8 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

  • ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.


ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ-ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.


Συνάδελφοι, η πολιτική της Λαϊκής Εξαθλίωσης, Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Εθνικής Υποτέλειας που επιβάλλει η λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – και υποστηρίζεται πλέον απροκάλυπτα και από τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας (Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΔΗ.ΣΥ.), έχει ως στόχο την ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων και εργατικών κατακτήσεων και την κατάργηση κάθε έννοιας εθνικής και πολιτικής κυριαρχίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η μέχρι τώρα μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – στην υπηρεσία της κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και με αίτημα την προώθηση των ξένων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων – ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, επιδιώκοντας να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, όπως επιβεβαιώνουν παραστατικά τα φαινόμενα της αστυνομοκρατίας, αστυνομικής βίας και καταστολής των μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων.

Στα πλαίσια αυτά, το ΥΠΕΠΘ – στην υπηρεσία της πολιτικής της πολιτικής καταστολής και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών – επιχειρεί να εγκαινιάσει μια νέα πολιτική τρομοκράτησης και απομαζικοποίησης του συνδ. κινήματος, μέσα από τις διώξεις των συναδέλφων-αγωνιστών: Μπάμπη Κόκλα, Παντελή Βαϊνά, Παύλου Αντωνόπουλου, το Σάββα Σάββα και Κώστα Τουλγαρίδη. Σε αυτή τη λίστα των διώξεων εντάχθηκε πρόσφατα και ο συνάδελφος Δημήτρης Μαντζουράτος από την Κεφαλονιά, επειδή όπως επιτάσσει η αρχή της ταξικής αλληλεγγύης των εργαζομένων – προασπίστηκε το αναφαίρετο δικαίωμα στη σταθερή εργασία που έχουν οι εργαζόμενοι στα σπήλαια του νησιού, οι οποίοι εξωθούνται στην απόλυση και την ανεργία.

Είναι προφανές ότι – με το σύνολο αυτών των διώξεων – στο στόχαστρο τίθεται «ο εχθρός-λαός», ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, οι λαϊκές δημοκρατικές κατακτήσεις και οι μαζικοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Εμπορευματοποίησης της γνώσης, της Φτώχειας-Ανεργίας-Υποτέλειας-Χρεοκοπίας, που επιβάλλουν σήμερα από κοινού τα αντιδραστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ), που λειτουργούν ως δεκανίκια του Ιμπεριαλισμού και εκφραστές των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.).

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ-ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.