24 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (25-11) ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απόλυτα προσηλωμένη στους στόχους της ληστρικής πολιτικής της – που ισοπεδώνει μορφωτικά, εργασιακά, κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, αφαιμάσσει το λαϊκό εισόδημα και καταργεί θεμελιώδεις λαϊκές ελευθερίες και κατακτήσεις – θεμελιώνει την αποκρουστικά αντιλαϊκή πολιτική της ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Για το λόγω αυτό δε διστάζει να… στείλει, παράτυπα και αντιδεοντολογικά, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ (!) στο διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «φωτογραφίζοντας» όλο το ποινικό θεσμικό οπλοστάσιο, που ψήφισε η ίδια και η προκάτοχή της κυβέρνηση της Ν.Δ, επιδιώκοντας να μετατρέψει τη διοίκηση της εκπαίδευσης σε μηχανισμό ποινικοποίησης, πειθάρχησης και τρομοκράτησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το μαζικό και πολιτικοποιημένο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, που με τις κινητοποιήσεις του, τις πορείες, τις καταλήψεις και τα αιτήματά του ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, με τη συνήθη δηλαδή πολιτική της καταστολής, της πειθάρχησης, της τρομοκράτησης, που ταιριάζει σε μια κυβέρνηση-υπηρέτη του μονοπωλιακού κεφαλαίου, εθελόδουλα προσηλωμένη στις επιταγές των Ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.).

Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του... επικαιροποιημένου ...Μνημονίου της υποδούλωσης των λαϊκών στρωμάτων στα αιτήματα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, εκφράζονται στο χώρο της εκπαίδευσης με:


  • Την κατάργηση των αθλητικών και – στη συνέχεια – όλων των σχολείων καλλιτεχνικής παιδείας (μουσικών, καλλιτεχνικών κλπ).

  • Τη συγχώνευση σχολικών μονάδων.

  • Τη δημιουργία του «καλλικρατικού σχολείου» της αποκεντρωμένης υποχρηματοδότησης, της ελαστικής απασχόλησης και των ανταποδοτικών τελών.

  • Την κατάργηση του βασικού μορφωτικού κορμού (θετικών και κοινωνικών επιστημών) στο αντιδραστικό, μεσαιωνικό «νέο σχολείο».

  • Την μετατροπή του Πανεπιστημίου σε Επιχείρηση, με τον αντιλαϊκό «νόμο-πλαίσιο».

  • Τη μετατροπή του μισθού σε επίδομα, με τη δραματική μείωση των αποδοχών, μέσω του αντιλαϊκού «νέου» μισθολογίου.

  • Την κατάργηση της μονιμότητας, της οργανικής θέσης και σταθερής εργασίας.

  • Την εμπορευματοποίηση της υγείας και τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΥΓΝΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ



Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔ. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ