25 Μαρτίου 2010

Προτάσεις ψηφισμάτων που καταψηφιστήκαν (!) στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ από την ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ (!)
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ

Οι Συνδικαλιστικές Παρατάξεις της Υποταγής (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που κατά τα άλλα δηλώνουν ότι συμμετέχουν στους αγώνες, καταψηφίζουν (!!) στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ακόμα κι εκείνες τις αυτονόητες και αδιαμφισβήτητες δημοκρατικές κατακτήσεις του Εκπαιδευτικού Κινήματος, όπως είναι διατυπωμένες στα παρακάτω κείμενα, που κατέθεσε η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην τελευταία συνεδρία (23-03) του Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

1Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ: ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:

ΤΟ Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ως συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης δηλώνει ότι το ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ αποτελεί μια από τις βασικές κατακτήσεις του εκπαιδευτικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος, του οποίου βασικός πυλώνας δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, αλλά και οι μαθητές και οι φοιτητές.

Στη βάση αυτή, τονίζει ότι οι επιμέρους φορείς αυτού του μετώπου διατηρούν βέβαια την αυτονομία τους, όλοι μαζί όμως προασπίζονται τις αναφαίρετες συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις αρχές της δημοκρατικής ενημέρωσης, ελεύθερης διακίνησης και αντιπαράθεσης των ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνει ως δημοκρατικό και κεκτημένο το δικαίωμα των μαθητικών κοινοτήτων, των εκπροσώπων των μαθητικών συμβουλίων, αλλά και των συλλογικοτήτων που διαμορφώνονται στους κόλπους του μαθητικού κινήματος να λαμβάνουν πρωτοβουλίες συμμετοχής στους πανεκπαιδευτικούς και συνολικότερα λαϊκούς αγώνες ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες στη μόρφωση, στην εντεινόμενη ταξική δόμησή του σχολείου, στην αδιοριοστία, την υποχρηματοδότησηση της εκπαίδευσης και τη συνολικότερη ισοπέδωση των κοινωνικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος.


2Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ: ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ) ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την παρουσία περιπολικών έξω από το σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου, κατά την ημέρα της Πανδημοσιοϋπαλληλικής-Πανεργατικής Απεργίας (Πέμπτη 11 Μαρτίου), με στόχο τον εκφοβισμό συναδέλφων που προπαγάνδιζαν τη συμμετοχή στην απεργία.

Θεωρεί ότι η παρουσία περιπολικών έξω από το εν λόγω σχολικό συγκρότημα αποτελεί προσβολή των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών, μια μορφή ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, ενώ δημιουργεί αρνητικά δεδομένα για την ανάπτυξη του απαιτούμενου συλλογικού κλίματος, την περίοδο μάλιστα της επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής της λιτότητας και της ληστρικής αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος.

Καταγγέλλει επίσης την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών και συνολικότερα των εργαζομένων και δηλώνει ότι το Λαϊκό Κίνημα δεν τρομοκρατείται, αλλά απεναντίας μαζικοποιείται και ισχυροποιείται, στην κατεύθυνση της ανατροπής του συμφώνου της... φτώχειας και υποτέλειας.


Το παραπάνω κείμενο σε μορφή pdf:
Ψηφίσματα για ΔΣ ΕΛΜΕ (23-03-2010)