1 Μαρτίου 2010

Μέτωπο αγώνα των μαθητών-εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ-ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ
ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ
ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Συνάδελφοι, μέσα στη δίνη της όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής, που αφαιμάσσει το λαϊκό εισόδημα και εξαθλιώνει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, η Ενότητα, η Συλλογική Πάλη και η Συγκρότηση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ αποτελούν αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την Αποτροπή του Μορφωτικού και Εργασιακού Μεσαίωνα, που επιβάλλει η κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της υπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας και των πολύχρωμων διευθυντηρίων της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.

Παρά τη δεδομένη σκληρή επίθεση του κεφαλαίου στις λαϊκές κατακτήσεις, στα μορφωτικά, εργασιακά και οικονομικά μας δικαιώματα και την αδήριτη ανάγκη για την Ανάπτυξη της Συλλογικής Πάλης και τη Συγκρότηση ενός αρραγούς Λαϊκού Μετώπου ενάντια στη ληστεία του κοινωνικού πλούτου από το ντόπιο και Ευρωενωσιακό Μονοπωλιακό Κεφάλαιο, στο χώρο της Εκπαίδευσης παρατηρούνται αρνητικά φαινόμενα, που προσβάλλουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές του σεβασμού της συλλογικής δράσης και της τήρησης των συλλογικών αποφάσεων.

Ειδικότερα, ενώ η ΟΛΜΕ καλούσε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανδημοσιο-υπαλληλική και Πανεργατική Απεργία (24 Φλεβάρη), καθώς και στα συλλαλητήρια ενάντια στα στυγνά μέτρα της ληστρικής επέλασης στις οικονομικές, εργασιακές και κοινωνικές μας κατακτήσεις και πρότεινε τη συγκρότηση ενός Μετώπου Πάλης στο χώρο της Παιδείας, σε ένα Λύκειο του νομού Ηρακλείου, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι βασικές αρχές της συλλογικής πάλης, αλλά επιπλέον ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ!! ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ!!

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω μαθητής- εκλεγμένος στο 15μελές Συμβούλιο του σχολείου του και δραστήριο μέλος του μαθητικού κινήματος- μαζί με συμμαθητές του, ζήτησε από το διευθυντή του σχολείου του να ενημερώσει την ώρα της σύναξης τους συμμαθητές του για ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και να τους καλέσει σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, σε ένα αγώνα δηλ που κήρυξε η δική μας Ομοσπονδία, καλώντας σε συστράτευση όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, η διεκδίκηση του αυτονόητου δημοκρατικού δικαιώματος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ θεωρήθηκε από το διευθυντή του σχολείου…μέγα αμάρτημα και γι’ αυτό στέρησε από το μαθητή τη δυνατότητα της ενημέρωσης, ενώ, όταν ο μαθητής προσπάθησε να ενημερώσει τους μαθητές του τμήματός του, πάλι αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο αυταρχικό τρόπο από το διδάσκοντα. Την επομένη μάλιστα της απεργίας και ..προκειμένου ο μαθητής…να συμμορφωθεί στις …Υποδείξεις της Υποταγής ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ !! ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, τιμωρούμενος, επειδή αντιστάθηκε και καλούσε σε έναν αγώνα, στον οποίο οι καθηγητές ως παιδαγωγοί, ενήλικες και υπεύθυνοι πολίτες και εργαζόμενοι έπρεπε να δείχνουν και όχι να κλείνουν το δρόμο.

Είναι προφανές ότι η ΑΠΟΒΟΛΗ-ΤΙΜΩΡΙΑ του αγωνιζόμενου μαθητή συνιστά πράξη αντιπαιδαγωγική, αντισυλλογική, αντιδημοκρατική και προσβλητική κάθε έννοιας δημοκρατικής δεοντολογίας και συλλογικής δράσης, που στόχο έχει την ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ της νέας γενιάς σ’ ένα καθεστώς στέρησης των βασικών μορφωτικών, εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Απέναντι σε αυτό το εφιαλτικό μέλλον όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να αντιτάξουν ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΗ, σφυρηλατώντας ισχυρούς δεσμούς ενότητας-αλληλεγγύης και κοινής δράσης.

Αυτήν την κατεύθυνση της Μετωπικής Αντίστασης και Συλλογικής Πάλης ενάντια στη μορφωτική περιθωριοποίηση των πολλών και την οικονομική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων επιτάσσουν οι δημοκρατικές παραδόσεις του Εκπαιδευτικού Κινήματος, που είναι η συνισταμένη των διεκδικήσεων των μαθητών, των δασκάλων και των φοιτητών.

Αυτήν την κοινή Πάλη ενάντια στο Μορφωτικό και Εργασιακό Μεσαίωνα απαιτεί η ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ, στο βωμό της κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης, αυτήν υποδεικνύει ως μονόδρομο η ΑΠΟΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ και η μετατροπή της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλισης σε εμπόρευμα.

Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ
ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ
ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ
ΤΟ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ