1 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ...ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Συνάδελφοι, σε μια εποχή επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας, σε μια εποχή δηλαδή που η λαϊκή συσπείρωση και ενότητα είναι απαραίτητος όρος για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων, μια ομάδα συναδέλφων αποφάσισε να λειτουργήσει διασπαστικά, αλλά και παράλληλα αποπροσανατολιστικά για την αριστερή βάση του σωματείου μας, ΣΥΓΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Η Νεοεμφανιζόμενη παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση», όχι μόνο δεν έχει ενδοιασμό στη χρήση του τίτλου της δικής μας παράταξης (τονίζουμε ότι ο βασικός φορέας του νοήματος σε ένα ονομαστικό σύνολο είναι το ουσιαστικό και όχι το επίθετο), αλλά επιπλέον στοχεύει να ΨΑΡΕΨΕΙ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, στην κατεύθυνση να καρπωθεί εκλογικά τη δράση, την ιστορία και την αγωνιστική μας παρουσία τόσα χρόνια στο σωματείο και ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα.
Πρόκειται για απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και έξω από έννοια ηθικής και πολιτικής αρχής του λαϊκού κινήματος προσπάθεια υφαρπαγής τίτλων και αγωνιστικών καταθέσεων στο μαζικό κίνημα, τακτική, που προσβάλλει όχι μόνο τις βασικές αρχές της δημοκρατίας του κινήματος, αλλά και τη νοημοσύνη των συναδέλφων, αφού η συγκεκριμένη κλοπή του τίτλου στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την εκλογική βάση και ταυτόχρονα να συσκοτίσει την εικόνα και την αδιάλειπτη -και πάντα ανοιχτή και δημόσια- δράση της παράταξής μας.
Η ομάδα των συναδέλφων, που ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΜΑ «ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ» και άλλα διαχειριστικά αιτήματα, αντίστοιχα με εκείνα των πολιτικών δυνάμεων της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, καλά θα κάνει να πάρει την ευθύνη των λεγομένων της και ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΙΤΛΟ, στηρίζοντας και προβάλλοντας τις θέσεις του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη δική της …φορεσιά και όχι τη φορεσιά άλλων.
ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ …ΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ, ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ.
 Στην περίοδο της όξυνσης της πιο αποκρουστικής πολιτικής, που επιβάλλει ενάντια στο λαό η οικονομική ολιγαρχία και οι ξένοι Ιμπεριαλιστές προστάτες της (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΝΑΤΟ), η παράταξή μας, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, έχει ένα και μοναδικό στόχο: τη διασφάλιση της συλλογικής ενότητας και πάλης ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό, που αφαιμάσσει το εισόδημα και ισοπεδώνει τις εργατο-λαϊκές κατακτήσεις.
Χαρίζουμε τους …άνομους στόχους και τις πονηριές της τακτικής στους ζηλωτές της πολλαπλώς καταστροφικής για το κίνημα τακτικής του αποπροσανατολισμού, τακτική που υπονομεύει την εμπιστοσύνη της βάσης στη συλλογική πάλη, τη στιγμή που αυτή έπρεπε να ενισχύεται.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ -Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.