3 Απριλίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΕΠ.ΑΝ.Α.Ε) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΕΠ.ΑΝ.Α.Ε) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ,

  • ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.

  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των απεργών στην ανακύκλωση ΕΠ.ΑΝ. Α.Ε. στο δήμο Ηρακλείου, οι οποίοι από την 29η Μάρτη αγωνίζονται με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, για να αποκρούσουν τα βάρβαρα μέτρα της επιπλέον ΜΕΙΩΣΗΣ των αποδοχών τους κατά 22%, των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και των ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ της εργασιακής δουλείας, που επιβάλλουν οι εργοδότες («ΗΛΕΚΤΩΡ» Α.Ε, «Ελληνική Εταιρία αξιοποίησης της Ανακύκλωσης» Α.Ε. κλπ), στη βάση των δυσβάστακτων αντιλαϊκών μέτρων που επιτάσσουν τα Μνημόνια της λαϊκής Υποδούλωσης, τα οποία συνυπογράφουν οι δυνάμεις του μαύρου κυβερνητικού μετώπου (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) και οι σύμμαχοί τους, με τη στήριξη των προστατών και κηδεμόνων τους, ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Στο τοπίο της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής -που διαμορφώνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της ντόπιας πλουτοκρατίας, με την υποστήριξη των Ιμπεριαλιστών προστατών τους- οι μεγαλο-επιχειρηματίες εργοδότες επιδεικνύουν τη στυγνότητά τους, με τον πιο αποκρουστικό τρόπο. Απαιτούν από τους εργάτες στον τομέα της καθαριότητας, που -ανάμεσα στα άλλα- είναι εκτεθειμένοι σε πολλαπλές απειλές, να απασχολούνται ευέλικτα με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Γιατί ο μισθός των 750€ φαντάζει υψηλός και πρέπει...να μειωθεί δραματικά, για να φτάσει το επίπεδο των μισθών της Βουλγαρίας, όπως κυνικά διακηρύσσουν οι διάφοροι και πολύχρωμοι εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού.

Στην ίδια βάση, το επιχειρηματικό κεφάλαιο απαιτεί «παράδοση άνευ όρων» από τους εργαζόμενους, αφού δεν αναγνωρίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καλεί τους εργάτες να υπογράψουν τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης και ληστείας των κατακτήσεών τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα επεχείρησε να διασπάσει τους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενο και την… ακινησία της διοίκησης του Ε.Κ.Η. (ΠΑΣΚΕ), η οποία -μετά από πίεση των εργαζομένων- αναγκάστηκε να προκηρύξει 24ωρες απεργίες στο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη του Ηρακλείου.

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ-ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ.

  • ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καμία Μείωση στις ήδη δραματικά χαμηλές αποδοχές των εργαζομένων στην Ανακύκλωση.

  • Καμία Απόλυση-Σταθερή Εργασία.

  • Καμία Ατομική Σύμβαση μεσαιωνικού χαρακτήρα εκμετάλλευσης.


ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ।