγάλη ΑΠΕΡΓΙΑ του Σεπτέμβρη (48 απεργία). ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ με πάθος την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΡΓΙΑΣ των εκλογών. ΑΓΝΟΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ και κάθε μέσο ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ που καταθέσαμε για ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΥΣΙΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ του νομού μας. ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ το συνέδριο της ΟΛΜΕ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ, ενώ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ως ΘΕΑΤΗΣ(!) τη διαμαρτυρία για τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Επίσης, η κυβερνητική ΔΑΚΕ ως στυλοβάτης της αντιλαϊκής πολιτικής τήρησε αντίστοιχη στάση ΑΠΟΧΗΣ και ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ του αγωνιστικού κλίματος στις συλλογικές λειτουργίες της ΟΛΜΕ και επιλέγοντας το ρόλο του παρατηρητή στη δράση της ΕΛΜΕ μιας και δεν εκπροσωπήθηκε πέρυσι στο Δ.Σ., ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά που συμμετείχε στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ προέταξε.. με πάθος μόνο το αίτημα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ και γενικά της ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, μετατρεπόμενη σε προπομπό των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων. Σταθερά βάζει αναχώματα στους αγώνες, όπως έδειξε η υποταγή της σε συνθήκες ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ενώ έγινε πρωτεργάτης στη διαδικασία ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΙΩΝ (Μαΐου-Σεπτεμβρίου), όντας συνδ, στήριγμα της αντιλαϊκής κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.

5. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ.

Από τη θέση του ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ δηλώνουμε ότι -παρά τα βήματα απεγκλωβισμού της βάσης από τις κυρίαρχες παρατάξεις της υποταγής, ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, σταθερά και αδιάλειπτα προασπίζεται την ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ο οποίος ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ με τη συνεχή και αταλάντευτη πάλη ενάντια στην πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ).ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, που, όπως αναλύθηκε παραπάνω, είναι οριοθετημένη ιδεολογικο-πολιτικά στην κατεύθυνση της «αριστερής» διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ:

1)      ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, δίδοντας βαρύτητα στην ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
2)      ΚΑΤΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
3)      ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ
4)      ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΩΜΑ.
5)      ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ», που εδραιώνονται στη λογική της... κατανομής των αξιωμάτων, με βάση τα εκλογικά ποσοστά και ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
6)      ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των συναδέλφων στην ΕΛΜΕ, ώστε το σωματείο να μετατραπεί σε συλλογικό μέσο πάλης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ. Επιπλέον θα στοχεύσουμε στο ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ λογική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ και των ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ.

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ:

ü ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ).
ü ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ü ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΑΠΌΛΥΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ.
ü ΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (π.χ. τομέας υγείας) ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΒΆΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.
ü ΤΗΝ ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ!