2 Μαρτίου 2011

Να αντισταθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη


Να αντισταθούμε στα ιμπεριαλιστικά
σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα του λαού της Λιβύης ενάντια στο καθεστώς για την κατάκτηση των αναφαίρετων πολιτικών, κοινωνικών και κυριαρχικών του δικαιωμάτων.

Το λαϊκό αυτό ξεσηκωμό για οικονομικές διεκδικήσεις και πολιτικές ελευθερίες αξιοποιούν σήμερα οι Ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις, για να επέμβουν στην περιοχή.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση τονίζει ότι οι Ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ετοιμάζουν το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα της ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ στη Λιβύη, στο όνομα δήθεν της «σωτηρίας (!)» του λαού της, στην πραγματικότητα όμως για τη διασφάλιση της επικυριαρχίας τους στην περιοχή και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της.

Η νέα «ανθρωπιστικού χαρακτήρα» Ιμπεριαλιστική Επέμβαση που ετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., με τις ευλογίες του Ο.Η.Ε, στη Λιβύη – όπως εκείνη ενάντια στον Ιρακινό, Παλαιστινιακό, Αφγανικό λαό κλπ – επιβεβαιώνει ξανά τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που θα οδηγήσει σε νέο λουτρό αίματος το χειμαζόμενο λαό της Λιβύης και σε νέα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας, δημιουργώντας νέους όρους ΑΝΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ σε όλη τη φλεγόμενη αραβική ζώνη.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα αξιοποιηθεί ξανά η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ως πολεμικό ορμητήριο ενάντια στο λαό της Λιβύης, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη των συμμάχων της, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, ετοιμάζεται ξανά να «προσφέρει γη και ύδωρ» στους Ιμπεριαλιστές για την «ανθρωπιστική» σφαγή του Λιβυκού λαού. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσφέρει και «τους Καλούς Λιμένες» στη νότια Κρήτη για τον ελλιμενισμό των Νατοϊκών πολεμικών πλοίων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ.

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.

  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
2010-3-2-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.