15 Νοεμβρίου 2011

Να τιμήσουμε την παλλαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 με το ενωτικό λαϊκό μέτωπο αντίστασης ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ

Να τιμήσουμε την παλλαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 με το ενωτικό λαϊκό μέτωπο αντίστασης ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Συνάδελφοι, 38 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ‘73, ο Αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί τα εργατο-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας, που μέχρι τώρα εφάρμοζε, με τη στήριξη των πολύχρωμων συμμάχων της, η μονοκομματική και λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να βρει τη συνέχειά της στη «ΝΕΑ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ!» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!, με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, που είναι η συνασπισμένη έκφραση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ των Ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Αυτή η στυγνά αντιλαϊκή κυβέρνηση του αντιδραστικού συνασπισμού των κομμάτων, που βρίσκονται στην υπηρεσία του ξένου Ιμπεριαλισμού και της εγχώριας ολιγαρχίας, καλείται, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, να εφαρμόσει την υποδουλωτική συμφωνία τα δυσβάστακτα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου.

Έρχεται να επιβάλει ΑΚΟΜΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ, σε ένα ήδη δραματικό για τα λαϊκά στρώματα τοπίο πείνας, ανεργίας (1.200.000 οι άνεργοι), απολύσεων, αποδόμησης του παραγωγικού ιστού, εμπορευματοποίησης της γνώσης,εδραίωσης του σχολείου της αγοράς, διάλυσης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, μέσα σε ένα τοπίο αδιαμφισβήτητης πολιτικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Αυτή η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της τρομοκρατίας που επιβάλλει από κοινού το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ, εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, με τη θηριωδία του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, μετατρέπει τη σταθερή εργασία σε..πολυτέλεια, ερημώνει την ύπαιθρο και την αγροτιά, διαλύει τους μικρομεσαίους, την ίδια στιγμή που εξαναγκάζει τη νεολαία σε μετανάστευση, παραδίδει σε... τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου, ντόπια και ξένα, και φορτώνει τους πολίτες με δυσβάστακτα χαράτσια, εξωθώντας τους στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.

Η βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΈΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, αλλά και των παλιότερων γενεών, αφού εμπορευματοποιεί πλήρως τη γνώση, ιδιωτικοποιεί το πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε παράρτημα των επιχειρήσεων, ενώ θεσπίζει και στην πράξη προωθεί το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, της ευέλικτης ηλεκτρονικής (!) πληροφόρησης και απασχόλησης, που ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους, ενώ στην πράξη ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ μονίμων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, στην αλυσίδα αυτών των δυσβάστακτων αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να προσθέσουμε τη νέα ζοφερή πραγματικότητα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, μέσω της προκλητικά αντιλαϊκής και ξενόδουλης πολιτικής που επιβάλλουν από κοινού οι δυνάμεις του ξένου Ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλο-αστικής τάξης, έτσι ώστε η απροκάλυπτη πολιτική της κηδεμονίας, των υποδείξεων και των… συμμορφώσεων προς τα ξένα Ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στην ουσία, να διαμορφώνει πρόδηλα ένα καθεστώς ξενοκρατίας, που επιτρέπει την άμεση και ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών κέντρων στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και χαλκεύει δεσμά νέο-αποικιακού ελέγχου στη χώρα μας.


  • Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική της ξενοδουλείας-ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας.

  • Απέναντι στην πολιτική της πείνας-ανεργίας-λαϊκής εξαθλίωσης, όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να αντιτάξουμε το αντιστασιακό μήνυμα και τη συλλογική αντιϊμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική πάλη, που δίδαξε ο ηρωικός παλλαϊκός ξεσηκωμός το Νοέμβρη του ‘73.


  • Το πολυτεχνείο ζει και καθοδηγεί τους αγώνες και τη δράση μας για ψωμί-δουλειά-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

  • Το πολυτεχνείο ζει στους δικούς μας ενωτικούς-συλλογικούς αγώνες ενάντια στην ξενόδουλη πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, της φτώχειας-απομώρφωσης-ανεργίας και παράδοσης της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου.

  • Ζει στον καθημερινό και ανυποχώρητο αγώνα του λαού μας για ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής που ισοπεδώνει εργασιακά-μορφωτικά και κυριαρχικά δικαιώματα.

  • Το πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι όταν ο λαός πολεμά ενωμένος-αδελφωμένος και αποφασισμένος, νικά.

  • Η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν είναι ανίκητη.

  • Η πολιτική της πείνας και της ανεργίας μπορεί να ανατραπεί από το ενωτικό-λαϊκό-μαζικό κίνημα.