1 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα σε Γ.Σ. στις 2 Φλεβάρη στο 3ο Λύκειο


  • ΌΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (2 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30μμ στο 3ο Λύκειο), ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΥΓΝΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ, ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

  • ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ-ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

  • ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ), ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΡΟΥΣ ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμο, εξαπολύει νέα λυσσαλέα επίθεση στα εργατο-λαϊκά στρώματα, στην κατεύθυνση της υπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου ιμπεριαλισμού, επιβάλλοντας πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρα, που αφαιμάσσουν το λαϊκό εισόδημα, μετατρέπουν το μισθό σε επίδομα -με το νέο αντιλαϊκό μισθολόγιο της λαϊκής εξαθλίωσης- απελευθερώνουν τις απολύσεις (1.200.000 άνεργοι), γενικεύουν την ελαστική και απλήρωτη απασχόληση, καταργούν τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, ιδιωτικοποιούν την εκπαίδευση και σαρώνουν ακόμη και τις βασικές μορφωτικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, ενώ μετατρέπουν την περίθαλψη σε...πολυτέλεια των λίγων και τη σύνταξη σε επίδομα πρόνοιας.

Η αντιλαϊκή καταιγίδα, που επιβάλλουν από κοινού οι συνασπισμένες πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, με τη στήριξη των Ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. -στη βάση της πραγματικής κρίσης του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος- αποδεικνύει το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και στην οικονομική ολιγαρχία που τον ιδιοποιείται, η οποία επιβάλλει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, αμάθειας, σκοταδισμού και πείνας στην εργατική τάξη και συνολικά στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, προκειμένου να αυξάνει διαρκώς την κερδοφορία της, στις συνθήκες ενός αδυσώπητου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Στη βάση ακριβώς αυτού του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της ανισομετρίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η ξενόδουλη και υποτελής ελληνική αστική τάξη «παρέχει γη και ύδωρ» στους Ιμπεριαλιστές προστάτες της, καταργεί κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και κρατικής κυριαρχίας και υπογράφει τα Υποδουλωτικά Μνημόνια που χαλκεύουν νέα δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, τείνοντας να μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο.

Η συνασπισμένη κυβέρνηση της εγχώριας ολιγαρχίας, εναρμονισμένη απόλυτα με τις επιδιώξεις των ξένων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, θεσπίζει τη λυσσαλέα επίθεση ενάντια στον εχθρό-λαό, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, επιβάλλει τα επιχειρησιακά και ατομικά σύμφωνα εργασιακής σκλαβιάς, την ίδια στιγμή που αυξάνει τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου και ανεβάζει το δημόσιο χρέος στα 375 δις…. και το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 10% του ΑΕΠ, με το νέο σύμφωνο της λαϊκής υποδούλωση, στην κατεύθυνση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ενίσχυσης των επιχειρήσεων…

Στην κατεύθυνση της επιβολής των δυσβάστακτων αντιλαϊκών μέτρων, το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο βρίσκει αρωγό και πρόθυμο σύμμαχο τον υποταγμένο συνδικαλισμό (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα ιστορική φάση, βάζει ανοιχτά και προκλητικά πλάτη στη λυσσαλέα επίθεση. Χαρακτηριστικό δείγμα υποταγμένου, εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελεί η ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε, που προσέρχεται στο «διάλογο» της απάτης, με μοναδικό στόχο να ...ευλογήσει το σφαγιασμό και των τελευταίων υπολειμμάτων των εργατικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που οι εργάτες της «Χαλυβουργίας Α.Ε», οι απεργοί των super market «Αριάδνη» και των Μ.Μ.Ε, αλλά και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι δείχνουν το δρόμο του ΤΑΞΙΚΟΥ-ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, επιβεβαιώνοντας με την μαζική τους δράση ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρατάξεις της συναίνεσης στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα αποτελούν ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ και για αυτό το λόγο πρέπει να παραγκωνιστούν από τη ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, που οφείλει να οργανωθεί στα σωματεία της και να τα μετατρέψει σε ισχυρά συλλογικά μέσα πάλης και διεκδίκησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ.