22 Νοεμβρίου 2010

Γεκινή Συνέλευση Τρίτη २३ Νοέμβρη 2010


ΌΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-11 7:30μ.μ ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ «ΝΕΟ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στις 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και τις επιταγές των Ιμπεριαλιστικών κέντρων, έρχεται – με τα νέα στυγνά αντιλαϊκά μέτρα – να ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ και τα υπολείμματα των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της Παιδείας, ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ και προσφέροντας ως… «φιλέτο» στους Ιδιώτες τα Πανεπιστήμια και συνολικότερα την γ/θμια εκπαίδευση, στην κατεύθυνση της άμεσης υπηρέτησης των επιχειρηματικών αναγκών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ετοιμάζει και το «νέο αντιδραστικό μοντέλο του σχολείου», με το οποίο:

  1. αναιρεί τις βασικές μορφωτικές κατακτήσεις, αφού καταργεί ουσιαστικά το βασικό πυρήνα των θετικών μαθημάτων, της γλωσσικής και ιστορικο-κοινωνικής παιδείας, ετοιμάζοντας τη νέα βαρβαρότητα του σχολείου της απομόρφωσης για τους …παρίες των λαϊκών στρωμάτων.

  2. επιβάλλει αναχρονιστικά, μεσαιωνικού χαρακτήρα, προγράμματα σπουδών, εξοβελίζοντας από το χάρτη των υποχρεωτικών μαθημάτων τη διδασκαλία των θετικών επιστημών (βιολογία, φυσική, χημεία), αλλά και των κοινωνικών και νομικών επιστημών.

  3. καταργεί το μάθημα της Πληροφορικής (!), στην εποχή μάλιστα της ηλεκτρονικής πληροφόρησης και της αξιοποίησης του Η/Υ σε όλες τις παραγωγικές, μορφωτικές και συνολικότερα πολιτισμικές δραστηριότητες.

  4. εξαλείφει από το πρόγραμμα του νέου λυκείου τη διδασκαλία της εθνικής ιστορίας, στην κατεύθυνση της άμβλυνσης της συνείδησης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας , σε συνθήκες μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο και πλήρους υποταγής της εθελόδουλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις απαιτήσεις της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου ιμπεριαλισμού.

  5. κατακερματίζει το επιστημονικό αντικείμενο και επιβάλλει το μοντέλο της ευέλικτης πληροφορίας της αγοράς.

  6. θεσπίζει το ...νέο «αποκεντρωμένο»-ιδιωτικοποιημένο και διαβαθμισμένο μορφωτικά σχολείο της επίτασης των ταξικών φραγμών, με τον αντιδραστικό ν. «Καλλικράτης».

  7. επιβάλλει την «αξιολόγηση»-διαβάθμιση σχολείων και εκπαιδευτικών, στη βάση της κατάργησης των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και με στόχο τη συνειδησιακή χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την ελαστικοποίησή τους

  8. συρρικνώνει τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, φορτώνοντας τα βάρη στη φορολογία των πολιτών.

  9. θεσπίζει τα ΣΔΙΤ, εισάγοντας τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των σχολείων.

  10. αίρει τη μονιμότητα και καθιερώνει τις τοπικές συμβάσεις απασχολησιμοτητας.


Συγχρόνως, αποθεμελιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο, θεσπίζοντας ένα «νέο» νόμο-πλαίσιο,βάσει του οποίου κατοχυρώνει τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διοίκηση του πανεπιστημίου, στη διαμόρφωση δηλ της δομής και του προγράμματος σπουδών των πανεπιστημιακών σχολών. Μετατρέπει επομένως τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε παραρτήματα των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η επίθεση στα δικαιώματά μας επιτείνεται ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, που θα εφαρμοστεί από την 1η του Γενάρη και θα περικόψει δραματικά τις αποδοχές μας (το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης), μετατρέποντας το μισθό σε ευτελές επίδομα, την ίδια στιγμή που συρρικνώνονται τα δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, ενώ για Τρίτη φορά αυξάνεται ο Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Επιπλέον, η εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έθετε προκλητικά τον εκβιασμό των εθνικών εκλογών, στο μετεκλογικό τοπίο της καταγεγραμμένης λαϊκής δυσαρέσκειας, πιστή στα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, θα ΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ..ΣΤΟ «ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», της …αποκεντρωμένης υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης, της ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΉΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και της ταξικής κατηγοριοποίησης, μέσω της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ».

Συνάδελφοι, απέναντι ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ Γ.Σ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τους ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.